Kao što smo već napomenuli, svrha našeg projekta je digitalizirati i sačuvati od zaborava i propadanja hrvatsko kulturno naslijeđe te neka od vrhunskih ostvarenja hrvatske književnosti, ponajprije poezije, učiniti što dostupnijim svim korisnicima interneta.

  
 
 
  
  
 

Ipak treba reći i to da bi stranica www.digitalne-knjige.com, u skladu s našim očekivanjima, s vremenom trebala postati i mala virtualna knjižnica hrvatske nacionalne književnosti.

 
  
  
 

Knjižnica u kojoj je već sad svakom posjetitelju na raspolaganju više stotina naslova knjiga. Knjižnica u kojoj nećete morati vraćati knjige, u kojoj nećete trebati plaćati, ni izdavače, ni trgovce, ni posrednike. Knjižnica u kojoj neće biti ni zakasnine, ni odštete zbog presavijenih ili istrgnutih stranica.

 
  
  
 

S vremenom bi ta naša mala virtualna knjižnica trebala dostići i nekoliko tisuća uglavnom antologijskih naslova te bi jednim dijelom mogla i zamijeniti i rasteretiti obične knjižnice.

 
  
  
 

No, da bismo sve to ostvarili, trebat će nam još puno vremena i truda. Morat ćemo dobro razmisliti o svim detaljima vezanim uz taj projekt. Pronaći što više onih koji su na nam spremni pomoći te dobro razmisliti i o svim budućim izdanjima i potezima.

 
  
  
 

I stoga vam zasad ne možemo ništa obećati, već samo preporučiti da u svim našim digitalnim knjigama uživate bar onoliko koliko smo mi uživali kada smo ih pripremali za objavu na stranici www.digitalne-knjige.com.

 
 
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present