width=32
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jeste li se ikad zatekli u situaciji da se pred vama nalazi neka knjiga, koju želite, ali ju ne možete kupiti ili jednostavno nemate dovoljno novca kako biste ju kupili. Budite realni i priznajte da vam se to, kao i svima nama, već više puta dogodilo.

Cilj je projekta digitalne-knjige.com digitalizirati i sačuvati, odnosno spasiti od zaborava i propadanja, hrvatsko kulturno naslijeđe te neka od vrhunskih ostvarenja hrvatske književnosti učiniti što dostupnijim svim korisnicima interneta.

Projekt digitalne-knjige.com tek je pokrenut i stoga vam zasad (šest godine nakon pokretanja projekta) možemo ponuditi tek nešto više od pet stotina digitalnih knjiga. Knjige su podijeljene u zasebne tematske cjeline kao što su:
 
"Klasici hrvatske književnosti", "Mala virtualna antologija hrvatske ljubavne lirike", "Digitalne slikovnice", "Poezija na internetu", "Virtualna antologija hrvatske poezije","Povijest hrvatskog naroda","Romani, crtice i pripovijetke", "Književnost za djecu", "Humor i aforizmi", "Kritike, osvrti i intervjui", "Arheologija", "Poeme", "Izbor iz kolmuni - www.tacno.net", "Klasici kršćanske književnosti","Kozmologija", "Popularna Matematika", "Vrijeme u okovima","Likovna umjetnosti","Likovna umjetnosti i poezija", Kazalište, kazališna pedagogija, Putopisi, Zdravlje, psihologija i samopomoć, Znanstveni radovi , "Duhovnost", "Istorija filozofije","Pučko otvoreno učilište Velika Gorica" i Neobične knjige.
 

Svaku od tih tematskih cjelina možete proučiti tako da kliknete na njihov link ili baner sa strane. Za sve one koji vole jednostavnu navigaciju pripremili smo i stranicu "Sve knjige na jednom mjestu" koja bi vam trebala pomoći da što lakše i jednostavnije odaberete i preuzmete odabranu knjigu. Što se daljnjeg razvoja projekta tiče, s vremenom će se broj knjiga i tematskih cjelina povećavati pa će, nadamo se, stranica www.digitalne-knjige.com, postati i prva prava internet knjižnica na našim prostorima.

Da bismo vam bolje objasnili što su to digitalne knjige u našem izdanju, kako one izgledaju te po čemu se razlikuju od svih drugih digitalnih knjiga koje na internetu možete pronaći?

Digitalne knjige besplatne su za osobno korištenja te ih nakon preuzimanja s naših stranica možete pregledavati, sačuvati, brisati i koristiti na način na koji želite. Međutim, kao što smo naveli, knjige su besplatne samo za osobnu upotrebu što znači da mi kao autori ne dopuštamo nikakvu komercijalnu ili bilo kakvu drugu upotrebu suprotnu uvjetima korištenja, koji će biti priloženi uz svaku knjigu. Također, važno je naglasiti da mi zadržavamo isključivo pravo na distribuciju knjiga objavljenih na ovim stranicama, što znači da je svaka objava naših digitalnih knjiga bilo gdje na internetu ili u medijima, suprotna zakonu o autorskim pravima.

Digitalne knjige moći ćete preuzeti tako da kliknete na jedan od banera s lijeve strane, koji nosi ime tematske cjeline koja vas zanima ili na sljedeći link - "Sve knjige na jednom mjestu" . Zatim pažljivo pročitajte upute, uvjete korištenja, izaberite pisca ili knjigu koja vas zanima te kliknete na link: Prihvaćam ugovor o korištenju knjiga i preuzimam digitalnu knjigu. Nadamo se da će vam se naše knjige svidjeti te da će Vas one navesti i na to da ih preporučite i svim svojim poznanicima. Izgled i funkcionalnost jedne od naših digitalnih knjiga možete vidjeti i na slikama ispod ovog teksta.

Naša je dužnost zahvaliti se svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta te, naravno, reći riječ ili dvije o onima koji na nas i naše digitalne knjige nisu
željeli gubiti svoje dragocjeno vrijeme.

width=1
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
width=31width=32
 
 

 

Novo na portalu www.digitalne-knjige.com
 
 • Dana 06.09.2009. u sadržaj ovog portala pridodane su i sljedeće rubrike: "Što mediji govore o nama ?", "Najave sljedećih izdanja", Top lista najčitanijih knjiga te rubrika "Korisnička podrška"
 • A sad malo statistike: Portal www.digitalne-knjige.com pokrenut je prije devet godina. U to vrijeme objavili smo više od 500 naslova, a bilježimo i više od 10 300 000 posjeta i 594 400 preuzetih knjiga.
 • Sve digitalne knjige objavljene na ovom portalu, uključene su u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj), čime se one i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama. Ta je činjenica posebno važna za autore knjiga objavljenih na našem portalu jer se time omogućuje da im se i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

  Sasvim sigurno ste primijetili i to da su posljednjih dana s portala otklonjene sve jezične i gramatičke pogreške. Sve to možemo zahvaliti profesorici Davorki Bočkinac, koja je uz puno uloženog vremena i truda pomogla da naš portal postane još bolji i kvalitetniji. Onako usput ću primijetiti i to da su nam se dosada već javljale mnoge osobe, koje su uočile razne jezične pogreške, no da je Davorka prva koja nam je ponudila svoju pomoć i konkretno pomogla. Lijepo je preuzimati i čitati besplatne knjige, no uvijek treba znati da iza svega toga stoji i puno vremena i truda te da sve to radimo praktički bez ičije pomoći i podrške. I baš zbog toga svi mi iz uredništva portala koristimo i ovu priliku da se Davorki još jednom zahvalimo na pomoći i trudu.

 • Dana 28.09.2010. Na adresi http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/video/ možete vidjeti kratki film, koji pokazuje izgled sučelja i funkcionalnost našeg novog CD-a "Klasici hrvatske književnosti". Detaljnije podatke o našem novom multimedijskom CD-u pronaći ćete na sljedećoj adresi: http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/index.php
 • Dana 24.10.2012. Obnovljen je sadržaj rubrike: "Što mediji govore o nama ?".
 • Dana 01.10.2011. Da bi smo ovu našu stranicu učinili što boljom i interaktivnijom, te svim posjetiteljima, odnosno ljubiteljima knjiga, omogućili i izravan međusobni kontakt pokrenuli smo i socijalnu ili društvenu mrežu stranice digitalne-knjige.com koja se nalazi na adresi: http://digitalne-knjige.com/oxwall/index
 • Dana 02.10.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Crni kvadrat", Miroslava Pelikana.
 • Dana 09.10.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Biti ili ne biti Jim Morrison", Borisa Golića.
 • Dana 16.10.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Kasna jesen", Dobriše Cesarića.
 • Dana 24.10.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Codex Seraphinianus", Luigija Serafinija.
 • Dana 30.10.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Glasnici", Jadranke Varge.
 • Dana 13.11.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Frik iz kvarta", Zlatka Majseca.
 • Dana 27.11.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Što više gledam", Ivana Slaminga.
 • Dana 07.12.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Strah od stranca", Borisa Golića.
 • Dana 24.12.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Postajući svetim duhom kršten - kršćanin", Sv. Lare Lućin.
 • Dana 04.12.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Vječno kraljevstvo snova", Biserke pl. Vuković.
 • Dana 08.12.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Toranj bijelog anđela", E.A.Banaj,.
 • Dana 15.12.2017. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Vitez svjetlosti i nade", Vladimira Biondića.
 • Dana 29.01.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Kaplja kopa kamen", Klare Polak Poljarević.
 • Dana 06.02.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Biti ili ne biti hrvatski tajkun", Borisa Golića.
 • Dana 15.02.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Boje moga neba", Anđe Jotanović.
 • Dana 21.02.2018. Obnovljen je sadržaj rubrike: "Najave sljedećih izdanja".
 • Dana 23.02.2018. Objavljena je i dostupna za preuzimanje knjiga "Križni put", u izdanju Župe sv. Lovre mučenika - Petrinja.
 • Dana 23.02.2018. Ukupno je preuzeto 594 400 knjiga.
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
 
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Križni put", u izdanju Župe sv. Lovre mučenika - Petrinja, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • Što je to Križni put?
 • Križni put je pobožnost na spomen Isusove muke, od trenutka kada Isusa osuđuju na smrt do polaganja Isusova tijela u grob.
 • Sastoji se od 14 postaja. Za svaku postaju, u crkvama ili na javnim mjestima postavljaju se slike ili kipovi s likovnim prikazima Isusove muke.
 • Molitveni dio križnoga puta, sastoji se od pripravne molitve, zatim od 14 molitvi za svaku postaju i od završne molitve. Svaka od molitvi 14 postaja počinje zazivom: "Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljamo Te, jer si po svojem svetom križu otkupio svijet". Zatim slijedi razmatranje prigodno za pojedinu postaju, molitve Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu, zaziv "Smiluj nam se Gospodine! Smiluj nam se!" i jedna strofa pjesme "Stala plačuć' tužna mati" (lat. "Stabat Mater").
 • Likovni prikaz postaja križnoga puta, postao je sastavni dio interijera crkvi. Sastoji se od 14 slika ili kipova, koji predstavljaju prizore Isusova trpljenja. Ta tradicija postoji od 17. stoljeća.
 • Ono što ovu knjigu čini različitom od sličnih knjiga je to što je spomen na Isusove muke dočaran ili predočen uz pomoć vitraja, odnosno slika na prozorskom staklu.
 • Vitraj (francuski Vitrail), je slikarska tehnika u kojoj se prema predlošku realizira kompozicija s pomoću raznobojnih staklenih pločica međusobno povezanih olovnim okvirima (armatura); također prozor izveden tom tehnikom. Služi kao ukras prozora crkava, isprva samo s ornamentalnim, potom s figuralnim motivima.
 • Prvi Vitraji se u crkvama pojavljuju u doba gotike, odnosno početkom XIII. stolječa kad se se crkve počele graditi tako da imaju što više svijetlih i staklenih površina. U XIX. st. tehnika vitraja doživjela je obnovu; slikari su izrađivali predloške za vitraje i i crkvama i u svjetovnim reprezentativnim ustanovama.
 • Umjetnost izrade Vitraja zadržala se sve do današnjih dana pa ćete se i u mnogim modernim i nedavno izgrađenim crkvama susresti s Vitrajima.
   

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/krizniput2.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Boje moga neba", Anđe Jotanović, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE "BOJE MOGA NEBA", ANĐE JOTANOVIĆ
 • Dubokim poniranjem u samu sebe, introspekcijom koja zadivljuje i putom kojim svaka osoba želi koračati, zaroniti i odvojiti se od ove stvarnosti, da bi se negdje pronašla, gdje sfere postojanosti ne dopiru, u taj svijet nas Anđa vodi, svijet radosti za životom, ali i tužnim trenucima zdvojnosti kad se mistika vjere još nije objavila.
 • Mistika vjere je posebna za svako živo biće koje joj pokloni svoj život i svakome se manifestira na drugačiji način.
 • Osjetljivim očima duše pažljivo se krećemo u tom astralu reagirajući pulsarom na svaku intervenciju izvana, na svaki duši neprirodan ljudski čin kojim nas zatrpavaju od najranije dobi.
 • Bez jeke i bez glasa duša priča svoju priču, reagira svojim reakcijama i vrlo sigurno vodi čovjeka koji se odazove njenom pozivu, a Anđa vrlo sigurno plovi tim neistraženim morem, daruje nas velikom iskrenošću svojih riječi i dubinom svojih poruka potvrđujući ovim riječima prisutnost božanskog daha pa se život na ovoj lijepoj planeti mijenja iz dana u dan čistom spoznajom ljudi, da jedino uz istinu imaju sposobnost ostvariti svoje samokreacije, ono naličje koje je Bog napravio "na svoju sliku i priliku".
   

  Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 29.01.2018.

 • OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE "BOJE MOGA NEBA" HRVATSKE PJESNIKINJE ANĐE JOTANOVIĆ
 • Nalazimo se pred još jednom zbirkom poezije hrvatske pjesnikinje Anđe Jotanović. To je jedna zbirka koja u vidu ima prije svega pjesnički opis najveće ljudske vrijednosti, a to je sloboda. Ponekad naša pjesnikinja kaže "igra" ili je pak riječ o "nebu" obasjanom svjetlošću sunca ili zvijezda. No, u svakom od tih slučajeva riječ je zapravo o jednoj velikoj potrazi na najvećom ljudskom vrijednošću, a to je ljudsko dostojanstvo i sloboda i ovo pjesništvo, baš zato jer je takvo, razlikuje se od istraživanja na primjer koje na čovjeku otkriva iznenadujuće stvari, ali ne može doprijeti do cjeline čovjekova bića i njegove sudbine.
 • Čovjek je uvijek nešto više od onoga što on zapravo zna o sebi. Čovjekovu slobodu nije moguće jednostavno predmetno pokazati poput drugih predmeta, ona je dapače i posve sporna, dvojbena veličina, jer je nije moguće znanstveno utvrditi ili dokazati, ali je svaki čovjek svjestan svoje slobode. Možemo je zapažati u našoj nutrini. To da smo slobodne osobe ne govori nam nikakav izvanjski dokaz slobode, nego naše vlastito unutrašnje iskustvo slobode, iskustvo ne mišljenja, nego djelovanja.
 • U realizaciji uvijek mogu iznova neposredno iskusiti svoju vlastiti slobodu, iskustvo ne samo djelovanja, nego i nedjelovanja, zakazivanja, krivnje. U realizaciji mogu neposredno iskusiti, da nisam to učinio, ali da sam trebao učiniti, da sam dao obećanje, ali ga nisam održao ili pak da tvrdimo kako smo krivi i priznajemo svoju krivicu i molimo za oproštenje, ali zahtijevamo da i drugi priznaju svoju krivicu i da mole za oproštenje, što bi dakle bila moralnost bez odgovornosti, a odgovornost bez slobode.
 • Mi smo naprosto osuđeni na slobodu, čovjek je slobodan, ali on nije slobodan, da bude slobodan. Čovjek se mora kladiti, u tome nije slobodan pa bio čovjek osuđen na slobodu ili pak pozvan na nju, on je svagda onakav kakav on već jest, jedno biće puno protuslovlja, slabosti, ali i snage, biće koje udivljuje, ali i koje ponižava, biće koje gleda, ali koje također i ne želi vidjeti. Onaj tko ne želi vidjeti nije indiferentan, nego je slijep i u ovoj najjednostavnijoj istini očituje se ljepota pjesništva Anđe Jotanović kojoj smo zahvalni na još jednom lijepom prilogu suvremenoj hrvatskoj lirici.
   

  Dr Zlatan Gavrilović Kovač,Adelaide 30.01.2018.

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic10.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Biti ili ne biti hrvatski tajkun", Borisa Golića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • PREDGOVOR: BITI ILI NE BITI HRVATSKI TAJKUN
 • Narodi koji zaboravljaju svoju povijest, osuđeni su na svoje ponovne tragedije. - Ciceron.
 • Kažu za vrhunskog pijanistu da je to čovjek koji ima u sebi ugrađene sve tipke klavira, a dok ostali ljudi sviraju samo po srednjoj oktavi, on svira po svima. Nešto tu ima i u genima, nešto u naslijeđu, ali uz prikladnu vježbu svatko može postati virtuoz. I mi se toga držimo i pridržavamo. Samo kod nas u Hrvatskoj, kakav god vi bili virtuoz, kakav god vi bili vrhunski stručnjak, kakav god vi bili gospodarstvenik ili poduzetnik, ne možete postati hrvatski tajkun bez nečijeg blagoslova i bez nečijeg amenovanja.
 • Jer hrvatski tajkun ima frenda političara koji mu omogućava da tvrtku koja dobro i pozitivno posluje, kupi za jednu kunu. Onda iz nje izvuče svu lovu, ostane dužan dobavljačima i državi, dodatno zaduži tu tvrtku, dovede je u gubitke i u stečaj. I onda umjesto te tvornice, sagradi stambeno - poslovni kompleks.
 • I naravno da na sva zvona razglasi da je on uspješan i poslovan poduzetnik i dobije nagradu za poduzetnika godine. I to i takvo poslovno ponašanje je predviđeno za određene ljude, a tko o tome odlučuje, ne zna se ili se zna. Naime, kod nas je sve znano ili poznato. No, mi smo narod bez pamćenja. Ničeg se ne sjećamo i ništa ne pamtimo. Pa se tako ne sjećamo naših tajkuna, naših ratnih profitera, naših kriminalaca, naše kriminalne pretvorbe i naše pljačkaške privatizacije. Netko bi to najbolje zaboravio jer i taj netko, a radi se o stranci na vlasti, ima ruke u pekmezu ili je suučesnik u tome svemu. Pa kako onda suditi tajkunima, a ne suditi političarima koji su to dozvolili i to omogućili.
 • Ali svemu dolazi kraj, pa i tim i takvim našim tajkunima. Stoga, ja više neću o tome. Prelazim o pričama o našem rasizmu i ksenofobiji, o Albertu Moravii, o mom braniteljstvu, o mojoj prijevremenoj mirovini, o našim ženama i o "The Allman Brothers Bandu". Naime, umro je Gregg Allman, pa više neće biti nikoga od Allmana u bendu.
 • CITAT o našoj krivnji što smo se odrekli socijalizma:
 • "Pitanje je jeli naša propast, naše crnilo ili naše posrtanje počelo 1989. godine padom ili rušenjem Berlinskog zida? Ili je sve to počelo mnogo prije ili ranije? Jesmo li mi sami krivi što smo htjeli srušiti ondašnji, kako za koga, omrznuti, totalitaristički i socijalistički sustav? Vjerovali smo u ondašnje, socijalističke bajke, u ono što su nam pričali ti partijski komesari i sekretari. Vjerovali smo u sretan završetak, da je svjetla budućnost pred nama i da nekakva pravda mora pobijediti zlo i nepravdu.
 • Međutim, uzalud nam trud svirači, naime, mi se nismo htjeli oprostiti s tom prošlošću, s tom ideologijom i tom demagogijom, a trebali smo. I nikako nismo zakoračili u tu novu budućnost. Ili jesmo, ali to nije bila budućnost koju smo željeli. Dobili smo državu, ali i mafiju i kriminal na poklon."
 • CITAT o tome da su nam to sve savjetovali oni iz inozemstva:
 • "Naime, i mi smo se trudili da postanemo strani pomagači, ondašnji narodni ili društveni neprijatelji, ili narodni izdajice i trudili smo biti u službi kapitalističkih institucija: MMF-a, CIA- e, Svjetske banke i drugih svjetskih ili bjelosvjetskih zelenaša i protuha. A jesu li nam te bjelosvjetske protuhe prodali muda pod bubrege? Jesu, nego što. I jesmo li i mi nasjeli na priču o ostvarenju našeg tisućljetnog hrvatskog državotvornog sna i o postanku siromašne i bijedne Hrvatske u nekakvu bogatu i moćnu Švicarsku? Izgleda da je tako. Izgleda da su nas na to nagovorili nekadašnji partijski sekretari, nekadašnji partijski komesari i još su nam uz ostalo prodali kršćansko - fundamentalističku ideologiju.
 • I zato to sve valjda ne valja, i zato to valjda nije autentično i zato nam to valjda ne odgovara. Jer izgleda da smo sanjali krivi i pogrešan san."
   Boris Golić
 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic30.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Kaplja kopa kamen", Klare Polak Poljarević, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • Osvrt na knjigu "Kaplja kopa kamen"
 • Tražiti radost u životu, pronaći mu smisao - možda i nije nemoguća misija ako tražimo na pravom mjestu i, naravno, treba se imati vremena. Možda to mjesto nije tako daleko, možda nam je nadohvat ruke? Možda to i nije fizičko mjesto - možda je to stanje svijesti?
 • Možda je to tišina?
 • Trebaju li nam naše tišine da bolje čujemo sebe? Klari očito da, jer je iz svoje tišine izvukla pravo malo bogatstvo misli i majstorskim ih je umijećem preoblikovala u vrlo jasne i razumljive riječi, lijepo posložene u pjesme, što rijetkima uspijeva.
 • "Ono bitno očima je nevidljivo. Samo se srcem dobro vidi." - jedna je od mudrosti iz Malog Princa.
 • Slično se dogodilo i meni čitajući Klarine pjesme - na trenutke sam vidio i čuo njezinu poruku, a na vama je, čitatelji, da je sami otkrijete.
 • Kakva će ona za vas biti? Možda onakva kako sama Klara kaže: "Svaki čovjek svoju pjesmu piše onako kako živi, radi, diše."
 • Život piše romane, a Klara životne pjesme i, "Možda meda ipak ima..."
 • Uživajte u čitanju
   

  Vlado Janković

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/poljarevic2.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Vitez svjetlosti i nade", Vladimira Biondića, predstaviti ćemo vam uz pomoć najave knjige:
 • Vitez svjetlosti i nade
 • Prilikom drugog izdanja moje knjige Plamen slobode nek' vječno svijetli moje pjesme su popraćene komentarima veleuvaženog profesora doktora emeritusa Zvonimira Šeparovića, poznatog domoljubnog književnika magistra Mile Prpe tvorca Hrvatskog kodeksa i književnika i istaknutog domoljuba Tomislava Draguna.
 • Obzirom da je dio materijala (ovo se odnosi samo na moje domoljubne pjesme) preuzet još iz njezinog prvog izdanja tiskanog pod imenom Za Dom i Domovinu UVIJEK bio sam slobodan prepisati mišljenje spomenutih u svezi s tim materijalom i u ovom izdanju.
 • Ova knjiga koncipirana je u pet potpuno nezavisnih dijelova - prvi dio Mojoj Domovini, drugi dio Nikola Šubić Zrinski Sigetski, treći dio Dr. Ante Starčević, četvrti dio Slobodan Praljak i peti dio Uspomene koje žive u nama.
 • PLAMEN SLOBODE NEK' VJEČNO SVIJETLI
 • Više od dvadesetpet je godina prošlo, prošlo od početka stvaranja naše nove samostalne i nezavisne države Hrvatske. Prvih četiri godine prošle su u neravnopravnoj divovskoj borbi sa vjekovnim neprijateljima.
 • Nakon razbijanja okova zemlje zvane Jugoslavija i potoka prolivene krvi slijedili su BLJESAK i OLUJA, pa put potpune POBJEDE. Pobjede u Hrvatskom obrambeno - oslobodilačkom ratu.
 • Mnogo je žrtava palo. Mnogo nas je časnih i hrabrih ljudi napustilo i morali smo borbu za našu Domovinu nastaviti dalje - bez njih. Otišli su ti mali, ali ustvari u duši i po mjerilu Božjem veliki ljudi, istinski domoljubi. Većina njih napustila nas je tiho, bez pompe i bez priznanja koje su zaslužili, neki od njih nažalost samo iz razloga što o njima nismo vodili dovoljno računa.
 • Niti Hrvatska, niti Hrvati nikada ne će saznati koliko su oslabljeni gubitkom svakog od njih - gubitkom tih nepotkupljivih i vjernih suboraca, ljudi za koje smo mogli biti sigurni kako nas NIKADA i ni pod kakvim izgovorima na cjedilu ostaviti ne će.
 • Svakoga dana obveza nam je sjetiti se svih njih, i u njihovo ime i u njihovu čast hrvatski barjak istaći s velikom dozom ponosa na krovove svojih kuća i u prozore svojih stanova, a svijeće im zapaliti - svijeće za mir i spokoj DUŠE njihove.
 • Apeliram na sve prave Hrvatice i Hrvate da ti barjaci svakodnevno vihore, vihore u znak sjećanja, sjećanja na sve one koji su svoj život položili za slobodnu Hrvatsku. Nek' oni predstavljaju svjetionik, svjetionik za sve one koji dolaze, a plam tih gorućih svijeća neka nam u sjećanja vrati njihove likove i bude nam SPOMEN na vrijeme kada su bili s nama.
 • I SADA, sada kad god iz oblaka prošaranih tamnim bojama tiho zarominja kiša, te kad bijeli snijeg pokrije krovove našeg grada, osjećamo bol videći kako i priroda prolijeva svoje suze plačući gorko, plačući sjećajući se, sjećajući se na NJIH.
 • Neka Vama, kćerima i sinovima našim, hrabrim bojovnicima našim, vječno gori taj plamen, plamen svih ovih zapaljenih svijeća dok VAM mi svečano obećajemo - Gadno će opeći šape svaki onaj koji taj PLAMEN pokuša ugasiti.
 • I svima onima palima za slobodu Domovine naše neka budne lahka ta rodna hrvatska gruda koju su toliko voljeli.
 • Počivali u miru AMEN
   

  Autor

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/biondic17.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Toranj bijelog anđela", E.A.Banaj, predstaviti ćemo vam uz pomoć najave knjige:
 • Kratki sadržaj: Tajna Kamena: Toranj bijelog anđela
 • Roman počinje pokušajem istrage niza nestanaka i ubojstava, sa strane mlade novinarke Jess Jefferson i njezina dva prijatelja, pri čemu svi troje smrtno stradaju od poslijedica brutalnog napada stvorenja koje opsjeda dvorac.
 • Ovo je priča o snazi istinske prijateljske ljubavi i odanosti koja je nastala kao posljedica mržnje. Radnja romana bazirana je na priči o dvoje djece, Emmi Evans i Carteru Jenkinsu, koji već pri prvom susretu započinju žestoko neprijateljstvo. Kao dijete razvedenih roditelja, Emma živi s majkom Lindom i bratom Matthewom.
 • Oca Jacka nikada nije upoznala, a Linda se svim silama trudi da to tako i ostane. Posebno je tajnovita na upit posla kojim se on bavio. Pismo koje Emmi pošalje najbolji prijatelj njezinog oca, Rob Douglas, u potpunosti joj promijeni život, jer spletom neobičnih okolnosti u kojima nju i Cartera napadne utvara, vražji poslanik, Emma doznaje da joj je otac legendarni Tragač za prokletim dijamantima u kojima živi Anđeo smrti.
 • Da bi se riješili utvara, koje su također u potrazi za dijamantima i predstavljaju ozbiljnu prijetnju čovječanstvu, Carter i Emma moraju pronaći Kamenje i uništiti ga pomoću Bodeža koji je ostavština legendarnog kralja. Priča se dodatno zakomplicira kada ih noćne more, pisma i potraga za Bodežom upletu u strašnu urbanu legendu o Angelici DiAngello, znanoj kao lady Angela, koja je zajedno s demonom u liku anđela živjela u prastarom dvorcu, u odaji zvanoj 'Toranj bijelog anđela.'
 • Nakon što u tajnoj prostoriji pronađu kutiju s neobičnim predmetima koji uključuju zagonetku u obliku slikovnice te poruku u boci. Potaknuti nizom stravičnih ubojstava u dvorcu, pričama duha tajanstvene žene, lady Xene Lau'ren DiAngello, i prijetećim pismima otmičara najboljeg prijatelja njezina oca, Emma i Carter saznaju što se zapravo krije iza krinke strašne urbane legende o lady DiAngello i saznaju pravu istinu o skrivenim namjerama Roba Douglasa…
   

  E.A.Banaj

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Toranj bijelog anđela", E.A.Banaj, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/banaj.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Vječno kraljevstvo snova", Biserke pl. Vuković, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • OSVRT NA KNJIGU VJEČNO KRALJEVSTVO SNOVA
 • Umjetnost je znanje, sloboda kreativnog i otvorenog uma. Otvoreno srce. Umjetnost je sam život.
 • Pomoću nje stvaramo slike i bojimo in najljepšim bojama emocije duše. Bilo da koristimo olovku ili kist, svako djelo će od početka do kraja skicirati srce, taj univerzalni instrument koji unosi najintimniju osobnost svakog pojedinca. Pogledom na tu jedinstveni i neponovljivu sliku, dojam će biti snažan, dubok, jasan i prepoznatljiv. Nema posebne i jedinstvene formula, kako postati umjetnik? Ako umjetnik ima dara i znanja tu svilenu nit života, duboko u sebi satkati od čistih emocija, pretočiti u riječi ili boje.
 • Svaka slika ili pjesma je jedinstvena i neponovljiva poruka trenutka iz koje iščitavamo svu ljepotu unutarnjeg svemira. Na taj način nam i sama autorica Biserka pl. Vuković daruje svoju dušu na dlanu, da je upoznamo baš onakvu, kakvu je malo tko zna? Ogoljena do srži, ispisuje najintimniju stvarnost svoga života i daje nama u vlasništvu, da se učimo kako hrabro koračati naprijed. Kako i sama navodi svojim stihovima u pjesmi:
 • Djetinjstvo tuge
  Osmijeh na crvene usne stavljam, nadu u prsima, put srca.
  Nakon godina mnogih, glasno uzdahnem.
  Iz mojih grudi poleti ptica put neba. Pomislim tada:
  Sada sam neka druga, idem dalje, ne okrećem se više!

 • Njena misao je živa slika: Djetinjstva, odrastanja, mladosti i svih likova koji su na bilo koji način označili njen život i ostavili duboki trag, ucrtali daljnji put koji će prijeći.
 • Svojom poezijom ne uljepša, ne prikriva, ne taji, svjesna da samo iskrenim i istinskim emocija može dotaći naša srca.
 • Dok gledamo njenim očima sve te dojmljive slike, pronalazimo i dio sebe i to je najljepši trenutak i vrijednost svake njene pjesme.
 • Svojim toplim bojama duše, piše i slika, sa jednako umjetničkog dara i nadahnuća, svoj svijet. U njenom koloritu boja, ljubav je osnovna, ostale su samo vješto nijansiranje znalačkog pokreta u oblikovanju životnog savršenog crteža.
 • Njeni snovi su stvaran svijet, njeno kraljevstvo su stvarni ljudi, koje upoznaje u prolazu i svakom ostavi dio sebe, kao zvjezdani trag po kojem ćemo je upamtiti. Njezino kraljevstvo je vječita karavana, kao što je umjetnost, vječna i beskonačna.
   

  Nataša Periša

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/vukovic.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Postajući svetim duhom kršten - kršćanin", Sv. Lare Lućin, predstaviti ćemo vam uz pomoć najave knjige:
 • Postajući svetim duhom kršten - kršćanin
 • Željela bih da moja knjiga bude uvijek besplatna na internetu, tako ako je netko i odluči tiskati, bude besplatna i da se ne profitira na račun knjige. Knjiga je namijenjena čovječanstvu i meni je najvažnije da bude čitana. Da se previše ne ispravlja i ne nadodaju slična značenja određene riječi jer sve su riječi odmjerene s razlogom i presuđeno da bude tako napisano.
 • Ovom knjigom ja dijelim svoje misli i poglede s čovječanstvom, u vjeri da je Gospodin Bog želio na taj način obrazovati mene, a i one koje on izabere da dok čitaju budu unaprijeđeni kao što sam i ja bila unaprijeđena.
 • Neki će vjerojatno biti moji istomišljenici, jer Gospodin Bog ne govori samo meni već i drugim ljudima. Tako oni mogu gledati na određene načine, na određene teme, onako kako je meni pokazano. I napredovati s vremenom kao što sam napredovala i ja.
 • Bilo u kratko vrijeme ili tokom cijelog života. Jer ovo je ono što piše u Otkrivenju i treba se ponovo propovijedati, tako ja znam da ovo što čuju rijetki da će čuti oni koji budu dočekali Gospodina Krista kad dođe da ostane na zemlji svatko u svojoj punini.
   

  Sv. Lara Lućin

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/lucin4.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Strah od stranca", Borisa Golića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • PREDGOVOR KNJIGE "STRAH OD STRANCA"
 • "Um je mjesto za sebe i sam je od sebe u stanju pretvoriti raj u pakao i pakao u raj." - John Milton, "Izgubljeni raj"
 • Što reći nego da sam i ja upoznao jednog stranca, a uz njega sam upoznao i tri ukrajinske prostitutke, Irinu, Larisu i Oksanu. Od njih mi se svidjela samo Irina, ali se ja njoj nisam svidio, pa je ona jednom otišla od nas. No, nije imala sreće, naletjela je na seksualnog manijaka ili na dostavljača pizza. Pa ju je ovaj silovao i ubio. To je otkrila inspektorica Anđela s kojom sam imao kratkotrajnu avanturu jer se ona vratila svom mužu, kojem je navodno otišla mlada ljubavnica i kome nije imao tko prati usrane gaće. Kako je kod nas pravda kratkog daha, zbog dobrog vladanja je iz zatvora pušten dostavljač pizza i on se odmah osvetio inspektorici Anđeli. Naime, ona se nije ni borila i nije mu se ni suprotstavila jer ju je razočaralo ponovno odbijanje njenog muža.
 • I meni je svega bilo dosta, i Irine, ali i inspektorice Anđele. Odao sam im posljednju počast, ali se nisam mogao osloboditi svog osjećaja krivnje, srama i grižnje savjesti što sam tom strancu Sulji podmetnuo drogu. Htio sam da mi on to oprosti ili zaboravi, ali je on rekao da bi otkinuo ruku policajcu koji mu je podmetnuo drogu, pa sam od svega odustao i pohranio sam to u svoju podsvijest. Nakon toga sam se ponovo počeo družiti s mojim starim prijateljem Perom. Na kraju svega, mi je umrla teta Elvira, a ja nisam imao koga pitati trebam li ići na njen sprovod ili ne trebam. Na kraju sam pitao Peru, a on je rekao:
 • "Rod je rod. Krv je krv. Kakva god bila, tvoja je."
 • Pa sam tako išao na njen sprovod, pa sam napisao oproštajnu poruku i održao oproštajni govor.
 • Citat o tome da sam uzeo stranca Sulju za svog podstanara:
  "Uopće ne čitam crnu kroniku. Ne pratim ni događaje u zemlji i svijetu jer je sve puno nekakve negative. I bez toga, život mi je dovoljno negativan, crn, taman i mračan. Dovoljno sam ustrašen i uplašen od svega toga. Inače, možda bih nešto uočio da sam pažljivo čitao crnu kroniku u večernjem ili jutarnjem listu. Trebao sam se ipak više informirati o tom mom novom podstanaru - strancu. On je neodgovoran do krajnjih granica i s njim je život možda zanimljiv, ali i neizvjestan. Stoga, će netko reći da sam si sam kriv za nevolje koje su me snašle, stoga će netko reći da trebam jesti i pojesti ono što sam si sam skuhao i zakuhao. I nema mi druge. Koliko god bio blagonaklon, dobronamjeran i dobrohotan, to ta druga strana koristi kao moju slabost. I što si ti blagonakloniji, popustljiviji i dobrohotniji, to netko smatra da si slabiji i da to treba iskoristiti i da te treba iskoristiti."
 • Podstanar me prevario i nije plaćao stanarinu:
 • "Mogu reći da me je moj podstanar uhvatio na foru da je razvojačeni branitelj bez mirovine, bez socijalnih primanja i prava. I valjda je time stekao moje simpatije, jer sam i ja razvojačeni branitelj, bez mirovine, socijalnih davanja i ikakvih prava, nisam se javio na vrijeme gdje sam morao i trebao i valjda sam i ja nasjeo na tu njegovu priču. A onda se ispostavilo da on nije bio u našoj vojsci ni 1991. godine, ni 1992. godine, a ni 1995. godine. Pitam ga: koje je on godine bio u našoj vojsci, a on ne zna. Ako je on nekakvi branitelj i invalid, onda je on lažni branitelj, invalid i hrvatski domoljub. Kažu da je takvih više od 150.000 pa sve do 300.000, pa jedan više ili manje, nikome ništa i nije to veliki trošak. Dovoljno je bilo nekad naći svog liječnika, on ti utvrdi Dijagnozu 1 ili Dijagnozu 2, ti mu platiš 2.000 do 3.000 Eura i ti automatski postaješ hrvatski vojni umirovljenik i vojni invalid."
   Boris Golić
 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic29.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Što više gledam", Ivana Slaminga, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • Ivan Slaming - pjesništva s elementima humora, ironije i poetizacije nepoetskoga
 • Antun Šoljan u pogovoru Slamnigovim Sabranim pjesama kaže da je Slamnigova poezija prošla gotovo neopaženo pokraj većine suvremenika, no mi i nismo baš posve sigurni u kolikoj se mjeri možemo složiti s tom tvrdnjom.
 • Naime poezija Ivana Slaminga nije nedovoljno vrednovano pjesništvo, već pjesništvo za sladokusce i poznavatelje, koji će uvijek pronaći razlog da se vrate Slamnigovim jezično-stilskim igrama, promišljenosti, dosjetljivosti, drskosti, istinitosti i nemogućem značenju.
 • Njegov cjelokupni poetski opus, obilježava i navođenje i citiranje tekstova iz brojnih književnosti. Sklonost povezanosti s drugim tekstovima, sam je Slamnig svojedobno nazvao i „knjiškošću", vlastite poezije. Njegovi tekstovi time postaju svojevrsnim čitateljskim izazovom jer zahtijevaju od čitatelja i široko poznavanje autora i djela hrvatske i svjetske književnosti, koji su u njima zastupljeni.
 • U nekrologu povodom smrti Ivana Slamniga, Mile Stojić rekao je da u Slamnigovom pjesništvu nema "ujevićevskih ekstaza" ni "šimićevske metafizičke refleksije". No, to nije nedostatak, nego upravo obrnuto, nevjerojatna prednost pjesnika kome svi, pa čak i oni koji ga ne poštuju, priznaju da nije loša i nevjerodostojne kopija, nego original čiju vrijednost oni sami jednostavno nisu sposobni realno i vjerodostojno ocijeniti.
   

  U Zagrebu 07. 11. 2017. Nenad Grbac

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Što više gledam", Ivana Slaminga, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/slaming.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Frik iz kvarta", Zlatka Majseca, predstaviti ćemo vam uz pomoć najave knjige:
 • Osvrt na knjigu "Frik iz kvarta", Zlatka Majseca
 • Knjiga "Frik iz kvarta" nastala je na temelju kolmune, koju njen autor Zlatko Majsec, duže vrijeme objavljuje na portalu "Kronike Velike Gorice", koji se nalazi na adresi: http://www.kronikevg.com/
 • U tim kolmunama autor bez dlake na jeziku progovara o mnogim stvarima, koje stvaraju probleme današnjim ljudima, a naročito mladima. U knjizi se nalazi i mnogo anegdota i doživljaja, koje je autor sam doživio ili u kojima se zatekao. Ispričani su u obliku kratkih priča, no u svakoj od tih priča ima i nešto osobno i brižno skrivena poruka.
 • Takav izravan i vrlo osoban način pisanja zapravo je puno učinkovitiji i bliži običnim ljudima od recimo reklama, koje periodično naručuju kojekakva ministarstva upravo zato jer je autor samom sebi dopustio tu slobodu da se poistovjeti s običnim i svakodnevnim ljudima. Recimo u knjizi ćete pronaći i pjesmu koja govori o spolnosti a počinje ovako:
 • Kolekcionar spolnih bolesti
 • Djeco,
  Slušajte što vam Frik iz kvarta ima za reći
  Guma na kotaču katastrofu često spriječi.
  Ni kad ste vani, ni kad ste doma
  Ne vodite ljubav bez kondoma
 • Takav, smiješan ali krajnje iskren pristup svidjet će se naročito mladima jer priznajte naprosto je nemoguće da takvo nešto smisle "Rođo" iz ministarstva ili ostarjela teta iz neke katoličke udruge za koju je čak i nehotičan pogled na suprotni spol - smrtni grijeh.
 • Da bi knjiga bila što autentičnija autor je piše jezikom kojim govore ljudi iz Velike Gorice ili općenito većeg djela sjeverne Hrvatske, a to knjizi daje neobičnu draž koju smo nekad davno osjetili čitajući knjigu "Kužiš stari moj" Zvonimira Majdaka.
 • Uglavnom knjiga Frik iz Kvarta zanimljivo je i neopterečujuće djelo. Autor ga je očito pisao zabavljajući ponajviše sam sebe, pa je vrlo vjerojatno da će čitanje te knjige zabaviti i razonoditi i vas.
 • Naša preporuka: Svakako pročitati!
   

  U Zagrebu 07. 11. 2017. Nenad Grbac

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/majsec.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Glasnici", Jadranke Varge, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • RECENZIJA ZBIRKE POEZIJE "GLASNICI" HRVATSKE PJESNIKINJE JADRANKE VARGA
 • Hrvatska pjesnikinja Jadranka Varga objavljuje svoje dvanaestu samostalnu zbirku poezije naslova "Glasnici". To je zbirka od 36 kratkih pjesama ili pjesama izraženih u kratkoj formi od kojih su neke gotovo nalik na haiku poeziju, ali to nije nikakva haiku poezija, nego jedan pokušaj da svoje misljenje i osjećanje izrazi na kratak način i kao što i pjesnikinja sama kaže:
 • "..... jer prvi puta zadržavam misao u kratkoj rečenici, zadržavam i sebe u kratkoj formi nekog postojanja bez puno raspisivanja i opisivanja pa mislim, da ću i tim kratkim pjesmama uspjeti doći do srca i duše mojih dragih čitatelja."
 • Po svom sadržaju to je egzistencijalno pjesništvo, ukoliko pod tim imenom mislimo na pjesništvo koje izražava mjesto subjekta bačenog u svijet, koji trpi, koji stradava, koji je strpljiv, koji je dobrostiv, koji ne zavidi, koji se ne hvasta i ne oholi, koji nije nepristojan, koji ne traži svoje, koji se ne razdražuje, koji zaboravlja i prašta zlo, koji se raduje istini, koji se raduje ljudima, koji vjeruje, koji se nada, koji podnosi i voli.
 • Prema tome, ova poezija bi bila više religijskog karaktera kao što je uostalom i čitavo pjesničko zdanje pjesnikinje unekoliko jedna pjesma o Bogu i ljubavi, ali i svjedočanstvo naše uporne borbe za smislom života kojem se suprotstavlja ništavilo i beznađe svijeta i jedan opis te borbe ovih posve suprotstavljnih veličina nalazi se i u pjesništvu Jadranke Varga.
 • Da bi se snašao u realnosti, čovjeku je potrebno više, nego općeniti subitak. Potrebno mu je pravo personalno Ti. Čovjeku ne treba samo nekakvo ono, ne samo nešto drugo ili neki drugi, potrebno mu je neko Ti, neko drugo Ja koje je sposobno za slobodu, pomoć, vjernost, dobrotu, razumijevanje, a u oslovljavanju postaje Ti, Ti koje prihvaća povjerenje i koje dariva povjerenje.
 • Sigurno je istina, da se na ovakav način ne mogu susretati svi ljudi, ali može bar nekolicina ili bi bar trebao postojati jedan čovjek koji bi mogao susretati čovjeka na taj skroz naskroz personalan način i na taj način stalno iznova stjecati i čuvati povjerenje u totalno upitnu našu zbilju, ali to je teško.
 • Odatle poezija koja se nada i koja vjeruje, koja se sjeća i ne zaboravlja kardinalne momente našeg života kada smo bili sretni, a sve kasnije što je došlo i što dolazi, samo je eksplikacija te temeljne strukture prvobitne ljudskosti koja je doduše izgubljena, ali će nanovo biti zadobivena u nekoj budućoj boljoj konstelaciji i to je fundamentalna poruka ove kratke zbirke pjesama koja se pojavljuje pred hrvatsko čitateljstvo kao glasnik te bolje budućnosti, a nama preostaje samo da se nadamo.
   

  Dr Zlatan Gavrilović Kovač, Adelaide, 20.10.2017.

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/varga12.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Codex Seraphinianus", Luigija Serafinija, predstaviti ćemo vam uz pomoć najave knjige:
 • Codex Seraphinianus - najneobičnija knjiga na svijetu
 • Ilustrirana enciklopedija "Codex Seraphinianus", prvi put je objavljena 1981. godine i odmah je prepoznata kao jedna od najčudnijih i najljepših umjetničkih knjiga ikad napravljenih. Ova vizualna enciklopedija nepoznatog svijeta napisana na nepoznatom jeziku potaknula je mnogo rasprava oko njezinog značenja.
 • I dok je sama poruka knjige možda nejasna, njezina je svrha očigledna: brišući razlike između umjetničke knjige i umjetničkog objekta, ovo izdanje knjige - redizajnirano od strane autora, sadrži nove ilustracije i predstavlja ovaj jedinstveni rad u novom, neusporedivom svjetlu.
 • S pojavom novih medija i oblika komunikacije i kontinuiranim informacijama, Codex Seraphinianus je sada relevantniji i pravodobniji nego ikad.
 • No, da vas ne bi dugo držali u neizvjesnosti oko samog značenja i svrhe ove knjige reći ćemo vam da je u jednom razgovoru na Oxforskom sveučilišnom društvu bibliofila Serafini izjavio da jezik kojim je pisan Kodeks zapravo nema nikakvog smisla jer je pišući knjigu želio čitatelju prenijeti osjećaj, koji djeca koja ne znaju, ni čitati, ni pisati, osjete pred knjigama za odrasle.
   

  U Zagrebu dana 22. 10. 2017. Nenad Grbac

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/serafini.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Kasna jesen", Dobriše Cesarića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • Dobriša Cesarić - U potrazi za riječima
 • Pjesme Dobriše Cesarića su izraz doživljaja i nisu nastale korištenjem unaprijed zadane forme. Iza svakog njegovog stiha stoji i misao i ideja.
 • O samom Dobriši Cesariću i njegovoj poeziji Miroslav Krleža je rekao slijedeće: "Pjesnik koji je produžio i oplemenio lirsku tradiciju Hrvatske moderne. Po jednostavnosti klasična, po tonu misaona i sjetna, Cesarićeva lirika je po tematici urbana i onda kada je Cesarić pjesnik gradske sirotinje i kad je impresionistički slikar pejzaža. Značajan je i kao pjesnik socijalnog protesta (Mrtvačnica najbjednijih, Predgrađe)."
 • Način na koji je pisao poeziju sam Dobriša je jednom opisao ovako: "Znate, često mi se događa da sam ponekom riječi u već dovršenoj pjesmi nezadovoljan. Takvo mjesto obično ostavljam prazno, ili stavljam na nj samo približno dobru riječ s namjerom da ju kasnije zamijenim zaista dobrom, takvom koja će me potpuno zadovoljiti. I Paul Cezanne radeći na svojim slikama ostavljao je neka mjesta prazna i dulje vremena, dok ne bi za njih našao sasvim adekvatne boje. I ja sam, ponekad godinama tragao za jednom jedinom riječi!"
 • Među velikim hrvatskim liričarima, Cesarić je jedan od onih koji je vjerojatno napisao najmanje pjesama.
 • Vjerojatno je još mnogo "suza i riječi" ostalo u Cesariću, skriveno od ostalog svijeta.
   

  U Zagrebu, dana 14.10.2017. Nenad Grbac

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/cesaric2.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Digitalnu knjigu "Biti ili ne biti Jim Morrison", Borisa Golića, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora knjige:
 • PREDGOVOR: BITI ILI NE BITI JIM MORRISON
 • "Ako se jednom probudim i ne vidim sunce, ili sam mrtav ja ili je mrtvo sunce." "Everything is fucked up as usual." "Sve je uobičajeno sjebano.". "Pijem i drogiram se da bih mogao razgovarati s šupčinama uključujući i sebe." Jim Morrison
 • Kažu da zdrav čovjek ima tisuće želja, a bolestan samo jednu. Mora da sam ja bolestan čovjek jer imam samo jednu želju, a ta je posjetiti Pariz i grob Jima Morrisona. Uz put bih posjetio i grob Charlesa Baudelaira i Arthura Rimbauda. Samo i mene je sastavila kriza, pa nemam financijskih sredstava za sve to. Jednostavno, nema se. Svašta sam pokušavao. Išao sam i u Njemačku na rad, pa nisam ništa zaradio. Gotovo da sam išao s jednim prijateljem u oružanu pljačku banke, ali za to nisam imao hrabrosti. I sada sam tu gdje jesam, sam i u depresiji. I nikako da odem u Pariz i posjetim grob Jima Morrisona. Istina je, da sam već bio u Parizu, ali onda sam sreo Gabriellu i naravno da onda nisam mogao ići na grob. Možda bih i sada htio sresti neku Gabriellu, ali i za to je kasno, nemam ni potrebnu snagu, a nemam ni novaca. Došla su i kod mene teška i olovna vremena.
 • Samo ni sa mnom nije lako. Nema kod mene neispunjenih obećanja. Ako sam nešto obećao, onda to moram izvršiti, inače se dogodi nekakvo zlo i naopako. Pa sam tako, ničim izazvan, krenuo na svoj službeni put, iako ga nije bilo i iako ja više nemam poslodavca i iako ja više nemam zaposlenje. Ali ništa za to. Neka sila me je vukla na moj put u Čakovec, Sisak, Samobor, Zagreb ili u Varaždin i tamo mi se dogodilo to što mi se dogodilo. Naime, tamo mi se dogodio toplotni udar, nekakvo unutrašnje krvarenje, nekakav mrak i pomračenje života. I da se iz svega toga izvučem krenuo sam u gradsku knjižnicu i u njoj sam tražio knjigu o prastaroj medicini i o prastarim lijekovima. Knjižničarka mi je dala knjigu Lava Nikolajevića Tolstoja: "Smrt Ivana Iljića", i Solženjenicov "Odjel za rak", ali mi te knjige nisu odgovarale, pa sam tražio tu staru knjigu o drevnoj medicini i u njoj sam našao lijek i izlaz iz svog Alzheimera. Nakon toga sam se odlučio za put u Pariz.
 • Citat o jadikovki na moj tužan život i nemogućnost odlaska u Pariz:
 • "Ne znam da li mi se to događa što mi se događa zato što sam dao uzaludan zavjet ili obećanje ili zbog nečeg drugog? Jesam li ja zato tužan, tjeskoban i nesretan? Jesam li zbog toga pod utjecajem kakvih misterioznih obiteljskih prokletstava i drevnih kletvi? Išao sam kod naše lokalne proročice i gatare, ali ona mi nije znala ništa reći ni o tom mom obiteljskom prokletstvu, a ni o tim mojim drevnim kletvama. Bog ili moja sudbina mi govore da moram ozbiljno pristupiti tim svojim obećanjima, ali što kad nemam uvjeta ih obaviti. Istina je da do sada i nisam imao vremena za išta drugo, osim svog posla, ali kako u posljednje vrijeme ništa ne radim, imam vremena koliko hoću i na pretek. A imam li novaca ili financijskih sredstava? Pa njih baš i nemam. U posljednje vrijeme sam bez ikakvih primanja. Došao na mene red za krizu i došle i meni gladne godine. A uz sve to i unatoč krizi, sam se nepromišljeno i nesmotreno zavjetovao da ću ići na grob Jima Morrisona u Pariz."
 • Citat o mom putovanju u Čakovec, Sisak, Samobor, Zagreb ili u Varaždin:
 • "Nekad dok sam radio, palio bih moj auto u tri sata ujutro i kretao bih na službeni put. Dolazio bih u sedam sati u Varaždin, Sisak, Samobor, Zagreb ili Čakovec, negdje bih popio kavu i započinjao bih sa mojim radom trgovačkog putnika. I ne znam što se toga dana dogodilo sa mnom, naime ja više ne radim, nemam poslodavca, ali naravno da sam u tri sata sjeo u moj auto i naravno da sam u sedam sati bio u Čakovcu, Sisku, Samoboru, Zagrebu ili u Varaždinu. Više ni ne znam gdje sam bio i gdje sam se dovezao i više nisam znao za sebe. Naime, odnekud udarilo sunce i nekakva toplina, a moj se organizam uopće nije na to prilagodio. I dogodilo se zlo i belaj. Na nekom parkiralištu sam osjetio nekakvu fantomsku, imaginarnu bol, nekakav srčani ili moždani udar od kojeg sam praktički umro. Ili je to ustvari bila stvarna bol, sada više ni ne znam. Samo znam da sam osjetio mrak, unutrašnje krvarenje i da mi se smračuje."
   

  Boris Golić

 • Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Biti ili ne biti Jim Morrisono", Borisa Golića, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/golic28.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Na braniku života", Anđe Jotanović, predstaviti ćemo vam uz pomoć predgovora i recenzije knjige:
 • RIJEČ AUTORICE
 • Poštovani čitatelji, nemojte otvarati ovu knjigu pjesama. Ne, nemojte! Na početku ove knjige slijedi odricanje od samih sebe, od dvojnosti naučenih formula koje nas obilježavaju kao niža bića nedostojna, da sami određuju svoj život. Ovakve pjesme nikad niste čitali, to ogorčena duša kroz pjesmu kaže: "dosta je bilo! Sada ja stvari uzimam u svoje ruke i slažem svoj život onako kako mislim, da je najbolje za mene pa tek onda za moju obitelj, okolinu, društvo i kolektivnu svijest planeta Zemlje."
 • U ovim pjesmama duša upire svoj pogled u sve kutke unutarnjeg i vanjskog svijeta, ona je kraljica majka svih bića i prirode koja je okružuje. Ne, ne otvarajte ovu knjigu ako ne želite biti kraljice i kraljevi svog života i obraniti taj svoj život od negativnog suda zemaljskog svijeta!
 • Ova knjiga je za hrabre, poštene, pozitivnosti naklonjene i dobre ljude koji svoje živote kreiraju po svom iskustvenom znanju, svijesti i savjesti. Hvala vam što svojim životom svjedočite ove ljudske vrijednosti.
 • Ovo je po redu moja dvanaesta knjiga, sedma knjiga pjesama, sa kojim se moja duša usklađuje sa vanjskim i unutarnjim svijetom. Hvala Bogu, koji me je samilosno pogledao i pokazao mi put preobrazbe u čovjeka dostojnog ravnopravnosti, samopoštovanja, samopouzdanja, spoznaje života kroz osobna životna iskustva. Hvala životu, što me je osposobio da mijenjam ono što mogu promijeniti i prihvatim ono što ne znam i ne mogu promijeniti.
 • Svima vama hvala koji ipak odaberete pročitati ovu knjigu sa razumijevanjem, prihvaćanjem i poštovanjem iskustava koja su me oplemenila, da budem bolji čovjek danas, nego sam bila jučer.
 • Sretno vam bilo sučeljavanje s odricanjima od formula koje nas drže u zarobljeništvu osobnih i grupnih uvjerenja.
   

  Anđa Jotanović, 10.09.2017. Rijeka

 • OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE "NA BRANIKU ŽIVOTA" ANĐE JOTANOVIĆ
 • Živjeti svoj život, taj život prepun jednostavne kompliciranosti, to je ono što čitam u Anđinim pjesmama, to je ono što doživljavam u njenim stihovima.
 • I u tim stihovima vidi se blistavost njene duše koja svojim duboko jednostavnim riječima poziva na promišljanje o ljudskom životu, a to je Anđina vječna inspiracija: život, u svojoj punoći i praznini, u svom bogatstvu siromašnog duha ili u svom siromaštvu bogatog duha - život, koji će uvijek blistati u Anđinim stihovima i podsjećati me, zašto volim čitati stihove ove divne pjesnikinje i zašto volim biti u njenom životu.
   

  Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 10.09.2017.

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic9.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
 
 

Nova knjiga na portalu www.digitalne-knjige.com

 • Zbirku poezije "Zagrljaj umirućeg leptira", Kristine Koren, predstaviti ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:
 • Srebrna prašina koju je bacila nad nebeski svod
 • Čitajući po ciklusima zbirku poezije Kristine Koren, otkrila sam novi svijet. Njen svijet.
 • Njenu osobnost u sasvim drugačijem svijetlu. Srebrna prašina koju je bacila nad nebeski svod satkala je široku lepezu za profinjene, blage ruke. Spojila njen lik s njenom lirikom i dobila jednu novu putanju u čijoj se srži pronalazi blagost naspram svih nevolja i svih tuga koje je jednostavnom riječju prosula kroz pjesme povezane naslovom "Zagrljaj umirućeg leptira".
 • I nije slučajnost da redoslijed ciklusa ide baš ovako:
 • -Blagoslov
 • -Grijeh
 • -Pokora
 • -Ponovno rođena
 • Ona sasvim stvarna poput feniksa ili često začahurena poput leptira uvijek iznova pronalazi snagu kroz ljudskost, kroz sagledavanje istine i kroz molitvu. Svaka pjesma nas tjera da nutarnjim porivom čujemo otkucaj srca, izmami suzu i kroz vapaj nas miri s nekim novim i ljepšim sutra.
 • Poput djevojčice koja sjedi na livadi prepunoj procvalih tratinčica ona plete vijenac za sve nas pa čak i za one nerođene, za ostavljene, za zaljubljene i poklanja nam naočale kroz koje bi često trebali gledati, kako tople osunčane dane tako i olujnu buru.
 • Služeći se nizom stilskih figura njene jednostavne, a izražajne metafore tvore poeziju koja se ne piše kada si snažan i jak, kada si sretan, nego kada si nemoćan. Tada ona, unutar sebe, započinje s recitiranjem i pjevanjem i doživljava novo rođenje svakim novim izražajem. Jezična čarolija kojom se služi tvori prekrasne rime od parnih do unakrsnih preko obgrljenih do isprekidanih i obećavajuće zovu do samoga kraja ostavljajući na čitatelja neočekivan utisak.
 • Neću ovdje izdvajati ni jednoga stiha jer ovakva poezija kao najstarija vrsta književnosti podsjeća svakoga čovjeka na iskonsku bit i srž samoga početka, samoga bitka svega živoga što je stvoreno od svjetlosti.
 • Kristina se hrabro odrekla svih umnih stega i kodeksa i zato njene mnoge pjesme kao da su na početku stvaranja svijeta gdje se spaja stvarnost i iluzija.
 • Izvor ljepote je Ona u prkosu gdje svoju emocionalnu angažiranost ne posipa sladunjavim izražajem nego hrabrošću u kojoj leži htijenje, moć i potreba za novom snagom u otkrivanju nekog ljepšeg, osmjehom zagrljenog svijeta.
   

  Lidija Puđak

 • Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
 • Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link: http://www.digitalne-knjige.com/koren8.php te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.
Copyright ; Udruga za promicanje digitalne književnosti "Digitalne knjige"
 
 
WIDTH=32
  
Pridružite se našoj zajednici namjenjenoj svima koji vole knjigu. Upoznajte pisce, savjetujte se u vezi, pisanja, objave knjiga, nađite nove prijatelje, dopisujte se, dijelite fotografije i video zapise.
  
Svim onim kojima još nije jasno čemu sve to služi, reći ćemo da je ta društvena mreža ili zajednica vrlo slična Facebooku, te da na njoj možete upoznavati i druge ljubitelje knjiga, pisce, raspravljati o i svim temama vezanim uz knjige, objavljivati vaše oglase, slike i video zapise, komunicirati s članovima uredništva portala, te u krajnjem slučaju i zatražiti pomoć ako negdje zapne.
  
No, da biste o svemu tome saznali više svakako kliknite svojim mišem na slijedeću adresu: - http://digitalne-knjige.com/oxwall/
Neki od dosad objavljenih grupa, tema i članaka... 
 

Osvrti na knjige objavljene na portalu

Ovdje možete pročitati (ili i napisati) vaše osvrte na knjige objavljene na našem portalu. Posebno ćemo naglasiti da najviše zasluga za...

Više o toj temi...

 

Predstavljamo vam pisce i književnike:

Predstavljamo vam pisce i književnike te njihova djela, koja možete besplatno preuzeti s portala www.digitalne-knjige.com:

Više o toj temi...

 

Preporuke - Knjiga dana

Ovo je rubrika u kojoj ćemo vam svaki dan predstaviti i preporučiti neku od knjiga objavljenih na portalu digitalne-knjige.com. U izbor knjiga se mogu...

Više o toj temi...

 

Intervju-i s pisacima

Jedna od novosti u radu našeg portala su i intervju-i s pisacima čije knjige možete preuzeti na portalu. Zasad smo objavili više takvih intervjua, a možete ih pročitati tako da

Više o toj temi...

 

Izrađujemo i vaše digitalne knjige

Izrada takve knjige višestruko je jeftinija od tiskanja knjige u bilo kakvoj nakladi. Knjiga je vrlo slična pravoj papirnatoj knjizi, navigacija i snalaženje u

Više o toj temi...

 

Digitalne knjige mjesto spajanja, a ne odvajanja korisnika od sadržaja

Za autora, danas preostaju dvije moguće budućnosti kada se radi o digitalnom tekstu. Možemo pokušati ...

Više o toj temi...

 

Top lista najčitanijih i najobjavljivanijih pisaca na portalu

Kriteriji koje smo koristili pri stvaranju ove liste bili su sljedeći: Broj objavljenih knjiga, broj preuzimanja, te datum..

Više o toj temi...

 

Prednosti i mane digitalnih i tiskanih knjiga

Jeste li se ikad upitali koje su prednosti i mane digitalnih i tiskanih knjiga ? Ako niste mi ćemo vam pokušati pomoći i nabrojiti neke od spominjanih..

Više o toj temi...

 

Digitalni udžbenici će uskoro zamijeniti klasične?

Najveća zamka ili problem vezan uz digitalne udžbenike je to da one postanu vlasnički softver odnosno da njima...

Više o toj temi...

 

Tržište digitalnih e-knjiga vrijedi gotovo milijardu dolara!

Prema Forresterovoj anketi tržište digitalnih knjiga (e-knjiga) polako postaje ozbiljan konkurent …

Više o toj temi...

WIDTH=1
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
WIDTH=31WIDTH=32
WIDTH=32

Izrađujemo i vaše digitalne knjige

 • Jeste li ikad razmišljali o tome zašto bi digitalna knjiga mogla biti idealno rješenje za vas, kao i za sve one koji žele objaviti knjigu, bez velikog ulaganja te dugotrajnih i vrlo često napornih pregovora s izdavačima?
 • Kakve su prednosti digitalnih knjiga u odnosu na klasični tisak te zašto je izrada takve knjige višestruko jeftinija od tiskanja knjige u bilo kakvoj nakladi.
 • Više o našoj usluzi izrade digitalnih knjiga saznat ćete na sljedećem linku:http://www.digitalne-knjige.com/izrada.php
WIDTH=1
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
WIDTH=31WIDTH=32
 
WIDTH=32

Multimedijski CD-rom "Klasici hrvatske književnosti"

 • Drago nam je što vas možemo obavijestiti da je napokon završen i naš prvi multimedijski CD-rom "Klasici hrvatske književnosti", na kojem se nalazi 40 izabranih digitalnih knjiga.
 • CD se može naručiti putem interneta. Cijena mu je 90 kn što iznosi samo 2.25 kn po knjizi. Sve knjige koje se nalaze na CD-u bit će dostupne jedino i isključivo na tom mediju, a sav prihod od prodaje CD-a investirat će se u daljnji razvoj projekta digitalne-knjige.com.
 • Više podataka o CD-u, knjigama koje se nalaze na njemu i svemu drugom vezanom uz multimedijski CD-rom "Klasici hrvatske književnosti", saznat ćete tako da svojim mišem kliknete na sljedeći link: http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/index.php
 • A, ukoliko se želite uvjeriti u izgled i funkcionalnost sučelja CD-a, odnosno knjiga koje se na njemu nalaze, tad predlažemo da svojim mišem kliknete na sljedeći link:http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/video/
 • I što drugo reći nego hvala Vam ako ste odlučili naručiti i kupiti naš novi CD.
WIDTH=1
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
WIDTH=31WIDTH=32