Nažalost preuzimanje digitalne knjige "Ni med cvetjem ni pravice", gospodina Miroslava Krleže, onemogućeno je zahvaljujući intervenciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koja tvrdi da upravo ona upravlja svim autorskim izdavačkim i reprodukcijskim djelima Miroslava Krleže.

  
 
  
 

Također, treba reći i to da nas je takva intervencija Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i više nego razočarala jer smo mislili da je svrha Akademije razvoj i popularizacija znanosti i umjetnosti, a ne ubiranje raznih nameta i poreza od onih koji hrvatsku književnost u vidu besplatnih knjiga žele učiniti što dostupnijom svim građanima ove zemlje.

No, ukoliko malo bolje razmislimo, sve to nas zapravo i nije trebalo toliko posebno iznenaditi ukoliko se prisjetimo stranačke opredijeljenosti većine danas uvaženih članova Hrvatske akademija znanosti i umjetnosti te činjenice da je gospodin Krleža upravo zbog takvih bio prisiljen pobjeći u partizane. Smiješno je jedino to da su se upravo ti i takvi danas domogli autorskih prava na njegova djela.

I dok se velikan hrvatske književnosti Miroslav Krleža najvjerojatnije nemirno prevrće u grobu i u sebi ponavlja da "Ni med cvetjem ni pravice", mi se svim našim posjetiteljima ispričavamo na tome što njegova knjiga "Ni med cvetjem ni pravice" više neće biti dostupna za preuzimanje na portalu www.digitalne-knjige.com


 

Copyright ; Nenad Grbac & Impero present