width=32
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jeste li se ikad zatekli u situaciji da se pred vama nalazi neka knjiga, koju želite, ali ju ne možete ili jednostavno nemate dovoljno novca kako biste ju kupili. Budite realni i priznajte da vam se to, kao i svima nama, već više puta dogodilo.

Cilj je projekta digitalne-knjige.com digitalizirati i sačuvati, odnosno spasiti od zaborava i propadanja, hrvatsko kulturno naslijeđe te neka od vrhunskih ostvarenja hrvatske književnosti učiniti što dostupnijim svim korisnicima interneta.

Projekt digitalne-knjige.com tek je pokrenut i stoga vam zasad (pet godine nakon pokretanja projekta) možemo ponuditi tek nešto više od četiri stotine pedeset digitalnih knjiga. Knjige su podijeljene u zasebne tematske cjeline kao što su:
 
"Klasici hrvatske književnosti", "Mala virtualna antologija hrvatske ljubavne lirike", "Digitalne slikovnice", "Poezija na internetu", "Virtualna antologija hrvatske poezije","Povijest hrvatskog naroda","Romani, crtice i pripovijetke", "Književnost za djecu", "Humor i aforizmi", "Kritike, osvrti i intervjui", "Arheologija", "Poeme", "Izbor iz kolmuni - www.tacno.net", "Klasici kršćanske književnosti","Kozmologija", "Popularna Matematika", "Vrijeme u okovima","Likovna umjetnosti","Likovna umjetnosti i poezija", Kazalište, kazališna pedagogija, Putopisi, Zdravlje, psihologija i samopomoć, Znanstveni radovi , "Duhovnost", "Istorija filozofije","Pučko otvoreno učilište Velika Gorica".
 

Svaku od tih tematskih cjelina možete proučiti tako da kliknete na njihov link ili baner sa strane. Za sve one koji vole jednostavnu navigaciju pripremili smo i stranicu "Sve knjige na jednom mjestu" koja bi vam trebala pomoći da što lakše i jednostavnije odaberete i preuzmete odabranu knjigu. Što se daljnjeg razvoja projekta tiče, s vremenom će se broj knjiga i tematskih cjelina povećavati pa će, nadamo se, stranica www.digitalne-knjige.com, postati i prva prava internet knjižnica na našim prostorima.

Da bismo vam bolje objasnili što su to digitalne knjige u našem izdanju, kako one izgledaju te po čemu se razlikuju od svih drugih digitalnih knjiga koje na internetu možete pronaći?

Digitalne knjige besplatne su za osobno korištenja te ih nakon preuzimanja s naših stranica možete pregledavati, sačuvati, brisati i koristiti na način na koji želite. Međutim, kao što smo naveli, knjige su besplatne samo za osobnu upotrebu što znači da mi kao autori ne dopuštamo nikakvu komercijalnu ili bilo kakvu drugu upotrebu suprotnu uvjetima korištenja, koji će biti priloženi uz svaku knjigu. Također, važno je naglasiti da mi zadržavamo isključivo pravo na distribuciju knjiga objavljenih na ovim stranicama, što znači da je svaka objava naših digitalnih knjiga bilo gdje na internetu ili u medijima, suprotna zakonu o autorskim pravima.

Digitalne knjige moći ćete preuzeti tako da kliknete na jedan od banera s lijeve strane, koji nosi ime tematske cjeline koja vas zanima ili na sljedeći link - "Sve knjige na jednom mjestu" . Zatim pažljivo pročitajte upute, uvjete korištenja, izaberite pisca ili knjigu koja vas zanima te kliknete na link: Prihvaćam ugovor o korištenju knjiga i preuzimam digitalnu knjigu. Nadamo se da će vam se naše knjige svidjeti te da će Vas one navesti i na to da ih preporučite i svim svojim poznanicima. Izgled i funkcionalnost jedne od naših digitalnih knjiga možete vidjeti i na slikama ispod ovog teksta.

Naša je dužnost zahvaliti se svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta te, naravno, reći riječ ili dvije o onima koji na nas i naše digitalne knjige nisu
željeli gubiti svoje dragocjeno vrijeme.

width=1
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
width=31width=32
 
 

 

Novo na portalu www.digitalne-knjige.com
 
 • Dana 06.09.2009. u sadržaj ovog portala pridodane su i sljedeće rubrike: "Što mediji govore o nama ?", "Najave sljedećih izdanja", Top lista najčitanijih knjiga te rubrika "Korisnička podrška"
 • A sad malo statistike: Portal www.digitalne-knjige.com pokrenut je prije četiri godine. U to vrijeme objavili smo više od 300 naslova, a bilježimo i više od 9 500 000 posjeta i 503 000 preuzetih knjiga.
 • Sve digitalne knjige objavljene na ovom portalu, uključene su u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj), čime se one i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama. Ta je činjenica posebno važna za autore knjiga objavljenih na našem portalu jer se time omogućuje da im se i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

  Sasvim sigurno ste primijetili i to da su posljednjih dana s portala otklonjene sve jezične i gramatičke pogreške. Sve to možemo zahvaliti profesorici Davorki Bočkinac, koja je uz puno uloženog vremena i truda pomogla da naš portal postane još bolji i kvalitetniji. Onako usput ću primijetiti i to da su nam se dosada već javljale mnoge osobe, koje su uočile razne jezične pogreške, no da je Davorka prva koja nam je ponudila svoju pomoć i konkretno pomogla. Lijepo je preuzimati i čitati besplatne knjige, no uvijek treba znati da iza svega toga stoji i puno vremena i truda te da sve to radimo praktički bez ičije pomoći i podrške. I baš zbog toga svi mi iz uredništva portala koristimo i ovu priliku da se Davorki još jednom zahvalimo na pomoći i trudu.

 • Dana 28.09.2010. Na adresi http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/video/ možete vidjeti kratki film, koji pokazuje izgled sučelja i funkcionalnost našeg novog CD-a "Klasici hrvatske književnosti". Detaljnije podatke o našem novom multimedijskom CD-u pronaći ćete na sljedećoj adresi: http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/index.php
 • Dana 24.10.2012. Obnovljen je sadržaj rubrike: "Što mediji govore o nama ?".
 • Dana 01.10.2011. Da bi smo ovu našu stranicu učinili što boljom i interaktivnijom, te svim posjetiteljima, odnosno ljubiteljima knjiga, omogućili i izravan međusobni kontakt pokrenuli smo i socijalnu ili društvenu mrežu stranice digitalne-knjige.com koja se nalazi na adresi: http://digitalne-knjige.com/oxwall/index
 • Dana 27.02.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Nebo makovima obasuto", Zlatana Gavrilovića Kovača.
 • Dana 08.03.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Biseri duše", Anđe Jotanović.
 • Dana 08.03.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Modri grad", Radovana Žilića.
 • Dana 21.03.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Seksualni vodič za ruralne barabe", Borisa Golića.
 • Dana 27.03.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Dnevnici - 1.dio", Zlatana Gavrilovića Kovača.
 • Dana 05.04.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Crtice iz života", Franje Martinovića - Frama.
 • Dana 10.04.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Tvoja kosa", Gustava Krkleca.
 • Dana 18.04.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Daljine", Zlatana Gavrilovića Kovača.
 • Dana 25.04.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Pred kišu", Ive Kozarčanina.
 • Dana 28.04.2017. Obnovljen je sadržaj rubrike: "Najave sljedećih izdanja".
 • Dana 28.04.2017. Ukupno je preuzeto 503 000 knjiga.
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
 
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Pred kišu", Ive Kozarčanina, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • PREDGOVOR
 • Svoje književno djelo pisac i pjesnik Ivo Kozarčanin, ostvario je u samo 15-ak godina života. Života koji je proveo u samoći, ne pripadajući ni jednoj skupini, ni književnoj ili političkoj. Potjecao je iz skromne socijalne sredine, iz koje se nije udaljavao, a niti je se sramio. Možda upravo zbog toga u svojim romanima piše i o socijalnim problemima svoga vremena. Kao pisac nije se uzdizao u oblake, ali nije se oglušio, niti na bijedu, koja je vladala u njegovom susjedstvu, do kraja ostavši dosljedan sebi i svojim idealima.
 • Umro je jedne hladne, snježne noći mjeseca veljače 1941. na tragičan i gotovo apsurdan način. Naime u sitne noćne sate vraćao se kući, s prijateljima, među kojima su bili Vjekoslav Majer i Salih Alić. Kada su prolazili pored Topničke vojarne na kraju Ilice, stražar je tri puta povikao "Stoj!". Međutim, Kozarčanin se na ta upozorenja oglušio, te je ubrzo umro, od u strahu ispaljenog metaka. Preminuo je na licu mjesta, doslovno - na ulici...
 • O tom tragičnom događaju pisale su brojne novine. Pjesnik Vlado Vlaisavljević napisao je tim povodom (u Savremeniku, Zagreb, 1941., br. 2) oproštajnu pjesmu Mrtvom drugu, s ovim početnim stihovima:
 • Zauvijek si, druže, otišao u tminu.
  Vječnost je za tobom zatvorila vrata..
 •  

  U Zagrebu 20.04.2017. Nenad Grbac

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Pred kišu", Ive Kozarčanina, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/kozarcanin.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Daljine", Zlatana Gavrilovića Kovača, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • POEZIJA I SLIKARSTVO - IZVAN GRANICA POSTOJANJA
 • Poezija i slikarstvo dvije su različite, no i usporedive vrste umjetnosti. I jednoj i drugoj cilj je izazvati emocije, pri čemu se poezija više oslanja na unutarnje osjećaje, a slikarstvo na vizualni doživljaj. Upravo stoga netko je i rekao ili napisao: "Poezija je slikarstvo koje se sluša i nevidljivo je, a slikarstvo je poezija, koja je vidljiva ali se ne može čuti".
 • I dok pjesnik svoju umjetnost stvara pomoću misli i riječi, slikar to isto radi pomoću kista, boja i platna. Poznata je činjenica da su mnogi slikari inspiraciju za svoje slike pronašli upravo u pjesmama i da su mnogi pjesnici inspiraciju za svoje stihove pronašli u slikama.
 • Kao najpoznatiji primjer slikara, koji je inspiraciju za svoje slike pronašao u stihovima često se navodi Van Goghova slika "Vrane u polju", koja je nastala na temelju Celanove pjesme "Pod slikom". Vjerojatno najpoznatiji primjer pjesnika, koji opis slika i umjetničkih djela koristi u pjesmi, Homerov je opis Ahilejeva štita u 18. pjevanju Ilijade.
 • Opisivanje vizualnoga prikaza u antici je gotovo zasebni žanr. Razvijeni primjeri te figure pojavljuju se u Petronijevu Satirikonu te osobito u djelima mlađih sofista - Kebeta, Lukijana, Kalistrata i Filostrata. Filostrat, za kojega se vjeruje da je prvi upotrijebio pojam ekfraza, u djelu Slike opisao je 65 tobože izgubljenih ili izmišljenih slika. Za ekfrazom kao pogodnim postupkom epskoga pripovijedanja posegnuo je Ivan Gundulić u Osmanu.
 • Ta uzajamnost ili povezanost poezije i slikarstva ili točnije rečeno poezije i svih drugih vrsta umjetnosti prožela mi je um i tijekom prvog čitanja zbirke izabrane poezije "Daljine", Zlatana Gavrilovića Kovaća. Naime u njegovoj poeziji osjeća se naglašena težnja da prepriča doživljeni, no da i stvori svoj vlastiti izmišljeni svijet. Njegov kist je misao, platno - riječi, a boje i nijanse - razmaci, zarezi, točke i uskličnici.
 • I baš poput svakog pravog slikara, umjetnika ili pjesnika on svojom poezijom ovaj svijet pokušava učiniti ljepšim boljim i ugodnijim. Naime kreacija je suprotnost destrukciji, ljepota je suprotnost ružnoći ili neuglednosti, dobro je suprotnost zlu, a istina je suprotnost laži, prevari i manipulacijama.
 • Sve to pjesnik i osjeća i prenosi svojim stihovima. On koji je daleko odavde jasno osjeća i razabire da kultura i umjetnost stvaraju identitet svakog naroda i da su utkane u tradiciju i nastojanja da se ostavi trag u svijetu. Vrednovanje i ulaganje u kulturu i umjetnost trebali bi biti obveza svih nas.
 • Sve to navelo nas je da čitajući Zlatanovu poeziju prisjetimo još jednog velikog umjetnika Claudea Moneta, francuskog slikara (Pariz, 14. studenog 1840. - Giverny, 5. prosinca 1926.). Njegova pojava, slike i opsesija slikanjem iznenadili su mnoge. Po njegovoj slici "Utisak", odnosno prema francuskom nazivu izvornika "Impression, soleil levant", je i čitav pravac, impresionizam, dobio ime.
 • Opisujući svoja djela Monet je izgovorio i sljedeće rečenice: "Samo ja mogu nacrtati ono što samo ja vidim.", "Ja slikam… kao što ptice pjevaju.", "Boja je moja opsesija: cjelodnevna radost i muka.".
 • A, upravo zbog toga Zlatanove smo stihove odlučili ilustrirati Monetovim slikama. I upravo zbog toga nemojte nikako razmišljati o savršenosti, nesavršenosti, dovršenosti ili nedovršenosti svijeta koji umjetnost pokušava stvoriti.
 • Opustite se i dopustite Zlatanovoj poeziji i Monetovim slikama da vas odvedu nekud daleko.
 • U daljine…
   

  U Zagrebu 13.04.2017. Nenad Grbac

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Daljine", Zlatana Gavrilovića Kovača, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic37.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Tvoja kosa", Gustava Krkleca, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • PREDGOVOR
 • Pripremajući ovu knjigu upitao sam, sam sebe što napisati o vjerojatno jednom od najvećih književnika i pjesnika u Hrvata - Gustavu Krklecu?
 • Kako ga predstaviti svim onim, koji nikad nisu ni čuli za njega?
 • Odgovor na to pitanje nije nimalo jednostavan. A, onda sam lutajući internetom našao jedan intervju i odlučio dopustiti pjesniku da vam sam predstavi svoje pjesništvo, svoju književnost, svoje djelo i svoju ostavštinu:
 • Ja nikada nisam htio da pjevam ni pticama, ni zvijerima, ni stablima, ni talasima morskim, već srcu ljudskom, i tražio sam ritam, riječ i zvuk za to, za takvo srce, meni uvijek blizo i srodno, a ipak tako svoje, tako zagonetno. I kad to srce nije razumjelo jedan glas, ja sam, na svojoj svirali, - ne na harfi ili na liri - izvabio drugi, bliži zvuk, pastirski, ja sam pokušao da sviram svirku od pastira rodnog sela zagorskog.
 • Nemam, dakle, niti sam imao ikad pretenzija koje su drugi, gotovo uvijek, silom, htjeli da mi nametnu. Ovaj krug, ova cjelina, ovaj splet, ovaj svijet koji sam dao, koji je sav tu, neka bude kao vrelo bar za jednu kap vode žednome, neka bude bar jedan trak svjetlosti u mraku, neka bude blagi melem, neka bude šta hoće, ali svakako će biti jedan - možda mali, ali dostižan - dio onog mene koji sam bio najbliži nedostižnome, neizmjernome.
   

  U Zagrebu 06.04.2017. Nenad Grbac

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Tvoja kosa", Gustava Krkleca, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/krklec.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Crtice iz života", Franje Martinovića - Frama,, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • Uvod u knjigu: KNJIŽEVNIK ĐURO MARIČIĆ O FRAMU
 • Evo, danas se družimo s jednim od rijetkih književnika u Hrvatskoj, satiričarom Franjom Martinovićem FRAM-om. Kažem rijetkim jer je satira u Hrvatskoj nerazvijena. A nerazvijena, zakržljala naša društvena svijest, osjetljiva na svaku kritiku, a sasvim neosjetljiva za pravljenje lopovluka, nastoji je sasvim ugušiti. Nemojmo se zavaravati, kada ovo kažem, ne radi se o ničem drugom nego o nivou kulture pojedinaca koji su se popeli na utjecajna radna i politička mjesta i zloupotrebljavaju svoj utjecaj i svoj položaj umjesto da služe svom narodu na čijoj grbači žive i bogato su nagrađeni.
 • Koliko je meni poznato, vrlo malo je u Hrvatskoj satiričara. Postojao je nekada Zvonimir Drvar, javljao se u Večernjem listu. Pajo Kanižaj je više humorist nego satiričar, čuveni Miljenko Smoje je bio neka kombinacija jednog i drugog. Tu su još i Vlado Šimenc i Miroslav Dolenec i to je sve, njih samo nekoliko imena. Da, kada već govorimo o satiričarima i humoristima, treba svakako spomenuti još i sjajnog Fadila Hadžića, svakako najvećeg satiričara među Hrvatima.
 • Ali vratimo se FRAM-u. Od svih današnjih hrvatskih satiričara FRAM-ovo pero je najoštrije i naravno on trpi posljedice svoje oštrine. Društveni mediokriteti koje pogađa njegova satira ne mogu mu to oprostiti, progone ga kao vrag kršćansku dušu. Rezultat tog progona je da ne može objavljivati u listovima i časopisima u Hrvatskoj, što bi bilo sasvim prirodno i normalno, pa se morao okrenuti prema susjednim državama.
 • To bi u normalnim okolnostima trebala biti sramota za Hrvatsku i njenu kulturu, i jest sramota, ali nikada, pa ni danas, ne živimo u sasvim normalnim okolnostima nego u "Cirkusu Croatia", kako Fram kaže. Posljedica ovog Framovog progona je i prije svega to, što je i kod listova došlo do lopovluka, mnogi od njih su na tih način privatizirani, ukradeni od društva. Njihovi urednici su ih prisvojili. Oni ih drže kao privatno vlasništvo, pokušavaju od države izvući kakvu dotaciju, pomalo uspijevaju u toj vrsti kriminala i boje se da se, ako objavljuju Framove satire, ne zamjere vlastima pa ostanu bez tih dotacija.
 • Ako pročitamo nekoliko Framovih satira koje ja nazivam ZABADALICE, bit će nam jasno zašto i od koga je on progonjen. Međutim, nemojmo se zavaravati i svu krivicu progona prebacivati na političke vlasti i moćnike. Iako je malo satiričara među hrvatskim književnicima, njih i ljudske zavisti, koja prerasta u mržnju i nesnošljivost ima sasvim dovoljno za FRAM-ov progon. Jer FRAM piše bolje od većine.
 • FRAM je pažljiv promatrač svega onoga što se događa oko nas, u svim porama društva, on zamjećuje i reagira na sve što je devijantno, reagira u želji da budemo bolji, da smo zdravije društvo. On voli svoj narod i svoju zemlju, ali je voli na svoj način, voli je iskrenom ljubavlju u kojoj nema ništa sebično, nikakvih kalkulacija, on je voli ljubavlju naivnog čovjeka, čovjeka zdravog razuma. koji ne može podnijeti laži, bestidnost i beskrupuloznost koja nas kao mutna voda zapljuskuje na svakom koraku.
 • Naravno kada ovo pročita čovjek iz Sabora koji ima plaću, za nešto malo rada, 20.000 kuna, često i mnogo, mnogo više, možda oni spretniji i drskiji i do 80 pa i 100.000 kuna, takvom se čelo smrači i on može da reagira ubojito. Nakon nepoželjnih reagiranja FRAMU nije preostalo ništa drugo nego da svoje stvaralaštvo prebacuje u susjedne države i da se okrene internetu, da formira svoj portal.
 • Mislim da je Fram prilično sretan što nije surađivao u nekom visokotiražnom listu, mnogo čitanom. Pitanje da li bi se nanosio glave. Možda bi mu danas mogli samo odnijeti cvijeće na grob.
   Đuro Maričić
 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/fram3.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Dnevnici - 1.dio", Zlatana Gavrilovića Kovača, predstaviti ćemo vam uz pomoć najave knjige:
 • OSVRT NA KNJIGU „DNEVNICI - 1- DIO" DR. ZLATAN GAVRILOVIĆ KOVAČ
 • Neobičan stil pisanja mog dragog prijatelja pjesnika, spisatelja, esejista, kliničkog sociologa, erudita, filantropa, a prije svega - velikog čovjeka, dr. Zlatana Gavrilović Kovač, opet me iznenadio ovom prvom knjigom „Dnevnika" u kojoj se prelamaju poetski emotivni istupi i jedna sarkastična nota, dok Autor piše svoje misli koje mu se roje i koje mu odnose snove pa budan sjeda za kompjuter i zapisuje tek ili rečenicu ili jednu stranicu svojih misli.
 • Poznato je, da je Autor migrirao u Australiju prije 20-tak godina sa obitelji, ali nisu poznati javnosti dijelovi njegovog kompleksnog života, nije poznata njegova sudbina koja se događala u bivšoj Jugoslaviji, a kasnije i u našoj slobodnoj Hrvatskoj.
 • Sve sam to saznavala iz privatne korespondencije koju vodim sa mojim dragim prijateljem u dalekoj zemlji i drago mi je, da se odlučio objaviti svoje „Dnevnike" i progovoriti sa svog aspekta o događajima koji su mu odnijeli dom, koji su ga istjerali iz njegove domovine i koji su učinili nemilima njegov život i život njegove obitelji.
 • U toj vječnoj borbi, da dokaže „nisam kriv", naletavajući stalno na jedne te iste optužbe i sulude konstatacije o nekoj fantomskoj špijunaži, Autor jednostavno ustaje noću iz svog kreveta, mučen nesanicom i tim nemilim događajima i zapisuje svaku svoju misao u svoj „Dnevnik" nižući tako isprepletenost poetskim izrazom i jednim očajničkim vapajem dokazivanja sebe u sebi i moleći usud, da ga ne zaboravi i da ga se ne stavlja uvijek na isti popis nepoželjnih i da ga se više ne etiketira, već da se pogleda njegov ogroman spisateljski opus, da se pogleda njegov ogroman doprinos hrvatskoj književnosti kroz njegova izdana djela i da se jednom zauvijek kaže „dosta" tim i takvim ljudima koji nemilosrdno truju život ovog plemenitog čovjeka.
 • Izgubljeno se ne može vratiti, ali zlo se više ne mora činiti ovom izuzetnom čovjeku i sa zanimanjem idem čitati drugu knjigu Zlatanovih „Dnevnika".
   Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 18.2.2017.
 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic36.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Seksualni vodič za ruralne barabe", Borisa Golića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • SEKSUALNI VODIČ ZA RURALNE BARABE - PREDGOVOR
 • Već ste čuli da imam prijatelja Peru i da s njim idem na kavu i pivo, a nekad sve to i betoniram s nečim oštrijim, zavisi kako smo raspoloženi. Nisam ni znao da je Pero svojevremeno napisao "Seksualni vodič za ruralne barabe", a kad sam to čuo i doznao, odmah sam od njega zahtijevao i tražio da mi to donese. Naime, htio sam to pročitati.
 • Kad nisam imao prilike to pročitati u mladosti ili u pubertetskoj dobi, onda ga hoću sada pročitati. Pa mi je on to i donio. I u tom djelu nisam ništa našao sablasno, skaradno i nešto što treba zabranjivati. Ali sam iz njega doznao da je Pero išao k Majci Omladini, našoj ondašnjoj legendi kod koje se išlo na obuku iz spolne i seksualne ljubavi. Naravno, da ja, valjda sam tada bio trapav i neprilagođen, nisam kod nje išao. Navodno, mi nije odgovarala glazba koju je puštala, a radilo se o cajkama i turbo folku. Pa si to predbacujem u cijelom mom dosadašnjem životu.
 • Nekako se osjećam nepotpun, nesposoban i nekako sam ostao nedorastao. Netko si predbacuje što nije uhljeb, guzonjin sin i politički krpelj, jer kod nas samo takvi uspijevaju, a ja si predbacujem to što nisam pravovremeno pročitao "Seksualni vodič za ruralne barabe" i što nisam išao na seksualnu obuku kod Majke Omladine.
 • I to me prati cijeloga života. Pa sam krenuo to istraživati. I ako treba napisat ću knjigu o tome. Međutim, izgleda da me je u tome pretekao naš stranački glavonja. Naime, njemu se ta ideja uopće ne sviđa i kaže da će je opstruirati do granice njegove ili moje izdržljivosti. Borit će se sa mnom, niti da to napišem, a niti da to objavim.
 • Malo sam se zbog toga uplašio, ne volim ni ja da mi netko prijeti, ali ništa za to. Pa sam tako Peri predložio da zajedno napišemo knjigu "Miloklizovi memoari", ali on se prisjetio svojih loših iskustava prilikom i nakon pisanja njegovog djela "Seksualni vodič za ruralne barabe". I nakon toga je on zapao u dublju, psihološku krizu i depresiju, pa ne želi išta imati s našim stranačkim glavonjom. Stoga je Pero od svega toga odustao i ostavio me na cjedilu. Naime, nisam imao dovoljno materijala i ideja, pa su "Miloklizovi memoari" kratki i nedovoljno zanimljivi. Barem meni, a ne znam kako je sa vama. Vama se to možda svidi.
 • Citat kada Peru pitam za Majku Omladinu i "Seksualni vodič za ruralne barabe":
 • "I uopće ne znam kako sam na tim susretima s Perom došao na priču o Majki Omladini i o "Seksualnom vodiču za ruralne barabe", ali sam jednom prilikom došao i do te teme. Pa tako pitam Peru je li se on sjeća Majka Omladine i znali li što o tom seksualnom vodiču, a on mi kaže:
 • "Naravno da znam za Majku Omladinu. Ona je bila naš talent ili talentirana za jahanje sa našim omladincima. Najviše je voljela zajahati nekog našeg omladinca. I ja sam svojevremeno bio omladinac i išao sam kod nje. Išao i kod nje učio prve seksualne korake, a iz tog "Seksualnog vodiča za ruralne barabe" sam učio ono što nisam naučio kod Majke Omladine."
 • "Majka Omladina mora da je ostarjela i umrla. Za nju se više ništa ne čuje, ali da možda nemaš kod sebe taj seksualni vodič?"
 • "Ni ja za nju nisam dugo čuo. Ni ne znam je li živa ili nije."
 • Citat kako nam netko brani da se raspitujemo za Majku Omladinu i za "Seksualni vodič za ruralne barabe":
 • "Netko nam stalno nameće naš katolički osjećaj krivnje i pekatum za bilo što činili ili ne činili, ma što to bilo i ma što to značilo. Od naših žena i djevojaka traže da budu svete žene ili svetice. Da takvima ili ostanu ili postanu. Ali ili im je to uzaludno ili nije. Kako se uzme. Ipak se neke stvari ne mogu nekakvim dekretom kontrolirati. Naš narod se ili ponaša moralno ili se to ne ponaša. I što koga brige za ljubavni i spolni život našeg naroda? Zašto se prema tome netko odnosi dušobrižnički? Što koga briga za društveno - seksualno - kulturni život i razvitak nekog društva, gospodarska je kriza, pa se treba brinuti o tome. A ne treba nikoga pribijati na kotač s čavlima, kidati mu komade tijela, mučiti ga i utrljavati mu sol na otvorene rane. Treba poštivati ovu novonastalu državu, njene zakone i Domovinski rat i to je sve."
 •  

  Boris Golić

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Seksualni vodič za ruralne barabe", Borisa Golića, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic25.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Modri grad", Radovana Žilića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • PREDGOVOR
 • Pjesnik generacije "između dva rata", Radovan Žilić javljao se nekad često i obilato po raznim revijama pretežno poezijom, koja je bila zanimljiva, zapažena i originalna.
 • Posebno je objavio zbirke pjesama "Kroz glavnu ulicu" (1933.), i "Grad na vjetru" (1935.), a sudjelovao je u zajedničkoj zbirci "Lirika četvorice", s I. Donćevićem, Ivom Kozarčaninom i Antom Nižetom.
 • Žilić naoko kao da se igra ili "lopta" riječima, njegov stil je titrav, kratak, lepršav, vedar (i onda kada opjevava tugaljive motive), ali to je površan dojam, jer je pjesnikova polaznica određena i primjetljiva pri svakom pažljivijem čitanju.
 • Radovan Žilić je svojevremene obećavao, ali do danas nije ispunio nade i očekivanja. Žilić je sjao, ali nije blistao. On je od onih što trče, ali ih ne vidimo na cilju. Njegov razvoj išao je putem uspona, ali on se nije uspeo na "modru goru".
 • Do sada. Za sada. Ne znamo što pjesnik krije, što taji, što sprema. Godine su prošle, a Žilićevo ime današnjim je naraštajima posve nepoznato. Pjesme koje ovom zgodom donosimo samo su mali podsjetnik. Stihovi, međutim, koje čitamo na razini su onih - nekadanjih.
 • A dalje? Očekivanje...
   

  Ivo Balenović, 9 mjesec. 1969.

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Modri grad", Radovana Žilića, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/zilic.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Biseri duše", Anđe Jotanović, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige: :
 • RECENZIJA ZBIRKE POEZIJE PJESNIKINJE ANĐE JOTANOVIĆ "BISERI DUŠE"
 • Hrvatska pjesnikinja Anđa Jotanović objavljuje svoju četvrtu zbirku poezije "Biseri duše", a to je ujedno i njena deveta knjiga koja se pojavljuje pred hrvatskim i bosanskim čitateljstvom.
 • Sve su one dijelom, također nastajale, u okviru napora pjesnikinje na ezoteričkom portalu www.magicus.info kao i na portalu blog.hr. To je jedna kolekcija poezije u kojoj se izlažu najjednostavniji, a ujedno i najvažniji momenti našeg svakodnevnog života.
 • Zato je ona "obična" za razliku od tobože velike herojske poezije koja je svojstvena našim najuticajnijim pjesnicima i baš zato što je tako "obična" i svakodnevna i zato što izlaže pjesnikinjin osobni doživljaj svijeta i društva, ona predstavlja novum u suvremenoj hrvatskoj poeziji opterećenoj tragizmom proteklog rata i konfliktima koji i danas traju, zato je kod pjesnikinje i izražena potreba, da se također piše i poezija koja se odnosi na naše aktualne političke i vojne prilike.
 • Pri tome mi se, naravno, možemo složiti ili ne složiti s iznesenim uvidima, ali svakako ostaje činjenica, da je autorica na maestralan način iznijela na vidjelo taj biljeg naših svakodnevnih stradanja tako da se čini kako se u pogledu svakidašnjeg života tu malo toga može dodati ili oduzeti.
 • U tom smislu čini se kao da je ovdje na djelu jedno stajalište koje je u povijesti filozofije poznato još od Eubulida iz Mileta kod kojeg je potekla tradicija jednostavnog kazivanja i običnog govora koji se nalazi s onu stranu znanstvenog predstavljanja, a koji je usmjeren na to da onome koji stoji na običnom govoru, da nas dakle uvažava, shvaća, da znamo što sugovornik misli i da isto tako znamo da nas razumije i da smo time jako zadovoljni i unijeti zabunu u ovaj običan govor, to izgleda kao igračka, kao šala, nešto djetinjasto, jer pjesnik jako dobro zna na što se u poeziji misli, on se drži tih riječi, a ne da je riječ o praznoj igri riječima.
 • Zato u ovoj zbirci poezije nema igre riječima koja se smatra neukusnom šalom, jer se ovdje cijeni čista riječ i čista obrada jednog stava isto tako kao i sama stvar na koju se pjesništvo odnosi. Pri tome se ovdje događa kao i kod starih Bosanaca, da u slučajevima kada se riječ i stvar suprotstavljaju jedna drugoj, oni uzimaju riječi važnijima, jer neiskazana stvar bila je za njih nešto nerazumno, budući da ono što je umno, egzistira samo kao govor.
 • Odatle uvažavanje običnog govora i zadovoljstvo njime kada svatko razumije što onaj drugi misli ili osjeća, dok su razni pjesnički sofizmi dijelom usmjereni na to, da zavedu običan govor time što se u njemu ističe ono što je proturječno i što ne zadovoljava.
 • Prema tome, istina je jednostavna pa se onda zahtijeva da i odgovor bude jednostavan, dakle, da se ne daju odgovori u svezi s izvijesnim obzirima, nego se primjeri traže u običnom predstavljanju i pomoću njih se dovodi druge do istine svijeta, života i čovjeka.
 • I ovdje je, na što upućuje i sam naslov ove zbirke pjesama, od kardinalnog značaja sama naša duša koja pokreće samu sebe, a zbog toga pokreće i cijelo naše tijelo, jer je ona sa tijelom tijesno povezana.
 • Ona se sastoji od elemenata i podijeljena je harmoničnim brojevima kako bi imala osjećanje i harmoniju koja se nalazi neposredno u njoj i da bi cjelina imala skladne nagone, pokrete, smjernice i to se sve sažima u jednom krugu pa se cijeli krug predvojava na dva kruga koji su dvostruko povezani i jedan od tih krugova je opet podijeljen na sedam krugova kako bi i pokreti duše bili onakvi kakva su kretanja Neba.
 • Dakle, ovdje se duša shvaća kao jedan sistem koji predstavlja kopiju sistema Neba, zato su ljudske duše besmrtne.
 • Odatle i jedan fundamentalni optimizam naše pjesnikinje koji je, bez obzira na sve nedaće života, uspjela iznijeti jedno hvale vrijedno poetsko djelo koje će ostati zapamćeno po svojoj vedrini, jednostavnosti i ljepoti pjesnikinja doživljaja.
 •  

  Dr Zlatan Gavrilović Kovač, Adelaide, 31.1.2017.

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Biseri duše", Anđe Jotanović, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic6.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Nebo makovima obasuto", Zlatana Gavrilovića Kovača, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • OSVRT NA KNJIGU "NEBO MAKOVIMA OBASUTO" - dr. Zlatana Gavrilovića Kovača
 • Iz cvijeta života otkidamo tek izrasle latice i želimo ih baciti pred nekoga za koga mislimo, da je baš ta osoba za nas.
 • Treba zastati, jer kompas života često ne pokazuje u tom smjeru i čovjek se okreće tamnoj strani duše, a kako se samo lako može prijeći ta tanka crta između tamne i svijetle strane tame!
 • Neki ljude vole tamu, jer oči duše im nisu preosjetljive, a ružin grm još uvijek skriva tajnu paukove mreže u koju ga upliće zov divljine.
 • Iz unutarnje vatre života izranja crni Mjesec i zacrnio je zelene livade djetinjstva, polomio tek izrasle travke ispod nečijeg balkona.
 • Suočiti se sa sobom i prestrašiti se tog suočavanja!
 • Kao krug svega, osjetimo se opet poput kamena uronjenog u dno… samog, odbačenog, zaboravljenog.
 • Opet onaj isti osjećaj beznađa, opet stavljamo na tek izraslu ranu oblog od soli i zacrtavamo novi pravac toka rijeke života, ne želimo se više vraćati u takva stanja svijesti, ali ne možemo zaboraviti taj osjećaj destrukcije kad smo iza zrcala ugledali - svoje lice.
 • To nije bilo naše lice, to je bilo lice mučnog poroda sebe u sebi, nečeg što nije sraslo sa našom dušom, to je bio netko koga ne poznamo.
 • Je li to podsvijest poslala čudne poruke?
 • Jesu li naše oči bile kao žute zmijske oči, koje su se ogledale i zadavale nam ugriz po ugriz?
 • Vraćalo nas je naše srce, jer srce nikad ne laže, "cor non mentitur" i tako se na otoku naše duše sretnu titraji života i uzbune se, ako nešto krene u krivom smjeru.
 • Uzbunili su se, jer su vidjeli novootkriveni osjećaj što je nastao usred procesa obnove bića.
 • Bilo kada u bilo koje vrijeme osjetimo taj titraj, a kad titraj priđe bliže srcu i kad osjetimo preskočene ritmove, a mali su poput mrava, oni čekaju skromno, da dođu na red.
 • Pamtimo li te prve titraje, komuniciramo li s njima?
 • Ne znam, ne sjećam se više kako izgledaju, kako djeluju, kakve poruke nos, ali znam, sjećanje na njih će se vratiti.
   

  Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 13.1.2017.

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Nebo makovima obasuto", Zlatana Gavrilovića Kovača, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic35.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Oči pune zvijezda", Jadranke Varge, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • RECENZIJA ZBIRKE POEZIJE "OČI PUNE ZVIJEZDA" HRVATSKE PJESNIKINJE JADRANKE VARGA
 • Pred nama se nalazi deseta zbirka poezije hrvatske pjesnikinje Jadranke Varga imenom "Oči pune zvijezda". Izuzme li se osam recenzija autorice koje je napisala drugim autorima, ova knjiga predstavlja zbirku od dvadeset pjesama koje su uglavnom nastajale u novijem periodu 2016. i 2017. Godine, iako ima i onih koje su nastale ranije. To nije poezija ljubavne tematike, nije niti poezija koju kod nas zovemo duhovnom, nego je to oboje skladno uobličena u doživljaj stvarnosti iznikao iz najnovijega burnoga perioda autoričina osobnoga života.
 • Ta je poezija sva pod dojmom velikih pitanja o prolaznosti našega života. Po tom svom osnovnom fundamentalnom pitanju ona se, dakle, ne razlikuje od ostalih pjesničkih pokušaja koji su kod nas nastali posljednjih decenija poraća, ali ono što je razlikuje od ostalih sličnih pokušaja svakako je poseban način obrade navedene tematike kao i izuzetnost poetskoga izraza kojim autorica tretira kardinalne životne dileme. Pri tome se pažnja usmjerava na pitanja svijeta, svijesti, postojanja, duha i duše, egzistencije, transcedencije, to su pitanja o sveobuhvatnosti ljudske egzistencije.
 • Sveobuhvatno je ono što se svagda samo najavljuje u onome što je predmetno prisutno i na horizontima, ali što nikada nije postalo predmet, to nije ono što se samo po sebi javlja, nego je to ono u čemu se sve drugo javlja. To je, dakle, ono posredstvom čega sve stvari ne samo da jesu ili ono što neposredno izgledaju da jesu, nego su ono što stvari postaju i što postaju kao sasvim jasne, to su dakle ona pitanja koja treba osvijetliti.
 • Ali kako čovjek nikada nije samo sredstvo, nego svagda i konačni cilj, to onaj tko filozofira ili onaj koji se predaje pjesništvu pred ovom dvostrukom mogućnošću i pred stalnom pretnjom od ništavila želi ostvarenje samoga sebe iz svoje vlastite sveobuhvatnosti, vlastitoga svijeta, svoga vlastitoga postojanja. Pri tome je najvažnija istina koja kao da obećava ono do čega nam je istinski stalo, a povreda istine truje čitavo naše biće i čitav naš bitak.
 • Istina može izazvati bol, može dovesti do očajanja, ali je ona kadra dati jedno veliko unutrašnje zadovoljstvo, a to je da istine ipak ima, zato nas istina ohrabruje. Ako smo je uspjeli shvatiti, javlja se neodoljiva pobuda da se ide za njom.
 • Isto tako istina daje uporište, ona je ono što se ne može razoriti, nego je ono što je najdublje povezano sa cjelokupnošću našega bića, svijeta i postojanja, ali što je to istina, to što nas tako snažno privlači, ne dakle neka određena istina, nego bitak istinitoga - to je naravno najveće pitanje i velika tajna, a o toj tajni naše istine i našega života progovara i ova zbirka pjesama autorice kojoj se konačno oči čine pune zvijezda sasvim suprotno velikim našim iskušenjima i patnji gdje su oči pune naših suza, jer istina ne mora nužno dovesti do očajavanja. Ona može naslutiti prostore uzvišenoga koji nam postaju bliski u onom mjeri u kojoj smo se odužili ljudima svojim riječima i svojim djelima.
 • Tako predočavanjem sveobuhvatnoga nismo našli ništa drugo, nego širinu prostora u kojoj nam mogući bitak dolazi u susret. Zato nam predočavanjem istinitoga dolazi do toga, da stječemo puteve do naših ljudskih mogućnosti, ali smisao poezije podjednako kao i filzofske refleksije jest da se ide dalje, jer ne želimo samo mogućnosti, nego i stvarnost.
 • Poezija međutim ne može proizvesti niti tu stvarnost niti je može dati onome kome ona nedostaje, ali zato može ići dalje. Može svagda prodirati naprijed, da bi se stvarnost sagledala i da bi se konkretni čovjek sa svojim vlastitim postojanjem sam i ostvario, a to je dovoljan zadatak.
   

  Dr Zlatan Gavrilović Kovač, Adelaide, 25.1.2017.

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Oči pune zvijezda", Jadranke Varge, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/varga10.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "DAISY - moje uspomene u riječi i slici", Vladimira Biondića, predstaviti ćemo vam uz pomoć prologa knjige:
 • PROLOG AUTORICE
 • Probudila sam se tog dana vrlo rano. Pogledam na sat. Pokazivao je 6 sati i 20 minuta. Veliki prozori moje sobe bili su obasjani suncem koje je najavljivalo prekrasan dan. Pomislih, pa i red je. Jer kalendar na zidu je pokazivao - 08.10.1914., god. - datum koji je bio zaokružen plavom bojom. Da, samo je jedan dan u godini - MOJ rođendan. Upravo sam navršila tri godine od dana kad sam ugledala svijet. Toga dana tek što sam se snašla oko mene se već vrzmalo jedanaest malih lajavih stvorenja i jedan veliki bijeli pas za kojeg su mi kasnije rekli kako je to moja majka. Moram sa velikom žalošću priznati, kako početak mog života nije dao naslutiti na nešto posebno dobro i značajno.
 • Za današnji dan pripremala sam uz Dianinu pomoć veliku i bogatu feštu. Očekivao se dolazak Kikijevih pasa Lucije i Ki-a, Marijinog Tokia, Nenadove Schnautzi, Kristinine Buge, mog dobrog prijatelja iz lijepih maksimirskih šetnji Daf-a i susjedovog Tota, a nikad ne znaš možda navrati i još poneki nezvani gost. Ja sam odlučila tomu danu dati i poseban značaj objavom početka pisanja svoje životne priče.
 • Naime, cijeli prošli tjedan moji vlasnici Vladimir i Diana skitali su se po gradu i ostavili me samu kod kuće, a ja sam to vrijeme iskoristila prelistavajući našu bogatu kućnu biblioteku. Posebnu pažnju privukle su mi dvije knjige iz Vladimirovog pisačkog opusa - Ja sam Roi i Roi svjedok jednog vremena koje je ustvari napisao moj prethodnik belgijski ovčar Roi uz "malu" Vladimirovu pomoć. Svaka čast velikom Roi-u o kojem se gotovo svakodnevno pričaju bajke, no ako je on mogao napisati dvije knjige, onda ja mogu jednu. Pa neka onda i iza mene u životu ostane neki trag, trag koji ne će biti samo pasji.
 • Kada sam Vladimiru iznijela svoju namjeru nije baš bio previše oduševljen. Rekao mi je - Draga Daisy, pisanje knjige je prilično težak i nezahvalan posao. Sa Roi-em se Ti bez obzira na svu svoju ljepotu, inteligenciju i umiljatost ne možeš mjeriti. Jer Roi je stvarno bio nešto posebno. Bio je kratko rečeno - jedinstven. No ukoliko Ti je to velika želja, pokušaj.
 • Pomoći ću ti koliko ću moći. I krenuli smo - udruženim snagama.
   

  Vaša Daisy

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "DAISY - moje uspomene u riječi i slici", Vladimira Biondića, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/biondic16.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Crveni kokot", Zlatana Gavrilovića Kovača, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • OSVRT NA KNJIGU "CRVENI KOKOT" - dr. Zlatana Gavrilovića Kovača
 • Skidamo svi svoj "sedmi veo", ali ne do kraja, jer se svi kad-tad moramo početi suočavati sa svojom santom leda i ne možemo staviti taj crni prsten na svoju ruku, moramo to drugačije napraviti, ali odabiremo ponekad najgoru opciju - destrukciju i autodestrukciju.
 • Znamo, da postoje ljudi koji nam pomažu u lišavanju ovog tereta, znamo da će duša naše duše to učiniti, jer jedino nam je ona vjerna - naša duša, koja tihim cvrkutom briše tamnu tamu i ovaj raskol u nama pretvara u most do nas samih.
 • Na teži način uvijek dobivamo život, na onaj surov i težak način učimo sebe o sebi i onda kad svoje tijelo darujemo Zemlji, znamo, neće biti uzalud.
 • Možemo reći, da smo pogledali iza zrcala, suočili smo se sa svojim demonom u sebi i pozdravili ga opraštajući mu što smo mu dopustili, da nas zavede.
 • Otkrivajući svoje pravo lice, skidajući veo po veo tamnog sjaja, u svakoj konturi lica vidimo plavo nebo, u svakom velu vidimo šansu za izlazak sa mračnog dna ponora.
 • Ta istina, koju oblačimo kao odjeću duše, uvijek nas spasi od nas samih, jer se uvijek trebamo suočiti prvo sa sobom…
 • Kad se suočimo sa sobom, sve drugo će se izbalansirati samo od sebe, jer jedino sebi ne možemo lagati, jedino sebe ne možemo poricati, jedino sebe ne možemo skrivati - od sebe samih.
 • Kad bismo to učinili, mi onda nismo mi, onda nemamo sebe i tad je život bez smisla.
 • Sa radošću i tugom pozdravljamo ovo zrcalo života, koje nam pokazuje taj tren - nas onakve kakvi nikad više ne želimo biti.
 • Zato, krenimo na taj put, put bez povratka, na "put bijelih oblaka", jer "samo zrelo voće pada na zemlju".
   

  Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 10.1.2017.

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Crveni kokot ", Zlatana Gavrilovića Kovača, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic34.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Posljednji pozdrav", Vladimira Biondića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • UMJESTO PROLOGA
 • Noć je. Badnje je veče. U mome kaminu pucketaju grančice u laganoj vatri, a u krilu mi se umiljava loveći najbolju poziciju moja ljubimica Daisy. Ponoć se približava gotovo strelovito. Crni mrak biva ispresijecan velikim brojem raketa i blještavilom vatrometa raznolikih boja koje svako malo potpuno rasvijetle noćnu tminu.
 • Misli mi nekontrolirano lete kroz mrku noć podsjećajući me na sve strahote rata, strahote koje se u svijetu događaju kraj nas, a pogađaju velik broj nesretnih ljudi, žena i djece. Da - to smo mi netom prebrodili. Svi Ti dragi ljudi nestali u plamenu krvavog rata žrtvujući svoj život za slobodu našeg naroda više nego zaslužuju da se na njih svakodnevo ponovno podsjetimo.
 • Mnogo je crnila već potrošeno na listovima bijelog papira, no nikada to ne će i ne može biti dovoljno za izraze saučešća i ljubavi. Ali, SVI su oni ipak s nama, žive u našim srcima i u našim dušama gdje god danas bili. Da, oni su naš putokaz, oni su naše nadanje, oni su naš mir i naše SUTRA.
 • Nemojte da Vas prevari naslov moje knjige. Posljednji pozdrav.
 • On nije najava moje posljednje knjige, on nikako ne znači da ne ću uspijeti napisati još koju. Naime za svaku od zadnje tri knjige mislio sam kako mi je posljednja.
 • A što ću s mojom Daisy? Ona se ljuti na mene što sam o Roi-u napisao čak tri knjige, a o njoj kraljici maksimirske šume ni jednu. Pri tom naravno zaboravlja, kako je u dvije knjige Roi sam uspješno aktivno sudjelovao i kako je on je ipak on bio stvarno nešto posebno.
 • No možda uspijem ispuniti i tu Daisynu želju. Moja kćerka Danijela mi preporuča da se primim pisanja nastavka onog kriminalističkog romana - Jednom za vrijeme plavog mjeseca.
 • Vidjet' ćemo rekoše slijepci. A samo dragi Bog zna što će biti SUTRA.
   

  Vladimir Biondić

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Posljednji pozdrav", Vladimira Biondića, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/biondic15.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Hrvati među nama", Borisa Golića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • HRVATI MEĐU NAMA - PREDGOVOR
 • Što mi je drugo preostalo, nego poslije Turaka, Roma i Srba, progovoriti o nama samima. Kakvi jesmo ili kakvi nismo. Ni sam ne znam jesam li u nešto pogodio ili nisam? Pa sam tako uzeo mog prijatelja Vladu, ortodoksnog Hrvata, Velikog Hrvata ili Velikog Rvata ili Hrvatinu za moj glavni lik. Samo njega ne smijem izgubiti kao Srbina ili Srbijanca Neđu kojeg sam se trudio izgubiti ga i ne naći.
 • Vladu moram uvijek tražiti, nalaziti i naći. Naime, i kod mene je došla kriza i nekakva crna vremena, pa tražim posao s državom ili lokalnom zajednicom, a molim Boga da mi ga Vlado ne da ili da. Kako se uzme, jer kad Vlado nešto da, onda moraš i njega uključiti u sve to, a radi se o 33% provizije. Inače, moji poslovi su se smanjili ili nestali, pa se zbog toga družim s Vladom, ne bi li nekako stabilizirao svoju financijsku situaciju i svoje prihode. Stoga tražim Vladu i tražim pomoć od njega, ali i on je u problemima.
 • Za početak je imao neprimjereni i nedolični odnos s maloljetnicom, četrnaestogodišnjom djevojkom, Lolitom ili nimfetom. Pa je zbog nje otišao i išao u onaj naš još socijalistički zatvor na preodgoj. Tamo je proživio i ono što je trebao, ali i ono što nije. Nakon toga se sukobio sa svojom ženom, doznao za njenu nevjeru s župnikom i to ga je toliko pogodilo, da ju je morao ubiti, Naravno, da kao član vladajuće stranke, nije ni za što kriv i ni zašto ne odgovara. On je to učinio s ciljem nužne obrane. Na kraju ili na koncu svega uzima kredit u švicarcima i uopće ne znam kako će se iz toga izvući, a za vratom mu je drugi brak i novo dijete sa svojom novom sekretaricom, Lolitom i nimfetom. Stoga, više i ne odlazim od njega. Čekam da se to dijete rodi, a ono nikako da to učini. Zato se molim za Božju pomoć, a ni ona nikako da dođe, pa pomalo u sve to sumnjam.
 • Citat kada prvi puta govorim o Vladi:
 • "I tako je Vlado malo poduže studirao. Ja sam ga sreo na trećoj godini fakulteta, a on je i do te treće godine studirao barem pet, ako ne i šest godina. On je za sve imao vremena, pa se tako bavio sportom, samo ne znam kojim, nogometom ili velikim ili malim tenisom. Navečer je često išao na Satnički ribnjak, pa kud će drugo sa mnom nego na to mjesto. A za to mjesto si trebao obaviti psihofizičke pripreme. Najbolje je to bilo učiniti u četvrtak, pa se u petak odmarati i u petak navečer tamo krenuti. I tamo biti u petak, subotu i nedjelju. Ponedjeljkom je oporavak od svega toga, treba se riješiti teških glavobolja i mamurluka. Pa onda tjedan nastavljaš u utorak. I kad sve to uzmem u obzir, onda mi je razumljivo to Vladino ponašanje i vladanje. On je imao na slobodnom raspolaganju samo utorak i srijedu, a ostali dani su mu bili zauzeti i morao je izostajati sa fakulteta."
 • Citat kada je Vlado imao problem sa svojom Lolitom ili nimfetom:
 • "Pa je onda Vlado dospio u našu crnu kroniku ili u nešto takvo slično. Zaveo je i obrlatio maloljetnu klinku, nekakvu maloljetnu Lolitu. Pitam ga što nije zaveo neku staru i iskusnu micu - macu, a on kaže kad voli naivne i nevine djevojke. Kažem mu da ima pivarsku trbušinu, a on kaže da je baš njome zaveo tu djevojku. Mislim u sebi, da ta nije normalna, pa normalno i nije, kad ima sve te hormonalne upale, ali tko sam ja da o nečemu sudim i donosim sudove. Svatko bira ono što voli i što mu je drago, a ako je ta djevojka izabrala Vladu, onda neka joj ga. Odavno sam gledao seriju "Dear John", i uopće se ne sjećam i ne znam zašto je ona Louisa svaki puta govorila:
 • "Do you have any sexual problem?"
 • Pa ni Vlado, a ni ta djevojka nisu imali seksualne probleme, oni su ih rješavali na njihov svojstven način. Ja sam i slični meni imali te i takve seksualne probleme i zašto to naše društvo nije zanimalo i zašto to naše društvo nije tražilo i za mene rješenje."
 • Citat kada je i kako Vlado ubio svoju ženu:
 • "Pa zašto ju je onda ubio?"
 • "Eto, tako da pokaže svoju moć i svoje pravo da nekome može presuditi."
 • "Čuo sam da mi muškarci svršavamo tako kako svršavamo, a žene to mogu klitoralno, vaginalno, analno, na točku G ili na Grafenbergovu točku, a mogu i odglumiti orgazam. Zašto to nije i ona odglumila, zaspala na miru i mir u kući. I njeno ponašanje je neprimjereno i nepoželjno."
 • "Ne znam. Kažu da nekim ženama to dosadi. Ne žele seks bez emocija. I to zbog hormonalnih smetnji, zbog smetnji u središnjem živčanom sustavu ili zbog nekakve operacije. Postanu alergične na sve to, počnu izbjegavati i zatvaraju se u sebe. Uz to izgube spolnu želju prema svom muškarcu, i ne da im se više išta glumiti, pa ni sladostrašće i zadovoljstvo."
 •  

  Boris Golić

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Hrvati među nama", Borisa Golića, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic24.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Legenda o kraljevstvu zvijezda", Tonija Begića, predstaviti ćemo vam uz pomoć manjeg dijela recenzije knjige:
 • VELIKI POVRATAK BAJCI
 • U hrvatskoj književnosti veoma je malo primjera fantasyja (odnosno fantastike) – čak iz njezine povijesti možemo „iskopati“ veoma malo djela koja doslovce odlaze s onu stanu realnosti.
 • Spomenimo, u tom širokom kontekstu fantasyja, bajke Ivane Brlić Mažuranić, San doktora Mišića, Kobne slutnje K. S. Gjalskoga, MorĐure Sudete, Đavo gospodina Andrije PetrovićaUlderika Donadinija (koji je u mnogim pričama i dramama pod utjecajem okultnih tema Hoffmanna, Poea, Gogolja).
 • No sada se toj manjini pridružuje mladi autor Toni Begić koji objavljuje roman - bajku Legenda o kraljevstvu zvijezda, roman koji je u osnovi namijenjen djeci, jer djeca su jedina publika koja se iskreno može uživjeti u klasičnu borbu dobra i zla, koja vjeruje u dobre junake, u pravičan rasplet.
 • Roman - bajka Tonija Begića suvremen je po tome što razvija ideju ponovnog rođenja, odnosno procvata prirode (kada u bajci pobijede dobre sile), što bi mogla biti zanimljiva veza sa današnjim eko-pokretima za suglasje bića i okoliša. Bitka dobrih likova, tj. srcodajaca koji će oživjeti žezlo i ostvariti ponovni suživot svih vrsta i dimenzija veoma je slična današnjoj humanističkoj i ekološkoj svijesti o zaboravljenoj duhovnoj i vizualnoj harmoniji planeta. Dakle, nije riječ o „naivi“, nego o svjesnom putovanju „s onu stranu“ stvarnosti, gdje će pravda ipak potući nepravdu u bajkovitoj scenografiji, koja je jedina poticajna za takve vihorne moralne bitke.
 • Radnja Begićeva romana teče na više kolosijeka, ali se lako prati, zahvaljujući i jednostavnim čitljivim rečenicama, koje se tek u opisima tmurnih ili rascvalih pejsaža šire u slikovite, literarne, poetske.
 • Izuzmemo li popularan pojam fantasy, Begićevu knjigu možemo po strukturi odrediti kao klasičnu dječju bajku – česta uporaba aorista i imperfekta „uzdižu“ klasično kazivanje (i tako je to bilo….), iako Begićev stil ide dalje od bajke nastale na usmenoj tradiciji. Naime, rečenice su daleko literarnije, pa se njegova knjiga može s pravom nazvati umjetničkom bajkom.
 • S obzirom da se povijest bajke još uvijek temelji na klasičnim veličinama (Charles Perrault, braća Grimm, Ivana Brlić Mažuranić), pojavljivanje novih autora svakako je važno ne samo za ovaj žanr, nego i za mladu publiku koja se sve više odgaja na internetu i slikama, a sve manje na literaturi. Begićeva bajka odmiče se od usmene i razvija se kao umjetnička ne samo zbog izmjene stilova (od akcijskog do poetskog), nego i zbog brojnih živih dijaloga koji su u klasičnoj bajci rijetki. No fabularno, kao što smo rekli, ostaje vjerna klasičnoj dječjoj bajci, odnosno djeci mlađega naraštaja, koja najbolje osjećaju ujednačenu strukturu – početak, zaplet, rasplet i svršetak.
 • Ovo je idealno štivo i za ekranizaciju, za domaći crtić koji također sve više otiskuje popularnost stranih. Begićevu knjigu, napisanu veoma čitljivo i slikovito, valja pozdraviti i kao promoviranje žanra bajke, u vremenu kada se izjednačuju sadržaji za odrasle i za djecu. Redatelji, u potrazi za ekraniziranom bajkom, prihvatite se ovoga domaćeg predloška! S obzirom da afirmira arhetipske vrijednosti, domaća bajka ni po čemu ne zaostaje za stranom. Njegujmo barem svoju bajku ako smo već prihvatili moderni amerikanizirani život!
 • Ovoj knjizi svakako poželimo skorašnji život na ekranu!
   

  Lada Žigo Španić

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Legenda o kraljevstvu zvijezda",Tonija Begića, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/begic.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Ubirski svijet", Jana Morića, predstaviti ćemo vam također uz pomoć najave knjige:
 • NASTAVAK ROMANA " OČEVA KRV"
 • Govorimo mudrosti neke i pamet prosipamo, a ne shvaćamo da su to sve puste priče. Bavimo se ne važnim temama, da bi pobjegli od istine. Priče su priče, a samo istina i ljubav je vječna i ona zauvijek ostaje. Nije bitno tko koga razumije, tko je mudriji. Već samo ono što je u srcu iskreno i prava istina.
 • Bitno je da li želiš istinu prihvatiti ili i dalje ostati na iluzijama i nekim lažnim mudrostima. Čovjek je čovjek samo ako je iskren i ne boji se.
 • Stoga ponašaj se kako ti srce govori, jer to je put do vječnosti i vječne sreće.
 • To je jedini put, a sve ostalo su priče, puste, prazne priče i već odavno isfurane.
 • Istina i ljubav jedino ostaju vječno…
   

  Jan Morić

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Ubirski svijet", Jana Morića, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/moric2.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
WIDTH=32
  
Pridružite se našoj zajednici namjenjenoj svima koji vole knjigu. Upoznajte pisce, savjetujte se u vezi, pisanja, objave knjiga, nađite nove prijatelje, dopisujte se, dijelite fotografije i video zapise.
  
Svim onim kojima još nije jasno čemu sve to služi, reći ćemo da je ta društvena mreža ili zajednica vrlo slična Facebooku, te da na njoj možete upoznavati i druge ljubitelje knjiga, pisce, raspravljati o i svim temama vezanim uz knjige, objavljivati vaše oglase, slike i video zapise, komunicirati s članovima uredništva portala, te u krajnjem slučaju i zatražiti pomoć ako negdje zapne.
  
No, da biste o svemu tome saznali više svakako kliknite svojim mišem na slijedeću adresu: - http://digitalne-knjige.com/oxwall/
Neki od dosad objavljenih grupa, tema i članaka... 
 

Osvrti na knjige objavljene na portalu

Ovdje možete pročitati (ili i napisati) vaše osvrte na knjige objavljene na našem portalu. Posebno ćemo naglasiti da najviše zasluga za...

Više o toj temi...

 

Predstavljamo vam pisce i književnike:

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

Više o toj temi...

 

Preporuke - Knjiga dana

Ovo je rubrika u kojoj ćemo vam svaki dan predstaviti i preporučiti neku od knjiga objavljenih na portalu digitalne-knjige.com. U izbor knjiga se mogu...

Više o toj temi...

 

Intervju-i s pisacima

Jedna od novosti u radu našeg portala su i intervju-i s pisacima čije knjige možete preuzeti na portalu. Zasad smo objavili više takvih intervjua, a možete ih pročitati tako da

Više o toj temi...

 

Izrađujemo i vaše digitalne knjige

Izrada takve knjige višestruko je jeftinija od tiskanja knjige u bilo kakvoj nakladi. Knjiga je vrlo slična pravoj papirnatoj knjizi, navigacija i snalaženje u

Više o toj temi...

 

Digitalne knjige mjesto spajanja, a ne odvajanja korisnika od sadržaja

Za autora, danas preostaju dvije moguće budućnosti kada se radi o digitalnom tekstu. Možemo pokušati ...

Više o toj temi...

 

Top lista najčitanijih i najobjavljivanijih pisaca na portalu

Kriteriji koje smo koristili pri stvaranju ove liste bili su sljedeći: Broj objavljenih knjiga, broj preuzimanja, te datum..

Više o toj temi...

 

Prednosti i mane digitalnih i tiskanih knjiga

Jeste li se ikad upitali koje su prednosti i mane digitalnih i tiskanih knjiga ? Ako niste mi ćemo vam pokušati pomoći i nabrojiti neke od spominjanih..

Više o toj temi...

 

Digitalni udžbenici će uskoro zamijeniti klasične?

Najveća zamka ili problem vezan uz digitalne udžbenike je to da one postanu vlasnički softver odnosno da njima...

Više o toj temi...

 

Tržište digitalnih e-knjiga vrijedi gotovo milijardu dolara!

Prema Forresterovoj anketi tržište digitalnih knjiga (e-knjiga) polako postaje ozbiljan konkurent …

Više o toj temi...

WIDTH=1
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
WIDTH=31WIDTH=32
WIDTH=32

Izrađujemo i vaše digitalne knjige

 • Jeste li ikad razmišljali o tome zašto bi digitalna knjiga mogla biti idealno rješenje za vas, kao i za sve one koji žele objaviti knjigu, bez velikog ulaganja te dugotrajnih i vrlo često napornih pregovora s izdavačima?
 • Kakve su prednosti digitalnih knjiga u odnosu na klasični tisak te zašto je izrada takve knjige višestruko jeftinija od tiskanja knjige u bilo kakvoj nakladi.
 • Više o našoj usluzi izrade digitalnih knjiga saznat ćete na sljedećem linku:http://www.digitalne-knjige.com/izrada.php
WIDTH=1
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
WIDTH=31WIDTH=32
 
WIDTH=32

Multimedijski CD-rom "Klasici hrvatske književnosti"

 • Drago nam je što vas možemo obavijestiti da je napokon završen i naš prvi multimedijski CD-rom "Klasici hrvatske književnosti", na kojem se nalazi 40 izabranih digitalnih knjiga.
 • CD se može naručiti putem interneta. Cijena mu je 90 kn što iznosi samo 2.25 kn po knjizi. Sve knjige koje se nalaze na CD-u bit će dostupne jedino i isključivo na tom mediju, a sav prihod od prodaje CD-a investirat će se u daljnji razvoj projekta digitalne-knjige.com.
 • Više podataka o CD-u, knjigama koje se nalaze na njemu i svemu drugom vezanom uz multimedijski CD-rom "Klasici hrvatske književnosti", saznat ćete tako da svojim mišem kliknete na sljedeći link: http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/index.php
 • A, ukoliko se želite uvjeriti u izgled i funkcionalnost sučelja CD-a, odnosno knjiga koje se na njemu nalaze, tad predlažemo da svojim mišem kliknete na sljedeći link:http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/video/
 • I što drugo reći nego hvala Vam ako ste odlučili naručiti i kupiti naš novi CD.
WIDTH=1
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
WIDTH=31WIDTH=32