CD-e "Klasici hrvatske književnosti" je izrađen tako da njegovo korištenje bude što jednostavnije i shvatljivije čak i ljudima koji se rijetko upuštaju u korištenje kompjutera. Nakon što CD-e stigne na vašu adresu dovoljno je samo da ga raspakirane otvorite kutiju i CD-e ubacite u vašu CD-rom jedinicu.
 

 

  
 
 
  
  
 Nakon toga pred vama će se ukazati sučelje CD-a. Ukoliko želite možete se odmah upustiti u pregledavanje i listanje knjiga. Za to će biti dovoljno da kliknete na link pregled knjiga i klikom miša na naslovnicu pokrenete odabranu knjigu. Samo sučelje CD-a također je izrađeno tako da bude što sličnije knjizi. Za početak ćete najvjerojatnije najviše koristiti linkove "slijedeća strana", "prethodna strana" i "povratak na naslovnu stranicu" no čim vam sučelje malo uđe "pod kožu" shvatiti ćete da se u njemu krije još puno mogućnosti. No da ne dužimo savjetujem vam da svakako svojim mišem kliknete na link i pogledate video zapis koji će vam također omogućiti da što prije shvatite i savladate korisničko sučelje CD-a
 

 

 
  
  
 Da bi pokrenuli knjigu potrebno je samo dva puta kliknuti mišem na naslovnicu knjige koja se nalazi unutar sučelja CD-a i ona će se otvoriti. Knjiga se lista na način da svojim mišem kliknete na njezinu naslovnicu. Ukoliko želite da se knjiga lista i dalje, mišem ćete kliknuti u smjeru u kojem želite listati knjigu. Kliktaj miša na desnu stranicu knjige omogućit će vam nastavak čitanja ili pregledavanja knjige i obrnuto, kliktaj miša na lijevu stranicu vratit će vas na stranicu na kojoj ste već bili.
 

 

 
  
  
 Kao što ćete vidjeti, izgled knjige vrlo je sličan izgledu obične papirnate knjige. Jedina razlika su tri naredbe koje se nalaze na vrhu desne stranice knjige. Riječ je o naredbama "Kazalo", "Print" i "Zatvoriti".
 

 

 
  
  
 Svrha izbornika "Kazalo" je jednostavna. On je tu kako bi vam omogućio lakšu navigaciju i pretraživanje knjige. Kada svojim mišem kliknete na taj izbornik, pred vama će se otvoriti stranica na kojoj se nalazi sadržaj knjige. Ukoliko neku od pjesama ili priča želite pročitati prije ostalih, slobodno kliknite na njezino ime i ona će se nakon nekoliko trenutaka otvoriti pred vama.
 

 

 
  
  
 Izbornik "Zatvoriti" omogućuje vam trenutan i brz izlazak iz knjige, odnosno njezino zatvaranje. Međutim, ako knjigu želite sačuvati na ekranu i vratiti se kasnije njezinom čitanju ili proučavanju, tada je potrebno pritisnuti tipku na kojoj se nalazi logo Windowsa, odnosno tipku koja se nalazi lijevom donjem kutu vaše tipkovnice između tipke Ctrl i tipke Alt.
 


 
 
 
 
 
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
 
 
 
 
 

 

Izrađujemo i vaše digitalne knjige
 
  • Jeste li ikad razmišljali o tome zašto bi digitalna knjiga mogla biti idealno rješenje za vas, kao i za sve one koji žele objaviti knjigu, bez velikog ulaganja te dugotrajnih i vrlo često napornih pregovora s izdavačima?
  • Kakve su prednosti digitalnih knjiga u odnosu na klasični tisak te zašto je izrada takve knjige višestruko jeftinija od tiskanja knjige u bilo kakvoj nakladi.
     
  • Više o našoj usluzi izrade digitalnih knjiga saznat ćete na sljedećem linku: http://www.digitalne-knjige.com/izrada.php
     
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present