width=32
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jeste li se ikad zatekli u situaciji da se pred vama nalazi neka knjiga, koju želite, ali ju ne možete kupiti ili jednostavno nemate dovoljno novca kako biste ju kupili. Budite realni i priznajte da vam se to, kao i svima nama, već više puta dogodilo.

Cilj je projekta digitalne-knjige.com digitalizirati i sačuvati, odnosno spasiti od zaborava i propadanja, hrvatsko kulturno naslijeđe te neka od vrhunskih ostvarenja hrvatske književnosti učiniti što dostupnijim svim korisnicima interneta.

Projekt digitalne-knjige.com tek je pokrenut i stoga vam zasad (šest godine nakon pokretanja projekta) možemo ponuditi tek nešto više od pet stotina digitalnih knjiga. Knjige su podijeljene u zasebne tematske cjeline kao što su:
 
"Klasici hrvatske književnosti", "Mala virtualna antologija hrvatske ljubavne lirike", "Digitalne slikovnice", "Poezija na internetu", "Virtualna antologija hrvatske poezije","Povijest hrvatskog naroda","Romani, crtice i pripovijetke", "Književnost za djecu", "Humor i aforizmi", "Kritike, osvrti i intervjui", "Arheologija", "Poeme", "Izbor iz kolmuni - www.tacno.net", "Klasici kršćanske književnosti","Kozmologija", "Popularna Matematika", "Vrijeme u okovima","Likovna umjetnosti","Likovna umjetnosti i poezija", Kazalište, kazališna pedagogija, Putopisi, Zdravlje, psihologija i samopomoć, Znanstveni radovi , "Duhovnost", "Istorija filozofije","Pučko otvoreno učilište Velika Gorica" i Neobične knjige.
 

Svaku od tih tematskih cjelina možete proučiti tako da kliknete na njihov link ili baner sa strane. Za sve one koji vole jednostavnu navigaciju pripremili smo i stranicu "Sve knjige na jednom mjestu" koja bi vam trebala pomoći da što lakše i jednostavnije odaberete i preuzmete odabranu knjigu. Što se daljnjeg razvoja projekta tiče, s vremenom će se broj knjiga i tematskih cjelina povećavati pa će, nadamo se, stranica www.digitalne-knjige.com, postati i prva prava internet knjižnica na našim prostorima.

Da bismo vam bolje objasnili što su to digitalne knjige u našem izdanju, kako one izgledaju te po čemu se razlikuju od svih drugih digitalnih knjiga koje na internetu možete pronaći?

Digitalne knjige besplatne su za osobno korištenja te ih nakon preuzimanja s naših stranica možete pregledavati, sačuvati, brisati i koristiti na način na koji želite. Međutim, kao što smo naveli, knjige su besplatne samo za osobnu upotrebu što znači da mi kao autori ne dopuštamo nikakvu komercijalnu ili bilo kakvu drugu upotrebu suprotnu uvjetima korištenja, koji će biti priloženi uz svaku knjigu. Također, važno je naglasiti da mi zadržavamo isključivo pravo na distribuciju knjiga objavljenih na ovim stranicama, što znači da je svaka objava naših digitalnih knjiga bilo gdje na internetu ili u medijima, suprotna zakonu o autorskim pravima.

Digitalne knjige moći ćete preuzeti tako da kliknete na jedan od banera s lijeve strane, koji nosi ime tematske cjeline koja vas zanima ili na sljedeći link - "Sve knjige na jednom mjestu" . Zatim pažljivo pročitajte upute, uvjete korištenja, izaberite pisca ili knjigu koja vas zanima te kliknete na link: Prihvaćam ugovor o korištenju knjiga i preuzimam digitalnu knjigu. Nadamo se da će vam se naše knjige svidjeti te da će Vas one navesti i na to da ih preporučite i svim svojim poznanicima. Izgled i funkcionalnost jedne od naših digitalnih knjiga možete vidjeti i na slikama ispod ovog teksta.

Naša je dužnost zahvaliti se svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta te, naravno, reći riječ ili dvije o onima koji na nas i naše digitalne knjige nisu
željeli gubiti svoje dragocjeno vrijeme.

width=1
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
width=31width=32
 
 

 

Novo na portalu www.digitalne-knjige.com
 
 • Dana 06.09.2009. u sadržaj ovog portala pridodane su i sljedeće rubrike: "Što mediji govore o nama ?", "Najave sljedećih izdanja", Top lista najčitanijih knjiga te rubrika "Korisnička podrška"
 • A sad malo statistike: Portal www.digitalne-knjige.com pokrenut je prije devet godina. U to vrijeme objavili smo više od 500 naslova, a bilježimo i više od 12 200 000 posjeta i 665 300 preuzetih knjiga.
 • Sve digitalne knjige objavljene na ovom portalu, uključene su u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj), čime se one i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama. Ta je činjenica posebno važna za autore knjiga objavljenih na našem portalu jer se time omogućuje da im se i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

  Sasvim sigurno ste primijetili i to da su posljednjih dana s portala otklonjene sve jezične i gramatičke pogreške. Sve to možemo zahvaliti profesorici Davorki Bočkinac, koja je uz puno uloženog vremena i truda pomogla da naš portal postane još bolji i kvalitetniji. Onako usput ću primijetiti i to da su nam se dosada već javljale mnoge osobe, koje su uočile razne jezične pogreške, no da je Davorka prva koja nam je ponudila svoju pomoć i konkretno pomogla. Lijepo je preuzimati i čitati besplatne knjige, no uvijek treba znati da iza svega toga stoji i puno vremena i truda te da sve to radimo praktički bez ičije pomoći i podrške. I baš zbog toga svi mi iz uredništva portala koristimo i ovu priliku da se Davorki još jednom zahvalimo na pomoći i trudu.

 • Dana 28.09.2010. Na adresi http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/video/ možete vidjeti kratki film, koji pokazuje izgled sučelja i funkcionalnost našeg novog CD-a "Klasici hrvatske književnosti". Detaljnije podatke o našem novom multimedijskom CD-u pronaći ćete na sljedećoj adresi: http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/index.php
 • Dana 24.10.2012. Obnovljen je sadržaj rubrike: "Što mediji govore o nama ?".
 • Dana 01.10.2011. Da bi smo ovu našu stranicu učinili što boljom i interaktivnijom, te svim posjetiteljima, odnosno ljubiteljima knjiga, omogućili i izravan međusobni kontakt pokrenuli smo i socijalnu ili društvenu mrežu stranice digitalne-knjige.com koja se nalazi na adresi: http://digitalne-knjige.com/oxwall/index
 • Dana 22.03.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Postajući svetim duhom kršten - kršćanin II", Sv.Lare Lućin
 • Dana 30.03.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Uz kozmologiju zlatnog prstena", Zlatana Gavrilovića Kovača
 • Dana 15.04.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Samorazvoj i vizije", Anđe Jotanović.
 • Dana 23.04.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Kozmologija i filozofija", Zlatana Gavrilovića Kovača.
 • Dana 30.04.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Bjegunac", Borisa Golića.
 • Dana 21.05.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Knjiga o čudima", Slavomira Cune Miljevića.
 • Dana 06.06.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Isus, ta vječna zvijezda sjajna", Jadranke Varge.
 • Dana 16.06.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Doživljaj sa slike", Ivana Dončevića.
 • Dana 22.06.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Joe, i tu je Amerika", Borisa Golića.
 • Dana 12.07.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Prozor u svijet", Anđe Jotanović.
 • Dana 06.08.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Moje godine", Ive Mije Andrića.
 • Dana 10.08.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Posljednji Prandau - Normann", Borisa Golića.
 • Dana 13.08.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "S one strane preljuba", Edgara Skračića.
 • Dana 15.07.2018. Obnovljen je sadržaj rubrike: "Najave sljedećih izdanja".
 • Dana 15.08.2018. Ukupno je preuzeto 665 300 knjiga.
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
 
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "S one strane preljuba", Edgara Skračića, predstaviti ćemo vam uz pomoć najave knjige:
 • "S one strane preljuba", Edgara Skračića
 • Republika Madagaskar je otočna zemlja, koja se nalazi u Indijskom oceanu, blizu istočne obale Afrike. Madagaskar je četvrti po veličini otok na svijetu. Država se sastoji od istoimenog otoka i nekoliko manjih obližnjih otoka.
 • Zbog izolacije od ostatka svijeta na Madagaskaru živi oko 5% svih životinjskih i biljnih vrsta na zemlji, od kojih su 80% endemi, odnosno žive samo na Madagaskaru. Upravo zbog te činjenice i odvojenosti od ostatka svijeta Madagaskar ponekad nazivaju i imenom "Osmi kontinent".
 • Madagaskar je naseljen prije oko 1500 godina, prvi stanovnici su stigli vjerojatno iz jugoistočne Azije, pa su jezici današnjih stanovnika bliski jezicima Indonezije i pripadaju malajsko-polinezijskoj skupini. Kasniji doseljenici, pripadnici bantuskih naroda s afričkog kopna i arapski trgovci, ostavili su svoj trag u jeziku i kulturi, ali su uglavnom asimilirani.
 • Povijest Madagaskara je duga i poprilično nasilna. Europljani su u Madagaskar došli u 16. stoljeću i osnovali manje trgovačke postaje. Od 1680. do 1710. otok je bio poznat kao piratsko gnijezdo. U 19. stoljeću porastao je utjecaj Ujedinjenog Kraljevstva, a sa smjenama domaćih vladara smjenjivala su se i razdoblja modernizacije i izolacije.
 • Francuska je 1896. godine proglasila otok svojom kolonijom. U 20. stoljeću pojavili su se nacionalistički pokreti, a 1947. izbila je pobuna protiv francuske vlasti koja je krvavo ugušena. Ipak, otok je 1956. dobio široku samoupravu, a 1960. i neovisnost.
 • Stanovništvo se dijeli u dvadesetak srodnih, etničkih grupa od kojih su najbrojniji Merina, čiji je jezik poslužio kao osnova za standardni malgaški. U javnom životu često se koristi i francuski.
 • Madagaskar nažalost danas pripada u skupinu od 20 najsiromašnijih zemalja svijeta. Bruto društveni proizvod je manji od 250 američkih dolara po stanovniku. Gospodarstvo Madagaskara pretrpjelo je velike štete zbog nagloga prijelaza na državno-plansko gospodarstvo. Danas se ekonomija oporavlja, što je posljedica promjena provedenih 1989. godine. Francuska je i dalje glavni vanjskotrgovinski partner zemlje. No, usprkos svemu Madagaskar se danas suočava i s teškom demografskom, gospodarskom i ekološkom krizom.
 • A, onda u tu prelijepu, no i siromašnu zemlju životni put dovede i Hrvata Edgara Skračića iz Šibenika. Živjevši dugo u inozemstvu i raznim zemljama svijeta on vrlo brzo zapaža ljepotu Madagaskara, no i druželjubljivost lokalnog stanovništva. A, upravo ta druželjubljivost navodi ga da upozna mladu djevojku po imenu Fabiola.
 • Autor knjige ju je ovako opisao: Nije visoka, ali je krasno građena. Svaki detalj je dobro isklesan i zaobljen na pravim mjestima. Ne izgleda kao Afrikanka, nego kao egzotična Polinežanka. Da je visoka, a istih proporcija, bila bi prava ljepotica.
 • I upravo tu počinje naša priča. Priča koju je sam autor nazvao; "S one strane preljuba".
   

  U Zagrebu 06. 08. 2018. Nenad Grbac

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/skracic.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Posljednji Prandau - Normann", Borisa Golića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • PREDGOVOR: POSLJEDNJI PRANDAU - NORMANN
 • Što mogu reći nego da je Petar II Antun Hilleprand von Prandau, pored toga što je bio moj stvarni i realni "Vitez slavonske ravni", oduvijek bio i moj prvi seks simbol i moj seksualni uzor. Imao je tu svoju neodoljivu karizmu, a ja sam uvijek htio biti kao on. On nikad nije bio nikakva potrošna roba i netko tko bljesne, pa nestane. On je oduvijek znao sa tim našim ženama, snašama i seljančicama. Mogu reći da ja nisam znao.
 • On je junak moje mladosti zbog toga. Naime, na stotine naših snaša i seljančica je maštalo o njegovom zagrljaju i ljubavnom klinču s njim i bio je ondašnji miljenik žena. Inače, on je odlično plesao tango i imao druge plesne vještine i valjda je time zavodio naše žene. I imao je mnoštvo ludih obožavateljica. I nije on te žene osvajao svojim mišićima, mramornim tijelom i tetovažama, jer ih i nije imao, nego ih je osvajao snagom svoga duha i svojom zavodljivošću. Netko ga je valjda zbog toga nazvao barunom - Apolonom.
 • I sve to mu nije pomutilo um, nije on gledao svoja posla ili ih je gledao, pa se on uzgred i usput bavio gospodarskim pitanjima. Bavio se on i svojim protivnicima i neprijateljima. Prvenstveno sa Barbarionom, a onda sa Varnicom, Ječmenicom i Kosićem. I sve ih je locirao, uhitio, osudio, povješao ili spalio na lomači. Uz dužno poštovanje, on nije onakav kakvim su ga prikazivali razni povjesničari. On je bio posve drugačiji i često se sukobljavao s našim ljudima. Sve prolazi, pa je i to njegovo vrijeme prošlo. Nešto je bilo, pa se spominjalo. Došao nam je socijalizam i novi barbari. Oni sve ruše, spaljuju i razaraju. Pa su tako htjeli srušiti i naš vlastelinski dvorac. No, ipak je prevladao razum, pa nam je taj vlastelinski dvorac ostao kao naša trajna uspomena i podsjetnik na ondašnja crna i ružna vremena.
 • Citat o mom prvom susretu s barunom i vlastelinom Petrom II Antunom Hilleprandom von Prandauom:
 • "Kada se nekuda teleportiram, kada nekuda astralno odputujem, nažalost ne dolazim tamo gdje bih htio, nego negdje gdje ne bih htio. Dolazim u to naše zlo, problematično, staro i prastaro vrijeme. U naše srednjovjekovlje, u naše ratove s Turcima, u naše vjerske i križarske ratove, u barunov obračun s razbojnicima i u to naše najmračnije povijesno doba i razdoblje. I naravno da tamo susrećem našeg grofa i vlastelina Petra II Antuna Hillepranda von Prandaua. A ovaj da je živio u Freudovo vrijeme, mogao mu je poslužiti kao model nekakvog ženomrsca i nekakvog psiha. On je žene prvobitno stavljao na pijedestal, a onda bi ih skidao. Toliko je imao skrivenih motiva i proturječja u svom ponašanju, da Freud nikoga drugoga ne bi morao proučavati. A ljudi kažu da je sve počelo barunovim lošim odnosom sa svojom majkom, za koju kažu da je bila licemjerka i propalica ili od loše ženske vrste ili od lošeg ženskog materijala."
 • Citat o barunu i vlastelina Petru II Antunu Hillepranda von Prandaua:
 • "A sada je li barun bio ovisnik o seksu, ili je sve pokušavao iskušavati do krajnjih granica, ja ne znam. Je li se on mogao i znao kontrolirati i jeli znao nadzirati svoje seksualno ponašanje ili je živio na svom opasnom rubu i to ne znam. Ali da je imao svojih psiholoških, fizioloških, fizičkih, tjelesnih i inih socio - društvenih problema, imao je. Jer neki kažu da je seksualna ovisnost progresivan poremećaj u intimnosti čovjeka gdje taj ne može kontrolirati svoje seksualne radnje i misli i takav čovjek je neumjeren u svemu. Osjeća nekakvu prazninu, emocionalnu i tjelesnu tupost, nekakav nedostatak, nekakav atavizam iz prošlosti, majčinu neuzvraćenu ljubav i osjeća se usamljeno, odbačeno i nevoljeno. I neki muškarci od svega toga odustaju. Bave se voajerizmom. Odustaju od seksa jer im hormoni nisu u redu, jer im žene nisu privlačne, jer se stalno svađaju i jer stalno izazivaju stres."
   Boris Golić
 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic33.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Moje godine", Ive Mije Andrića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • UVODNA ISPOVIJED
 • Nakon dugih premišljanja i bezrazložnih odlaganja, pod prijetnjom Alzheimera, zapisujem ova fragmentarna sjećanja na dane i godine koje sam proživio što u sreći i radosti, što u tuzi i žalosti. U sreći i radosti mnogo više i znatno duže. U tuzi i žalosti s vremena na vrijeme i tek toliko da me podsjete na teškoće koje svatko mora proći da bi osjetio snagu postojanja i ljepotu življenja.
 • Ovo što čitate nisam zapisao zbog sebe, već zbog onih koji su ovaj svijet ugledali ili će ugledati poslije mog odlaska. U prvom redu, zbog moje djece. Pa onda i zbog njihove. Na koncu, i zbog svih drugih koji su počašćeni rođenjem i nagrađeni blagougodnim životom.
 • Mene je vrijeme skoro već potrošilo. Ili, kako se u narodu kaže, pregazilo. Istanjio sam sve zalihe trajanja koje su me sljedovale i više se nemam čemu nadati. Ni dobrom ni lošemu. Dobro sam proživio i još ga se sjećam. Loše preživio i preturio preko glave i nastojim ga što prije zaboraviti. Ali… to teško ide. Mnogo teže nego što sam mislio.
 • Sve bolesti koje sam odbolovao i utjerao u kosti i pamet, stekao sam vlastim nemarom i grijehom. Kako čovjek stječe siromaštvo ili njegovu maćehu, bogatstvo. Sve što danas imam djelo je mojih ruku i uma. A sve što nemam, posljedica je vlastite nebrige i nepažnje koju sam nevješto skrivao od drugih. I od sebe samoga, kada to nije trebalo.
 • Prve bolesti zaradio sam noseći teret mimo svoje moći. Ne tjeran ni od koga, niti nagovaran od bližnjih. Vođen pogreškom koja se plaća, kako se plaća svaki dug s kamatama.
 • Kao danas, sjećam se dugih hladnih zima od sredine pedesetih godina dvadesetoga stoljeća kada sam, na povratku iz dobrnjske škole nosio klasuru kukuruzovinu iz njive Ječmište na njivu Plane, gdje se nalazila naša štala s kravom i teletom. Natovaren kao magare i znojem obliven, penjao sam se uz brdo Zajdilo, strmo kao konjsko čelo. Kretao sam se stopu za stopom, prteći snijeg stazom kojom nitko prije mene nije prošao, osim seoskih pasa i gladnih lisica. Dok sam se peo uz brdo, “kleo” sam mater što me rodila. U toj agoniji zamora mislio sam da je ona kriva mojim mukama, vještački stvorenim zbog prevelikog tereta za moja, odveć slabašna pleća. Pritom sam zaboravljao njezine prijekore da ne nosim više od pola svoje težine te da ne žurim kad nema potrebe.
 • Majčine savjete vezane uz posao nikada nisam do kraja slušao, niti sam ih poštovao kada bih obavljao konkretne poslove. Imao sam ih na umu kad bih tovario klasuru na leđa, ali mi se uvijek činilo kako mogu nositi više od onoga koliko sam težak. I to još uzbrdo, a ne samo po ravnom. Ili nizbrdo, što je puno lakše.
 • Naramak klasure donosio sam do košare i padao pljoštimice, zajedno s njim, u dubok cjelac snijeg. Kako stablo pada kada mu presijeku posljednju žilu koja ga veže s majčicom zemljom. Poslije sam dugo ležao znojan i zadihan, bez snage da utrnule ruke i ramena oslobodim od mokrog konopca urezanog do srži u kožu i meso. Molio sam Boga da se iz kuće pojavi majka te da me ona oslobodi ugnjetačkog tereta. Ponekad bi se to i desilo, ali bi mi tada njezina pomoć prisjela na muku. Kad bi me majka ugledalo znojnog i mrtvo umornog, korila me na sva usta, tražeći da drugi put pazim na sebe. Da se ne pretrpavam viškom tereta i da ne nosim više nego što mi snaga dopušta.
 • “Šta će mi klasura, a s njome i krava, ako ti duša na nos izađe.“
 • Ponavljala je majka nebrojeno puta tu rečenicu, trljajući mi ramena i noseći mokru školsku torbu sa koje se cijedio rastopljeni snijeg. Ispod mog kačketa slivali su se grašci hladnoga znoja, koji su se u tren pretvarali u ledene kuglice čim bi dotakli snijeg.
   Ivo Mijo Andrić
 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/andric14.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Prozor u svijet", Anđe Jotanović, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE "PROZOR U SVIJET" ANĐE JOTANOVIĆ
 • OČI PUNE TUGE
 • napisano: 17.05.2018. u 13.10h posvećeno
  mojoj prijateljici, pjesnikinji Anđi Jotanović
 • Istinu, koju sam pročitala u tvojim očima,
  draga prijateljice,
  tuga mi je poslala,
  jer sam samo iz nje mogla pročitati
  ono što i sama znam:
  usne se smiju,
  a oči su pune tuge.
 • Što je stvarnost? Ono što vidimo u ogledalu ili ono iza njega? Ova slova što se nižu, kao da su pobacana na tamnoj pučini života, kao da se iz zlatne zore ne vidi sjaj.
  "Zagledamo li se u bezdan, on će nam uzvratiti pogled", kako je to jednom lijepo rekao Nietsche, suočava nas sa nama samima, s onim vukom za kojeg ni ne znamo, da još uvijek živi u nama.
 • Bezdan nas je kao ogledalo opet suočio sa gladnim zvijerima koje se probude kad osjete krv, suočava nas sa tamnom stranom Mjeseca za koju ne znamo što sadrži, dok ne odemo tamo.
 • U isprekidanim mislima mi se i dalje prepliću stihovi iz ove knjige čineći temelj svih shvaćanja, čineći pogled na sva razočarenja i nadanja i radujući se opet idem u susret novim životnim pobjedama.
 • Znam da Anđine stihove ne mogu shvatiti odmah kad ih pročitam, znam da mi treba čitanje još jednom i onda ulaze u srce, ulaze u dušu, ulaze u svijest okrećući me samoj meni kao što su i Anđu okrenuli njoj samoj, jer da nisu - ovih lijepih stihova ne bi bilo.
 • Ovi stihovi iz knjige "Prozor u svijet" nastaju tek nakon dubokog proživljenog uvida u svoju introspektivnu mapu duše gdje se tajanstvenim riječima tek osjećajem može objasniti svjetlost koja obasja čovjeka kad shvati život.
 • Život čini ovu knjigu toliko živom, da mi je "Prozor u svijet" pokazao jednu drugu mene, jednu drugu Anđu, jedne druge nas.
 • Hvala Autorici na povjerenju što sam i ovaj puta imala cast napisati osvrt na njene lijepe stihove.
   

  Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 01.07.2018.

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Prozor u svijet", Anđe Jotanović, dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic12.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Joe, i tu je Amerika", Borisa Golića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • PREDGOVOR KNJIGE: "JOE, I TU JE AMERIKA"
 • Zašto pišem?
  Pišem, zbog neke laži koju želim razotkriti.
 • George Orwell
 • Kod nas je nekad bio ili igrao film "Joe", ali su ga kod nas preveli "Joe, i to je Amerika". Moje djelo nema veze s tim. Naime, taj film sam tražio na internetu, pa ga nisam mogao naći. Stoga mogu reći da moje djelo nema veze s tim filmom. U tom mom djelu glavni lik Joe mi želi vratiti ili prodati stroj koji je moja stara tvrtka nekad prodala njemu u ondašnja zlatna vremena. I on je na njemu radio farove za automobilsku industriju Detroita gotovo 30 godina. Kako se automobilska industrija ugasila u Detroitu, Joo se dosjetio da vrati taj svoj stroj i cijelo vrijeme je radio na tome. Međutim, nisam ni ja od jučer. Smišljao sam strategiju i koncepciju i smislio da mu se treba javiti da sam umro, pa sam Peri, mom prijatelju dao u zadatak da to javi Jou.
 • Citat o mom raspoloženju kada sam doznao zašto mi se Joe javio:
 • "I ne znam je li tvoje javljanje moje poslanje ili moje prokletstvo? Naime, ti mi namećeš nekakve moje obaveze prema tebi i nekakve moje dugove. Pa što ja imam s nečim što je bilo prije gotovo 40 godina? Onda je još bio socijalizam, pa su vladali socijalistički običaji, a sada vlada neoliberalizam i kapitalistički običaji. I valjda postoji oprost od svega toga? Ali što ja imam sa svim tim? Nisam ja o ničemu odlučivao. I nisam ja odlučio o prodaji tvoga stroja, nego moji direktori. Zašto njih ne zoveš i njima ne prodaš stroj? Oni su se od svega toga više operjali. Oni su imali bolja primanja, došli do mirovine i sada uživaju. I ne kaže li se:
 • "Kad se jednom nekom nešto da, to se više ne vraća."
 • To smo mi valjda nekad kad smo bili djeca govorili i mi se toga držimo i slijepo pridržavamo. Takvi smo i nema nam pomoći."
 • Citat kada Peri dajem tekst za moju smrtovnicu:
 • "Evo ti tekst:
 • "Tužna srca i u dubokoj boli vam javljamo da je današnjeg dana zauvijek zaklopio svoje umorne oči i napustio nas veliki čovjek i divna osoba. Pronašao je svoj mir čovjek koji ga je oduvijek tražio.
  Posljednji ispraćaj našeg voljenog biti će sutra u 16 sati sa gradskog groblja. Bit ćemo sretni ako se odazovete njegovom pokopu i sahrani. Korota za pokojnika će se održati odmah nakon pokopa."
 • Ja ti nisam nezahvalnik, odužit ću ti se ako mi to učiniš."
   Boris Golić
 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic32.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Doživljaj sa slike", Ivana Dončevića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • "Doživljaj sa slike", Ivana Dončevića
 • Ivan Dončević danas je prvenstveno iz političkih razloga zanemaren i zaboravljen hrvatski književnik .
 • Studirao je agronomiju na Poljoprivredno-šumarskom fakultetu u Zagrebu. Radio kao novinar i urednik tjednika Nova riječ (1935-39). God. 1942. priključio se partizanima.
 • Nakon rata bio je zamjenik glavnog urednika Vjesnika, glavni tajnik Matice hrvatske (1945-46) i HNK-a (1946-47), 1949. postao načelnik Odjela za kulturu i umjetnost Ministarstva prosvjete NR Hrvatske. Bio je i direktor izdavačkoga poduzeća Zora (1950-73). Uređivao časopis Republika (1949-72). Pisao prozu, poeziju ("Haganjske priče", 1935) i dramu "Kazna" (izvedena u zagrebačkome HNK-u 1949).
 • Plijenio je pozornost kritike jer se njegova proza (pripovijest "Ljudi iz Šušnjare", 1933; roman "Horvatova kći", 1935. prerađeno izdanje pod naslovom "Životopis bez svršetka", 1948) uklapala u matricu socijalnog realizma.
 • U romanu "Propast" uočena je i psihološka analiza likova. Poznati su mu romani "Biser i svinje" (1938), "Krvoproliće kod Krapine" (1968) te zbirka pripovijesti "Bezimeni" (1945), u kojoj realističko-naturalistički pripovijeda o ratnim događajima, a njegov najvrjedniji roman je "Mirotvorci" (1956), realistička slika provincije uoči početka II. svjetskog rata.
   

  U Zagrebu,12.06. 2018, Nenad Grbac

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Doživljaj sa slike", Ivana Dončevića, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/doncevic.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Isus, ta vječna zvijezda sjajna", Jadranke Varge, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • RIJEČ AUTORICE
 • Dragi moji čitatelji, ova 15. zbirka poezije, „Isus, ta vječna zvijezda sjajna", nastala je u razdoblju od 29.04.2018. do 30.04.2018. kao posebna cjelina i tematski neovisna je od prve zbirke poezije „Sjena duše", druge zbirke „Predvorje bijele tišine" i davno napisane, a tek nedavno objavljene zbirke poezije iz moje mladosti „Gola žena", kao i ostalih zbirki „Plesač na žici", „Na trgu ptica", „Duša anđela", ''Izbrisano lice", „Moj tajni svijet", „Kamen nije sam", „Oči pune zvijezda", „Tajna bijelih snova", „Glasnici" i „Začarana stvarnost" čineći period zapisivanja mojih razmišljanja izraženih u kratkoj formi pjesničkih minijatura o raznim životnim temama, a 14. zbirka poezije je još u nastajanju.
 • U zajedničkim zbirkama „Poezija svemira" (autori: Željka Košarić Safiris, Jadranka Varga i dr Zlatan Gavrilović Kovač) i „Kapi rose" (autori: Anđa Jotanović, Željka Košarić Safiris, Tanja Repinac, Jadranka Varga i dr Zlatan Gavrilović Kovač) prepliću se slične teme kao u mojim do sada izdanim knjigama.
 • U ovoj 15. zbirci predstavljam samo religiozne pjesme posvećene našem Gospodinu, Isusu Kristu kojima nastavljam moju temu o životu, snovima, ulasku u moj tajni svijet mašte i snova pa mislim, da ću i tim pjesmama uspjeti doći do srca i duše mojih dragih čitatelja.
 • Recenzenti ove zbirke su moji dragi prijatelji Zlatan Gavrilović Kovač i i Anđa Jotanović koji su dodirnuli samu bit onog što sam čitateljima htjela poručiti i reći.
   

  Jadranka Varga, Zagreb, 30.04.2018.

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/varga13.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Knjiga o čudima", Slavomira Cune Miljevića, predstaviti ćemo vam uz pomoć najave knjige:
 • Knjiga o čudima
 • Ako Svijest određuje stupanj i doseg Realnosti i ako je ona izjednačena s pojmom jedinstvenog ili zajedničkog energetskog polja, tada i za osobno polje čovjeka kao njegovog strukturnog dijela ne mogu postojati nikakva ograničenja za njihovu promjenu.
 • Uvjet je jedan jedini da je dotični čovjek svjestan svoje uloge i potencijala . Tim prije, jer su i iskustva brojnih pojedinaca, od kada je svijeta i vijeka neupitna potvrda rečenog.
 • Svaki doživljaj, svaka od novo dostignutih spoznaja tih lutalica i alpinista duha, nije ništa drugo doli pripovijest o tome što sve Svijest može.
 • Tada - uz neposrednu primjenu spominjanog načela: "što je ikad mogao bilo koji čovjek, mogu svi ljudi" - postaje moguće i ostalim manje znalačkim umovima saznavati i uvjeravati se o kojim je neograničenim mogućnostima riječ.
 • A sve je to temelj sadržaja ove knjige,
 • Sa svojim potpuno novim dijelovima autorovih putovanja kroz različita stanja svijesti, ona ni ne čini ništa drugo doli potvrđuje izrečeno pravilo.
 • I, dakako izaziva na novu znatiželjna stanja svijesti njenih čitatelja.
   

  Slavomir Cune Miljević

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/miljevic2.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Bjegunac", Borisa Golića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • PREDGOVOR KNJIGE: "BJEGUNAC"
 • Što na sve to reći, na tu našu unutarnju i vanjsku politiku, na to naše gospodarsko stanje, nego da smo svi mi jedna smrdljiva močvara ili smrdljiva bara. Ili da nas, u krajnjoj liniji, ta smrdljiva močvara ili smrdljiva bara okružuje. Naime, mi se držimo naše običajne predaje, naših tradicionalnih vrijednosti i naših balkanskih tradicija. Uopće nismo nikakav Zapad i ne stremimo Zapadu. Ne držimo do prava, pravde, zapadnih, demokratskih vrijednosti. Ne držimo se ničega do čega Zapad štuje i poštuje. Mi se držimo, kako sam već rekao do naših običajnih predaja, naših tradicionalnih vrijednosti i naših balkanskih tradicija. I tako nam je, kako nam je. Iz tog stanja ne izlazimo, niti namjeravamo izaći, niti želimo bilo kakve duhovne promjene.
 • Mi smo Trnoružice, zarobljene u svom dugoročnom snu, a nema princa da nas poljubi i probudi. I tko sve to prethodno, nažalost, ne prihvaća, taj je nadrapao. I tko se bori išta promijeniti i taj je nadrapao. Jer našoj eliti odgovara takvo zamrznuto stanje. Jer kako inače objasniti nesmiljeni napad, vulgarna dobacivanja i salve uvreda na srpsku zastupnicu Aleksandru Jerkov da je ona ustaška kurva, spodoba i izdajica. A žena je samo spomenula ili napomenula, ni ne znam u kojem kontekstu, da je Vojislav Šešelj ratni zločinac. Pa joj neki preporučuju da se pripazi i da ubuduće pazi što govori. Kod nas se, još uvijek, ne smije govoriti protiv nacionalizama i nacionalista. Oni su nedodirljivi, ne smiješ ti za ratnog zločinca reći da je ratni zločinac, njih se ne smije kritizirati i oni su u svijesti naših naroda heroji i junaci.
 • Ne kažu uzalud za ljude s naših prostora: "Ako želiš junak biti, moraš kratko, s nogu, piti." I mora da je Vojislav Šešelj kratko, s nogu, pio, jer kako shvatiti tu njegovu popularnost u srpskom narodu. On Hrvate mrzi, opterećen je svojim nacionalizmom i on bi krenuo u nove ratove, a mi ostali žanjemo ono što su nam ti nacionalisti i ti domoljubi, posijali. I na Balkanu se ništa novo ne događa. Nema nikoga tko bi povikao: "Bit će bolje!" Pa makar to bilo na papiru mrtvo slovo. I makar sa Istoka dolazile iste priče, a na Zapadu ništa novo. I stalno nam netko prijeti novim ratovima.
 • Naime, i dalje traje naša ratna ili predratna psihoza. Neki su na to oguglali, a neki dolijevaju naše stare traume. Pa nam tako Jean - Claude Juncker kaže: "Ako se ne otvorimo zemljama u toj iznimno kompliciranoj i tragičnoj regiji, ako im ne pružimo europsku perspektivu, imat ćemo ponovno rat u tom području kakav smo imali 1990 -tih." I valjda tu ratnu ili poluratnu psihozu više nije mogao trpjeti Zvonko Bušić i valjda se zbog toga ubio. I valjda se u tome radi kad on govori o svojoj špilji, o našoj špilji, o Platonovoj špilji i o svim špiljama.
   Boris Golić
 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic31.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Kozmologija i filozofija", Zlatana Gavrilovića Kovača, predstaviti ćemo uz pomoć predgovora knjige:
 • PREDGOVOR
 • Ova knjiga se bavi odnosom graničnih pitanja znanosti i filozofije, ukoliko je shvatimo u smislu jedne opće metafizike.
 • Odatle i naslov knjige "Kozmologija i filozofija" čime se htjelo ukazati na one velike problemske teme koje sadrži "Kozmologija zlatnog prstena" koji idu kroz stoljeća, a da se bitno ne mijenjaju. To su oni metafizički problemi za koje je Kant u svojoj "Kritici čistog uma" rekao, da su sudbina uma, jer ih ovaj ne može otkloniti niti riješiti.
 • Granična pitanja svih znanosti u tom su smislu metafizička odnosno obilježena kako bi Hartmann rekao, jednim neriješenim ostatkom koji upravo zato i doživljava pokušaje rješenja, a u fundamentu on svagda ostaje neriješen. S ovom metafizikom problema ima posla filozofija i u tom smislu metafizika se ponovo vraća filozofiji.
 • U "Kozmologiji zlatnog prstena" koja je eksplicirana u 6 volumena i koja je dostupna čitateljstvu na portalu www.digitalne-knjige.com/naslovna.php iz Zagreba postavljeni su mnogi problemi upravo kao pitanja metafizike, a manje kao pitanja astronomije ili neke druge prirodne znanosti i to iz tog razloga, jer je riječ bilo o problematskom mišljenju koje se razvija nasuprot apsolutnosti fizikalnoga zahtjeva, da se izgradi jedan općevažeći i trajni znanstveni i filozofski sustav u okviru sistemskog mišljenja.
 • Nasuprot tome, upravo su metafizički problemi ono trajno u filozofiji. Pri tome nije riječ bilo o problemima tradicionalne metafizike te se u našoj "Kozmologiji" nije pitalo kako tu stoji sa Bogom, Svijetom, Dušom, već je mišljenje ovdje otpočelo onim što je njemu najbliže, a to su fenomeni kojima je čovjek svakodnevno okružen. Ovi fenomeni daju dovoljno povoda mišljenju i oni su već sami po sebi dovoljno zagonetni te je stoga iluzorno konstruirati nekakve samovoljne sustave. Dakle, nije potrebito konstruirati sustave niti obrazlagati i objašnjavati fenomene kao što to radi cjelokupna današnja prirodna filozofija, nego temeljeći se na njima filozofija mora biti zrenje same stvari tako reći jedan uvid višeg reda.
 • Odatle "Kozmologija zlatnog prstena" postavlja metafizička pitanja, sasvim suprotno od mišljenja da je tu riječ o eksplikaciji prirodne zagonetke svijeta, jer je ovdje riječ o prisutnosti velikog broja metafizičkih pitanja kojih se svagda nanovo poduhvaća i na kojima naposljetku svaga nanovo sustaje filozofsko mišljenje i ova se problematika pojavljuje na podrucjima znanstvenog istraživanja kao i na područjima etičkog i estetičkog. Svuda ova problematika leži raštrkana po svim sektorima i svugdje su oni u pozadini onog spoznatljivog, ali njihov sadržaj svagda ostaje isti.
 • Razlog ovoj upornosti leži u onom metafizičkom u njima, u nerješivom ostatku koji se naravno ne da ukloniti. Odatle je pogrešno samo rješive probleme smatrati znanstvenim, što više svaki korak u obradi problema već je pozitivni uvid i samo strpljivo istraživanje može postupno razlučiti ono spoznatljivo od onog nespoznatljivog i transinteligibilnog.
 • "Kozmologija zlatnog prstena" nije ova filozofska pitanja postavila strogo. Ona se više bavila slikom kozmičkih procesa uzimajući u obzir današnje stanje naših znanstvenih spoznaja obradujući ih u svezi sa naporima Nikole Tesle. U ovoj pak knjizi mi pokušavamo dati jednu metafiziku problema koja stoji u uskoj vezi sa našom "Kozmologijom", a koliko smo pak u tome uspjeli imajući na umu cjelinu filozofskog pokušaja, neka prosudi samo cijenjeno čitateljstvo.
   

  Dr Zlatan Gavrilović Kovač, U Adelaideu, 09.04.2018.

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic44.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Samorazvoj i vizije", Anđe Jotanović, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • OSVRT NA KNJIGU"SAMORAZVOJ I VIZIJE", ANĐE JOTANOVIĆ
 • "Osim ljubavi, sve prolazi.
  Put do raja u tvom je srcu,
  otvori i podigni krila ljubavi!"
 • Rumi
 • Sa nebeskog baršuna zvijezde hladno gledaju, a srce postavlja pitanja, postavlja tražene odgovore, sjeća se budućih osamljenih gradova i praznih trgova ptica gdje više nema nikoga.
 • A kako je samo taj čovjek još živ iznutra, kako mu Svemir otkucava njegov davni nemir, kako zlatna duša objavljuje svoju želju i kojom bojom da sad oboji svoje postojanje i kojim riječima ga opiše?!
 • Dok nas san pokriva, krećemo putem koja nas je zvala, da vidimo kakav je život pastira, a kako možemo biti pastir, kad ne znamo što je to?
 • Crveno Sunce sna se smiješilo, snovi bez boja, bez vremena, glazba bez zvuka. Je li bilo prije ponoći ili nakon nje, nepoznato je?
 • Noćna tmina je zgusnuto čekala u kutu, a sjena vodi do predvorja raja, jer s one strane postoje jedna vrata, kroz ta vrata prolaze samo čista srca, a čovjek zastane i pita se: "Je li moje srce tako čisto?"
 • Srce počinje jače kucati, kuca li od sumnje ili pitanja, zašto ga se to pita? Sjena odvodi dalje i dalje, pokazuje odgovor, a noćna tmina se pokreće iz kuta, odgovor stoji, blistav i jasan, zlatan i čist, dok je na oltaru noći svijeća dogorijevala i ugasila se, a odgovor je stajao i dalje pa se srce nasmiješilo.
 • "Kompas je instrument koji reagira na magnetizam Zemlje. Služi za određivanje strana svijeta. Pokretna magnetna igla uvijek se okreće prema sjeveru." - je definicija.
 • Svi imamo mogućnost izbora, a izbor je ono što nas na kraju određuje. Taj unutarnji kompas kod nekih ne reagira na magnetizam Zemlje, već na magnetizam života, pokazuje im kojim smjerom trebaju ići, a njegova pokretna igla se okreće uvijek prema ispravnom smjeru.
 • Jednostavno, zar ne?
   

  Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 02.04.2018.

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic11.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Uz kozmologiju zlatnog prstena", Zlatana Gavrilovića Kovača, predstaviti ćemo uz pomoć predgovora knjige:
 • PREDGOVOR
 • Ovdje se cijenjenom čitateljstvu predstavljaju završna izlaganja "Kozmologije zlatnoga prstena".
 • Prvo izdanje ove moje knjige sadržano je u 4 volumena, ali su se mnoge teme nalazile svojekuda razbacane po mojim ostalim knjigama pa sam onda iz tog razloga načinio drugo izdanje koje je iznijelo na vidjelo većinu kardinalnih teza vezanih za moju kozmologiju. Sada je još trebalo sačiniti i završna poglavlja kako bi Kozmologija o kojoj je riječ, a koja se još naziva Rex-Kovač teorija dobila na jasnoći, preciznosti i cjelini. Dobili smo tako novu knjigu koja se zove "Uz kozmologiju zlatnoga prstena" što je na neki način nužan dodatak kako bi se sačinila cjelina te teorije. Dakle, sada je cijeli taj posao uglavnom dovršen. Svakako je istina, da ima još jako mnogo pitanja i tema o kojima bi se moglo govoriti, ali i ovo je dovoljno kao eksplikacija centralne tematike. Tako je sada čitateljstvu dostupna potpuna Rex-Kovač teorija .
 • Možda je važno ovom prilikom spomenuti, da je moj prvi tiskani rad objavljen u splitskom "Srednjoškolcu", časopisu svih srednjih splitskih škola 1976. godine i taj rad se odnosio na Nikolu Teslu. Ja sam tada, dakle, imao 17 godina i kao što se vidi iz priloženog, moje drugovanje sa Teslom razvija se u rasponu na više od 42 godine. Nekada sam se bavio drugim problemima, uglavnom političke prirode pa su pitanja prirodne znanosti bila potisnuta novim sadržajima, ali sam se sa manje ili više uspjeha stalno vraćao na centralnu Teslinu problematiku i problematiku suvremene matematičke prirodne znanosti. Iz toga interesa nastala je i ova moja kozmologija, ali i ostale moje knjige koje imaju obilježja i karakter političkih pamfleta koji nikoga ne moraju zanimati, ali neka, nema veze, meni je neobično drago da sam mogao biti svjedokom prilika i događaja u Hrvatskoj pa sam onda čitateljstvu i iznio osnovne dileme koje su pratile moje političke pokušaje.
 • Usporedno sa njima, ostao je trajan interes prema prirodoznanstevim pitanjima koji je sada okrunjen jednom teorijom kao što je moje političko iskustvo predstavljeno u preko 40 volumena koji su objavljeni naportalu www.digitalne-knjige.com iz Zagreba. Još samo ostaje, da se donese mjerodavni sud o vrijednosti toga djela, iako je već sama činjenica da je ono objavljeno u Hrvatskoj i da je doživjelo značajan prijem, dovoljan razlog da kažem kako sav taj trud koji je poduziman decenijama ipak nije bio uzaludan.
   

  Zlatan Gavrilovic Kovač, Adelaide, 14.3.2018.

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic43.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Postajući svetim duhom kršten - kršćanin II", Sv. Lare Lućin, predstaviti ćemo vam uz pomoć najave knjige:
 • Postajući svetim duhom kršten - kršćanin
 • Željela bih da moja knjiga bude uvijek besplatna na internetu, tako ako je netko i odluči tiskati, bude besplatna i da se ne profitira na račun knjige. Knjiga je namijenjena čovječanstvu i meni je najvažnije da bude čitana. Da se previše ne ispravlja i ne nadodaju slična značenja određene riječi jer sve su riječi odmjerene s razlogom i presuđeno da bude tako napisano.
 • Ovom knjigom ja dijelim svoje misli i poglede s čovječanstvom, u vjeri da je Gospodin Bog želio na taj način obrazovati mene, a i one koje on izabere da dok čitaju budu unaprijeđeni kao što sam i ja bila unaprijeđena.
 • Neki će vjerojatno biti moji istomišljenici, jer Gospodin Bog ne govori samo meni već i drugim ljudima. Tako oni mogu gledati na određene načine, na određene teme, onako kako je meni pokazano. I napredovati s vremenom kao što sam napredovala i ja.
 • Bilo u kratko vrijeme ili tokom cijelog života. Jer ovo je ono što piše u Otkrivenju i treba se ponovo propovijedati, tako ja znam da ovo što čuju rijetki da će čuti oni koji budu dočekali Gospodina Krista kad dođe da ostane na zemlji svatko u svojoj punini.
   

  Sv. Lara Lućin

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/lucin5.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Pisma", Zlatana Gavrilovića Kovača, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • PREDGOVOR
 • Pred hrvatsko čitateljstvo postavljaju se dvije knjige mojih Pisama koja su nastajala do 2010 godine.
 • Dakle, u toj prepisci nema nikoga sa portala www.magicus.info kod kojega sam prisutan već duže vremena niti bilo koga sa Facebook-a. Sva je ta prepiska nastala do 2010. godine dakle prije Magicusa i uglavnom je riječ o ljudima koji žive u Australiji, ima nešto Hrvata i Splićana.
 • Nakon te 2010. nisam pravio fajlove sa pismima, jer sam jako puno pisao pisama pa je onda toga bilo previše, meni je danas žao što tu nema Jadranke Varga, Dijane Jelčić pa nema Sander Vulin pa nema arheologa Arsena Duplančića iz Splita, pa onda onih ljudi sa "Ruđera Boškovića" i drugih, ali nema veze, meni je bilo važno, da se predstavi možda samo jedan manji segment te prepiske kako bi čitateljstvo imalo uvid u karakter i te moje literarne gradnje, ali bez velikih ambicija da to bude kao što je na primjer prepiska Ruđera Boškovića, daleko od toga, nego više da se istakne jedan običan život sasvim običnih ljudi koji su igrom slučaja i igrom sudbine dospjeli u daleke zemlje, ali koji su još uvijek živo prisutni u životu svojih domovina, eto to mi je bilo stalo.
 • Pa onda, naravno, meni je žao da nema prepiske niti sa mojim izdavačem gospodinom Grbac Nenadom sa portala www.digitalne-knjige.com iz Zagreba.
 • Ja se samo nadam, da će jedan takav dokument biti objavljen u dogledno vrijeme i na taj način učiniti dostupnima sve dileme koje su pratile autora i izdavača prilikom realiziranja mojih Sabranih djela.
 • Srdačno iz Adelaidea,
   

  Anno domini 10.01.2018. Zlatan Gavrilović Kovač

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic42.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Misli promašenog pisca", Ive Mije Andića, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • Misli pisca kojeg su gađali, ali i promašili! (Osvrt na knjigu "Misli promašenog pisca", Ive Mije Andrića)
 • Aforizme bi smo najlakše opisali kao jednostavne, a duhovite tvrdnje. No, aforizmi pod perom vještog, duhovitog i dovitljivog pisca su i puno više od toga. Aforizam kao forma traži pored dosjetljivosti, sposobnosti zapažanja i uočavanja anomalija u društvu, a ponekad i iskrenost kakvu općenito gledajući rijetko srećemo u drugim književnim vrstama.
 • Stoga je jasno da će vam humorista, satiričar ili pisac aforizama o sebi ali i o svima drugima reći više istine, nego što bi to u normalnim okolnostima bilo dopušteno ili čak i poželjno.
 • Sve to naravno susrećemo i u knjizi "Misli promašenog pisca", Ive Mije Andrića.
 • Pisac nije kritičan samo prema društvu, nego i prema samom sebi, pa tako kaže:
  - Tako vam je to s aforizmima. Dok napišete novi, stari već zaboravite.
  - U svojoj zemlji imam status beznačajnog pisca. U drugima me nitko ne poznaje.
  - Neke me stvari u životu pogađaju. A neke me, na sreću, i promaše.
  - Ja sam promašeni pisac. Nisu me pogodili ni najbliži čitatelji.
  - Dali su mi prvu nagradu za aforizam. Knjigu aforizama nisu ni pogledali.
  - Kao čovjek u godinama, koji je proživio više društvenih uređenja, više država, a nažalost i više ratova, pisac nam kaže:
  - Oni koji pričaju da do 1990. nisu imali slobodu, očito su rođeni tek u vrijeme rata.
 • Nepoželjnost humora i satire u današnjem društvu on je opisao ovako:
  - Karikaturisti rade ilustracije političara. Političari bi najradije radili lustracije...karikaturista.
  - Političari i njihova pamet/glupost, poštenje/nepoštenje su naravno prava tema za svakog humoristu:
  - Umjesto trusta mozgova, svjetskom ekonomijom danas upravlja... trust lopova.
  - Pisci izdaju knjige, a političari ...- narod.
  - Političari moraju narodu davati lažna obećanja. Čime bi drugim privukli glasače.
 • Jasno da je pisac zabrinut za sudbinu Hrvatske. A eto kako je on vidi:
  - Hrvatska je obećana zemlja. Za sve osim za mlade Hrvate.
  - U Hrvatskoj se živi sve bolje. Djeca su počela slati roditeljima novac iz inozemstva.

 • A, tu je i rat, koji pisac aforizama gleda iz nekog svog kuta. Baš kao što je davno tri godine uživo i iz nekog svog kuta, gledao i grad Sarajevo kad su ga bombardirali.
  - U rat se ne ide iz ljubavi. U rat se ide iz mržnje.
  - Svi koji su nas oslobađali, danas uživaju u našoj slobodi.
  - Oružana revolucija jede svoju djecu. Seksualna ih proizvodi.

 • I to bi bio kratki pregled ne najboljih ali svakako najtipičnijih ili možda najživotnijih i najiskrenijih aforizama, koji se nalaze u knjizi "Misli promašenog pisca", Ive Mije Andrića.Za više informacija o knjizi, aforizmima ili piscu kojeg su gađali, no i promašili dovoljno je samo preuzeti i pročitati knjigu.
 • Uvjeren sam da vas to neće ništa koštati.
   

  U Zagrebu 02. 02. 2018. Nenad Grbac

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/andric13.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Križni put", u izdanju Župe sv. Lovre mučenika - Petrinja, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • Što je to Križni put?
 • Križni put je pobožnost na spomen Isusove muke, od trenutka kada Isusa osuđuju na smrt do polaganja Isusova tijela u grob.
 • Sastoji se od 14 postaja. Za svaku postaju, u crkvama ili na javnim mjestima postavljaju se slike ili kipovi s likovnim prikazima Isusove muke.
 • Molitveni dio križnoga puta, sastoji se od pripravne molitve, zatim od 14 molitvi za svaku postaju i od završne molitve. Svaka od molitvi 14 postaja počinje zazivom: "Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljamo Te, jer si po svojem svetom križu otkupio svijet". Zatim slijedi razmatranje prigodno za pojedinu postaju, molitve Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu, zaziv "Smiluj nam se Gospodine! Smiluj nam se!" i jedna strofa pjesme "Stala plačuć' tužna mati" (lat. "Stabat Mater").
 • Likovni prikaz postaja križnoga puta, postao je sastavni dio interijera crkvi. Sastoji se od 14 slika ili kipova, koji predstavljaju prizore Isusova trpljenja. Ta tradicija postoji od 17. stoljeća.
 • Ono što ovu knjigu čini različitom od sličnih knjiga je to što je spomen na Isusove muke dočaran ili predočen uz pomoć vitraja, odnosno slika na prozorskom staklu.
 • Vitraj (francuski Vitrail), je slikarska tehnika u kojoj se prema predlošku realizira kompozicija s pomoću raznobojnih staklenih pločica međusobno povezanih olovnim okvirima (armatura); također prozor izveden tom tehnikom. Služi kao ukras prozora crkava, isprva samo s ornamentalnim, potom s figuralnim motivima.
 • Prvi Vitraji se u crkvama pojavljuju u doba gotike, odnosno početkom XIII. stolječa kad se se crkve počele graditi tako da imaju što više svijetlih i staklenih površina. U XIX. st. tehnika vitraja doživjela je obnovu; slikari su izrađivali predloške za vitraje i i crkvama i u svjetovnim reprezentativnim ustanovama.
 • Umjetnost izrade Vitraja zadržala se sve do današnjih dana pa ćete se i u mnogim modernim i nedavno izgrađenim crkvama susresti s Vitrajima.
   

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/krizniput2.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Boje moga neba", Anđe Jotanović, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE "BOJE MOGA NEBA", ANĐE JOTANOVIĆ
 • Dubokim poniranjem u samu sebe, introspekcijom koja zadivljuje i putom kojim svaka osoba želi koračati, zaroniti i odvojiti se od ove stvarnosti, da bi se negdje pronašla, gdje sfere postojanosti ne dopiru, u taj svijet nas Anđa vodi, svijet radosti za životom, ali i tužnim trenucima zdvojnosti kad se mistika vjere još nije objavila.
 • Mistika vjere je posebna za svako živo biće koje joj pokloni svoj život i svakome se manifestira na drugačiji način.
 • Osjetljivim očima duše pažljivo se krećemo u tom astralu reagirajući pulsarom na svaku intervenciju izvana, na svaki duši neprirodan ljudski čin kojim nas zatrpavaju od najranije dobi.
 • Bez jeke i bez glasa duša priča svoju priču, reagira svojim reakcijama i vrlo sigurno vodi čovjeka koji se odazove njenom pozivu, a Anđa vrlo sigurno plovi tim neistraženim morem, daruje nas velikom iskrenošću svojih riječi i dubinom svojih poruka potvrđujući ovim riječima prisutnost božanskog daha pa se život na ovoj lijepoj planeti mijenja iz dana u dan čistom spoznajom ljudi, da jedino uz istinu imaju sposobnost ostvariti svoje samokreacije, ono naličje koje je Bog napravio "na svoju sliku i priliku".
   

  Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 29.01.2018.

 • OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE "BOJE MOGA NEBA" HRVATSKE PJESNIKINJE ANĐE JOTANOVIĆ
 • Nalazimo se pred još jednom zbirkom poezije hrvatske pjesnikinje Anđe Jotanović. To je jedna zbirka koja u vidu ima prije svega pjesnički opis najveće ljudske vrijednosti, a to je sloboda. Ponekad naša pjesnikinja kaže "igra" ili je pak riječ o "nebu" obasjanom svjetlošću sunca ili zvijezda. No, u svakom od tih slučajeva riječ je zapravo o jednoj velikoj potrazi na najvećom ljudskom vrijednošću, a to je ljudsko dostojanstvo i sloboda i ovo pjesništvo, baš zato jer je takvo, razlikuje se od istraživanja na primjer koje na čovjeku otkriva iznenadujuće stvari, ali ne može doprijeti do cjeline čovjekova bića i njegove sudbine.
 • Čovjek je uvijek nešto više od onoga što on zapravo zna o sebi. Čovjekovu slobodu nije moguće jednostavno predmetno pokazati poput drugih predmeta, ona je dapače i posve sporna, dvojbena veličina, jer je nije moguće znanstveno utvrditi ili dokazati, ali je svaki čovjek svjestan svoje slobode. Možemo je zapažati u našoj nutrini. To da smo slobodne osobe ne govori nam nikakav izvanjski dokaz slobode, nego naše vlastito unutrašnje iskustvo slobode, iskustvo ne mišljenja, nego djelovanja.
 • U realizaciji uvijek mogu iznova neposredno iskusiti svoju vlastiti slobodu, iskustvo ne samo djelovanja, nego i nedjelovanja, zakazivanja, krivnje. U realizaciji mogu neposredno iskusiti, da nisam to učinio, ali da sam trebao učiniti, da sam dao obećanje, ali ga nisam održao ili pak da tvrdimo kako smo krivi i priznajemo svoju krivicu i molimo za oproštenje, ali zahtijevamo da i drugi priznaju svoju krivicu i da mole za oproštenje, što bi dakle bila moralnost bez odgovornosti, a odgovornost bez slobode.
 • Mi smo naprosto osuđeni na slobodu, čovjek je slobodan, ali on nije slobodan, da bude slobodan. Čovjek se mora kladiti, u tome nije slobodan pa bio čovjek osuđen na slobodu ili pak pozvan na nju, on je svagda onakav kakav on već jest, jedno biće puno protuslovlja, slabosti, ali i snage, biće koje udivljuje, ali i koje ponižava, biće koje gleda, ali koje također i ne želi vidjeti. Onaj tko ne želi vidjeti nije indiferentan, nego je slijep i u ovoj najjednostavnijoj istini očituje se ljepota pjesništva Anđe Jotanović kojoj smo zahvalni na još jednom lijepom prilogu suvremenoj hrvatskoj lirici.
   

  Dr Zlatan Gavrilović Kovač,Adelaide 30.01.2018.

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic10.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Što više gledam", Ivana Slaminga, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • Ivan Slaming - pjesništva s elementima humora, ironije i poetizacije nepoetskoga
 • Antun Šoljan u pogovoru Slamnigovim Sabranim pjesama kaže da je Slamnigova poezija prošla gotovo neopaženo pokraj većine suvremenika, no mi i nismo baš posve sigurni u kolikoj se mjeri možemo složiti s tom tvrdnjom.
 • Naime poezija Ivana Slaminga nije nedovoljno vrednovano pjesništvo, već pjesništvo za sladokusce i poznavatelje, koji će uvijek pronaći razlog da se vrate Slamnigovim jezično-stilskim igrama, promišljenosti, dosjetljivosti, drskosti, istinitosti i nemogućem značenju.
 • Njegov cjelokupni poetski opus, obilježava i navođenje i citiranje tekstova iz brojnih književnosti. Sklonost povezanosti s drugim tekstovima, sam je Slamnig svojedobno nazvao i „knjiškošću", vlastite poezije. Njegovi tekstovi time postaju svojevrsnim čitateljskim izazovom jer zahtijevaju od čitatelja i široko poznavanje autora i djela hrvatske i svjetske književnosti, koji su u njima zastupljeni.
 • U nekrologu povodom smrti Ivana Slamniga, Mile Stojić rekao je da u Slamnigovom pjesništvu nema "ujevićevskih ekstaza" ni "šimićevske metafizičke refleksije". No, to nije nedostatak, nego upravo obrnuto, nevjerojatna prednost pjesnika kome svi, pa čak i oni koji ga ne poštuju, priznaju da nije loša i nevjerodostojne kopija, nego original čiju vrijednost oni sami jednostavno nisu sposobni realno i vjerodostojno ocijeniti.
   

  U Zagrebu 07. 11. 2017. Nenad Grbac

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Što više gledam", Ivana Slaminga, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/slaming.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
WIDTH=32
  
Pridružite se našoj zajednici namjenjenoj svima koji vole knjigu. Upoznajte pisce, savjetujte se u vezi, pisanja, objave knjiga, nađite nove prijatelje, dopisujte se, dijelite fotografije i video zapise.
  
Svim onim kojima još nije jasno čemu sve to služi, reći ćemo da je ta društvena mreža ili zajednica vrlo slična Facebooku, te da na njoj možete upoznavati i druge ljubitelje knjiga, pisce, raspravljati o i svim temama vezanim uz knjige, objavljivati vaše oglase, slike i video zapise, komunicirati s članovima uredništva portala, te u krajnjem slučaju i zatražiti pomoć ako negdje zapne.
  
No, da biste o svemu tome saznali više svakako kliknite svojim mišem na slijedeću adresu: - http://digitalne-knjige.com/oxwall/
Neki od dosad objavljenih grupa, tema i članaka... 
 

Osvrti na knjige objavljene na portalu

Ovdje možete pročitati (ili i napisati) vaše osvrte na knjige objavljene na našem portalu. Posebno ćemo naglasiti da najviše zasluga za...

Više o toj temi...

 

Predstavljamo vam pisce i književnike:

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

Više o toj temi...

 

Preporuke - Knjiga dana

Ovo je rubrika u kojoj ćemo vam svaki dan predstaviti i preporučiti neku od knjiga objavljenih na portalu digitalne-knjige.com. U izbor knjiga se mogu...

Više o toj temi...

 

Intervju-i s pisacima

Jedna od novosti u radu našeg portala su i intervju-i s pisacima čije knjige možete preuzeti na portalu. Zasad smo objavili više takvih intervjua, a možete ih pročitati tako da

Više o toj temi...

 

Izrađujemo i vaše digitalne knjige

Izrada takve knjige višestruko je jeftinija od tiskanja knjige u bilo kakvoj nakladi. Knjiga je vrlo slična pravoj papirnatoj knjizi, navigacija i snalaženje u

Više o toj temi...

 

Digitalne knjige mjesto spajanja, a ne odvajanja korisnika od sadržaja

Za autora, danas preostaju dvije moguće budućnosti kada se radi o digitalnom tekstu. Možemo pokušati ...

Više o toj temi...

 

Top lista najčitanijih i najobjavljivanijih pisaca na portalu

Kriteriji koje smo koristili pri stvaranju ove liste bili su sljedeći: Broj objavljenih knjiga, broj preuzimanja, te datum..

Više o toj temi...

 

Prednosti i mane digitalnih i tiskanih knjiga

Jeste li se ikad upitali koje su prednosti i mane digitalnih i tiskanih knjiga ? Ako niste mi ćemo vam pokušati pomoći i nabrojiti neke od spominjanih..

Više o toj temi...

 

Digitalni udžbenici će uskoro zamijeniti klasične?

Najveća zamka ili problem vezan uz digitalne udžbenike je to da one postanu vlasnički softver odnosno da njima...

Više o toj temi...

 

Tržište digitalnih e-knjiga vrijedi gotovo milijardu dolara!

Prema Forresterovoj anketi tržište digitalnih knjiga (e-knjiga) polako postaje ozbiljan konkurent …

Više o toj temi...

WIDTH=1
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
WIDTH=31WIDTH=32
WIDTH=32

Izrađujemo i vaše digitalne knjige

 • Jeste li ikad razmišljali o tome zašto bi digitalna knjiga mogla biti idealno rješenje za vas, kao i za sve one koji žele objaviti knjigu, bez velikog ulaganja te dugotrajnih i vrlo često napornih pregovora s izdavačima?
 • Kakve su prednosti digitalnih knjiga u odnosu na klasični tisak te zašto je izrada takve knjige višestruko jeftinija od tiskanja knjige u bilo kakvoj nakladi.
 • Više o našoj usluzi izrade digitalnih knjiga saznat ćete na sljedećem linku:http://www.digitalne-knjige.com/izrada.php
WIDTH=1
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
WIDTH=31WIDTH=32
 
WIDTH=32

Multimedijski CD-rom "Klasici hrvatske književnosti"

 • Drago nam je što vas možemo obavijestiti da je napokon završen i naš prvi multimedijski CD-rom "Klasici hrvatske književnosti", na kojem se nalazi 40 izabranih digitalnih knjiga.
 • CD se može naručiti putem interneta. Cijena mu je 90 kn što iznosi samo 2.25 kn po knjizi. Sve knjige koje se nalaze na CD-u bit će dostupne jedino i isključivo na tom mediju, a sav prihod od prodaje CD-a investirat će se u daljnji razvoj projekta digitalne-knjige.com.
 • Više podataka o CD-u, knjigama koje se nalaze na njemu i svemu drugom vezanom uz multimedijski CD-rom "Klasici hrvatske književnosti", saznat ćete tako da svojim mišem kliknete na sljedeći link: http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/index.php
 • A, ukoliko se želite uvjeriti u izgled i funkcionalnost sučelja CD-a, odnosno knjiga koje se na njemu nalaze, tad predlažemo da svojim mišem kliknete na sljedeći link:http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/video/
 • I što drugo reći nego hvala Vam ako ste odlučili naručiti i kupiti naš novi CD.
WIDTH=1
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
WIDTH=31WIDTH=32