www.knjizevnost.org, 03. 09. 2008.

Najavljene nove digitalne knjige

 

 

U sklopu web stranice {http://digitalne-knjige.com/} objavljena je (najava) sa brojnim naslovima iz književnosti koji će biti dostupni javnosti u elektronskom formatu.

U ediciji "Klasici hrvatske književnosti" do sada su završeni slijedeći naslovi: "Preobraženja" Antuna Branka Šimića, "Izabrane pjesme" Silvija Strahimira Kranjčevića, "Jama" Ivana Gorana Kovačića i "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" Ivane Brlić-Mažuranić.

U virtualnoj antologiji hrvatske lirike Zbog bolesti bivša urednica , Ana Horvat više neće sudjelovati u izradi digitalnih knjiga, te će čitateljima iz tog razloga u drugom kolu ove antologije biti ponuđene tek dvije knjige: "Stakleni zagrljaj" Ružice Cindori i "Nešto nalik osmjehu" i Maje Gjerek.

Nakon objave prve digitalne slikovnice "Zaljubljeno voće i povrće", Ane Horvat i Nevenke Macolić, digitalne-knjige.com su odlučili digitalizirati i slikovnicu "Naši prijatelji" autora Josipa Vitanovića, objavljenu u Zagrebu daleke 1900-te godine. Ističu kako im je najvažniji kriteriji za odabir digitalnih slikovnica njihova kvaliteteta. Dodaju da se sve to može malo i ubrzati ukoliko na E-mail adresu: digitalne.knjige@gmail.com pristigne određeni broj vaših ili dječjih zahtjeva za novim slikovnicama.

Među najavama slijedećih izdanja nalazi se i zbirka pjesama ''Diskrecija zajamčena'' naše kolumnistice i osobe koja ostavlja dubok književni trag, posebno na virtualnom prostoru interneta – Elfride Matuč-Mahulja. ''Diskrecija zajamčena'' je objavljena u ediciji: poezija na internetu.

No tu nije kraj. Sudeći prema najavama internet knjižnica će se i dalje nastaviti obnavljati s korisnim, zanimljivim i književno vrijednim naslovima.

(Knjizevnost.org) objavljeno: 03. 09. 2008.

 
 
 
 

 

Copyright ; Nenad Grbac & Impero present