Novi list Nedjelja, 13. srpnja 2008.

PREKO INTERNETA DO ČITATELJA

Besplatan download knjiga i

povratak poeziji

Piše: J. Kovačević

 

Mala virtualna knjižnica hrvatske ljubavne lirike ima publiku.


Iako postoje tek oko dva mjeseca i mnogi za njih još ne znaju, zaljubljenici u knjigu i pokretači internetskih stranica www.digitalne-knjige.com ne kriju zadovoljstvo - dobili su publiku.

Posjetilo ih je oko četiri tisuće korisnika interneta i u prosjeku svaki treći je downlodao neku od knjiga. Na siteu je najzastupljenija poezija pa ono što osobito oduševljava jest da je zanimanje za nju veće nego u knjižarama ili knjižnicama, gdje je ponuda puno bogatija.


Za nula kuna nudi se trenutačno 11 knjiga.

U maloj virtualnoj knjižnici hrvatske ljubavne lirike je osam naslova, od Tina Ujevića, A. G. Matoša i Dobriše Cesarića do Jozefine Dautbegović i Irene Vrkljan.

Tu su i drugi pjesnici s vjernom publikom poput Vesne Parun, Vesne Krmpotić i Slavka Mihalića. Trenutačne statistike pokazuju da se od spomenutih autora najviše "skidaju" Tin Ujević i Vesna Parun, a od ostalih zanimanje je pobudio naslov digitalne slikovnice "Zaljubljeno voće i povrće" Ane Horvat.

Internetska knjižnica popunjavat će se novim naslovima, trenutačno postoji zamisao da se u ovakvom obliku objavi stotinjak antologijskih djela.

Preuzimanje knjiga je jednostavno, ne zahtijeva čak ni registraciju korisnika. Jedino što treba učiniti jest prihvatiti ugovor o korištenju koji je ponudio nakladnik Impero present, odnosno zaštitu nakladničkih i autorska prava.

 
 
 
 

 

Copyright ; Nenad Grbac & Impero present