Kao što smo već rekli, nakon što s naših stranica preuzmete knjigu i zapamtite je na svome računalu, nju ćete pomoću Win zipa ili sličnih programa trebati dekompresirati odnosno raspakirati. Takav način distribucije datoteka uobičajen je na internetu te se nadamo da će ga svi lako savladati.

  
 
 
  
  
 

Nakon toga potrebno je samo dva puta kliknuti mišem na datoteku u kojoj se nalazi knjiga i ona će se otvoriti. Knjiga se lista na način da svojim mišem kliknete na njezinu naslovnicu. Ukoliko želite da se knjiga lista i dalje, mišem ćete kliknuti u smjeru u kojem želite listati knjigu. Kliktaj miša na desnu stranicu knjige omogućit će vam nastavak čitanja ili pregledavanja knjige i obrnuto, kliktaj miša na lijevu stranicu vratit će vas na stranicu na kojoj ste već bili.

 
  
  
 

Kao što ćete vidjeti, izgled knjige vrlo je sličan izgledu obične papirnate knjige. Jedina razlika su tri naredbe koje se nalaze na vrhu desne stranice knjige. Riječ je o naredbama "Kazalo", "Print" i "Zatvoriti".

 
  
  
 

Svrha izbornika "Kazalo" je jednostavna. On je tu kako bi vam omogućio lakšu navigaciju i pretraživanje knjige. Kada svojim mišem kliknete na taj izbornik, pred vama će se otvoriti stranica na kojoj se nalazi sadržaj knjige. Ukoliko neku od pjesama ili priča želite pročitati prije ostalih, slobodno kliknite na njezino ime i ona će se nakon nekoliko trenutaka otvoriti pred vama.

 
  
  
 

Izbornik "Zatvoriti" omogućuje vam trenutan i brz izlazak iz knjige, odnosno njezino zatvaranje. Međutim, ako knjigu želite sačuvati na ekranu i vratiti se kasnije njezinom čitanju ili proučavanju, tada je potrebno pritisnuti tipku na kojoj se nalazi logo Windowsa, odnosno tipku koja se nalazi lijevom donjem kutu vaše tipkovnice između tipke Ctrl i tipke Alt.

 
 
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present