Večernji list Sarajevo, 25. veljače. 2009.

DIGITALNE KNJIGE K. Šetke i F. Lovrića

 

U BiH teže objaviti knjigu nego - rat

Zahvaljujući mrežnim stranicama danas svaki dom može postati virtualna knjižnica

      
      
 

U sklopu projekta digitalne-knjige.com, odnosno istoimenog portala, objavljene su i dvije knjige bh. autora: zbirka crtica i pripovijesti Krunoslava Šetke "Pismo nulte kategorije" i pjesme Fabijana Lovrića "Totus tuus".

Besplatno korištenje

Knjige su besplatne za osobno korištenje, a preuzeti se mogu samo na stranicama ovoga Portala. Mr. Krunoslav Šetka, inače savjetnik u Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, Za Večernji list je kazao: To je novi pristup promociji književnosti i stvaralačkom radu
suvremenih autora koji imaju priliku

 

predstaviti svoje radove internetskoj publici - koja je najbrojnija u svijetu. Knjige se time premještaju iz vlažnih i prašnjavih podruma izdavača -koji ne mare za svoje autore, objavu njihovih knjiga i promociju - na laku dostupnost klika svakog čitatelja.

Time i dom svakoga čovjeka može postati njegova vlastita virtualna knjižnica, i to - besplatno - dovoljno je samo downlodirati knjige. Jedina investicija je investicija kupnje računala. Tako su knjiga Fabijana Lovrića, kao i moja knjiga sada dostupne svima i ne moramo se maltretirati moleći izdavače u Bosni i Hercegovini da nam ih objave, jer, izgleda, u Bosni i Hercegovini teže je objaviti knjigu, nego objaviti

 

rat. Inače, kako stoji u kritici, "Pismo nulte kategorije" je zbirka priča u rukopisu, od kojih su mnoge bile objavljivanje u raznim časopisima i publikacijama. Priče su pisane malo drukčijim, za današnje vrijeme neuobičajenim stilom te u sebi nose veliku dozu slikovitosti i poetike.

Totus tuus

Lovrić, pak, u knjizi stihova "Totus tuus" kroz sonete i slobodne stihove pripovijeda povijest Isusa Krista, povijest Crkve i svoju vlastitu, ali i našu zajedničku povijest.

Mirijana Brkić-Milinković

 
 
 
 

 

Copyright ; Nenad Grbac & Impero present